Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Дилема за фирма
Модератор: dantho.mihov
- gloupan
- разбира нещата
Дилема за фирма
Имам следната дилема:Трябва да си направя фирма(оод) и имам два варианта.
1 вариант:Да си я открия по нормалния начин-400 лв
2 вариант:Едно приятелче има ООД,което никога не е работило и евнтуално ако ми я продаде(прехвърли,не знам точно как трябва да стане),предполагам че ще е по евтино.
Та молбата ми е ако някой се е сблъсквал с подобно нещо или знае как става да сподели.Фирмата трябва да бъде готова до 01.12.2009 г.
Ако всичко е ОК до тогава, ще ми трябва и персонал.За тази цел ще обявя в “Търси ,предлага работа” необходимите позиции.Естествено Вие колеги ще имате едно рамо в сравнение с другите кандидати.
1 вариант:Да си я открия по нормалния начин-400 лв
2 вариант:Едно приятелче има ООД,което никога не е работило и евнтуално ако ми я продаде(прехвърли,не знам точно как трябва да стане),предполагам че ще е по евтино.
Та молбата ми е ако някой се е сблъсквал с подобно нещо или знае как става да сподели.Фирмата трябва да бъде готова до 01.12.2009 г.
Ако всичко е ОК до тогава, ще ми трябва и персонал.За тази цел ще обявя в “Търси ,предлага работа” необходимите позиции.Естествено Вие колеги ще имате едно рамо в сравнение с другите кандидати.
TRS70MLF2
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Дилема за фирма
Питах моя близка, която ги разбира тея неща и според нея по добре е да си отвориш ново ООД. Прехвърлянето било голяма разправия/също струва и пари/ и като платиш нещо едвали ще е толкова по евтино, че да си струва. А и поемаш всички пасиви на ООДто, които може да има. Дано съм бил полезен.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- петър власев
- разбира нещата
Колега направи си твоя собствена фирма,щомто въпросното ООД не е работило на дали ще ти бъде от някаква полза.Ако имаше добра история да ,но така си е по-добре да си направиш ново ООД.
И един съвет да ти дам.Ако мислиш да развиваш някаква мащабна дейност с големи фирми и партньори регистрирай ООД-то с колкото се може повече уставен капитал.Верно ,че ще отговаряш пред закона в рамките на уставния капитал но големите фирми ги проверяват тези неща и са от голямо значение за тях с кого ще работят.
И един съвет да ти дам.Ако мислиш да развиваш някаква мащабна дейност с големи фирми и партньори регистрирай ООД-то с колкото се може повече уставен капитал.Верно ,че ще отговаряш пред закона в рамките на уставния капитал но големите фирми ги проверяват тези неща и са от голямо значение за тях с кого ще работят.
я чувствась себя очен хорошо
Една малка но съществена поправка - самостоятелно като физическо лице можеш да откриеш юридическо лице - ЕООД - Еднолично дружество с ограничена отговорност. ООД е правна форма в която е на лице съдружение с други физически лица. За целта се подават доста на брой специфични документи в Търговския регистър. Разбирам, че нямаш опит в тези неща и моят съвет е да се обърнеш за целта към адвокат, който да ти изготви всички необходими документи а ти да си отнесеш чакането пред гишетата. Зареди се с много търпение и най - накрая макар и да не ти харесва ще ти кажа, че срокът , който си поставяш 01.12.2009 не е реален и не е постижим. Приготви се за реален срок от поне от 1.5 - 2 месеца . Дано съм ти бил полезен
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
И аз съм за варианта да си откриеш нова фирма . Още повече ако вече съществуващото ООД е регистрирано по ДДС ще се видиш в чудо - данъчна ревизия за къв период решат в рамките на пет години назад . Ревизия от НАП относно внесени и невнесени осигуровки , дължими данъци , лихви към тях и пр. глюпости . При положение че старата фирма никога не е работила а евентуално не е регистрирана като не функционираща ще се видите в чудо относно данъчни декларации и пр. С две думи в никакъв случай няма да ти излезне по-евтино ! Абе фащай един читав адвокат за два дни да ти направи всичко включително вписванията и счети който да те регистрира по ДДС щото варианта нерегистрирано по ДДС ООД си е само в твой ущърб и тъй 
пп - варианта с ЕООД наистина е по-добър

пп - варианта с ЕООД наистина е по-добър

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- edimi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
1. собствена фирма,както казаха повечето колеги
2. Избор дали да е ЕООД или ООД
3.имаш два варианта - или при адвокат или сам, с адвокат не знам какви са точно таксите в момента.Ако решиш сам, в сайта на търговския регистър има готови форми на всички документи, попълват се лесно, вярно е , че е по-добре да си с повече уставен капитал, но вече може и с 2 лева, въпрос на джоб и на избор. Иначе се плаща само за името и въпросните 2 лева мин. капитал , ако решиш. Чакането особенно в Сф, верно си е е...о мамата доколкото чувам.
Това е, ако желаеш сам , ако не, адвокат и така......
2. Избор дали да е ЕООД или ООД
3.имаш два варианта - или при адвокат или сам, с адвокат не знам какви са точно таксите в момента.Ако решиш сам, в сайта на търговския регистър има готови форми на всички документи, попълват се лесно, вярно е , че е по-добре да си с повече уставен капитал, но вече може и с 2 лева, въпрос на джоб и на избор. Иначе се плаща само за името и въпросните 2 лева мин. капитал , ако решиш. Чакането особенно в Сф, верно си е е...о мамата доколкото чувам.
Това е, ако желаеш сам , ако не, адвокат и така......
малиии, кеф, риба
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
-
- научил се да хвърля
Прехвърлянето дори ще ти излезе по - скъпо от откриването на нова. Ако нямаш съдружник трябва да е ЕООД, за ООД трябва да сте поне двама. В тези срокове е много трудно да откриеш нова фирма или дори с покупка на стара няма да успееш понеже се изчаква за обнародване в ДВ и пререгистрации.
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
- krasii
- научил се да хвърля
Ще се възползвам от темата на колегата да питм и аз нещо.Моята фирма е ЕТ и сега трябва да я пререгистрирам.Въпросът ми е дали е възможно от ЕТ да стане ЕООД.
Относно правната форма- оод (двама или повече съдружници), еоод (от самото име - едноличен собственик)
Относно нова или купуване дял на съдружник ( написал си че приятелят ти има оод така , че трябва да има съдружник), определено залагай на нова (по-голяма гъвкавост при избор на име и предмет - посочен)
Относно срока -напълно постижим
регистрацията на дружествата е в ТР и срока в който длъжностното лице се произнася в никой случай не е такъв какъвто го описват колегите.
Ами това е от мен. Айде със здраве
Относно нова или купуване дял на съдружник ( написал си че приятелят ти има оод така , че трябва да има съдружник), определено залагай на нова (по-голяма гъвкавост при избор на име и предмет - посочен)
Относно срока -напълно постижим
регистрацията на дружествата е в ТР и срока в който длъжностното лице се произнася в никой случай не е такъв какъвто го описват колегите.
Ами това е от мен. Айде със здраве

за колегата krasii
ЕТ не се преобразува ,
Възможност : Правиш ЕООД и купуваш ЕТ в неговата цялост ( прехвърляне на търговско предприятие)
Айде със здраве
Възможност : Правиш ЕООД и купуваш ЕТ в неговата цялост ( прехвърляне на търговско предприятие)
Айде със здраве

Регистрацията/Входирането на документите в ТР не означава че фирмата е на лице и може да започне да функционира. Ще отбележа, че особенно в края на годината там е лудница от хора. Пожелавам късмет и много успехи на колегата в бизнеса.
- GODzillata
Адаш, по-добре нова фирма, ще ти излезне около 200 лв., ако сам си я направиш.
И да, ако нямаш съдружник - или ЕТ, или ЕООД.

И да, ако нямаш съдружник - или ЕТ, или ЕООД.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Колега,за толкова кратко време е най-добре по електронен път.Четеш по нета ТЗ /Търговския закон,не е задължително/,от Търговския регистър/ТР/ изтегляш необходимите документи, правиш учредителен протокол и минаваш при нотариус.Откриваш сметка в банка и внасяш уставния капитал,също така плащаш всички такси за регистрация по сметка на Агенцията по вписвания/АП/.За регистрация по Е-път задължително Заявителя трябва да има Е-подпис!Подписа струва 60-70 лв.и е готов за ден и половина.Сканираш всички документи,декларации и квитанции ,попълваш всичко необходимо за Е-рег.в сайта на АП и ги изпращаш.
Все пак прочети ТЗ в часта му за рег.на фирми.Да не забравя, да запазиш името на фирмата в ТР. За нашето ООД започнахме да действаме около 3-4 декември ,но след 5 дни върнаха за неправилно попълнени документи.Де факто ползвахме за Заявител лице което имаше Е-подпис и му направихме пълномощно се оказа, че неможе да я регистрира по Е-път.Трябва един от учредителите да е Заявител и да има Е-подпис.Поправихме се и фирмата беше регистрирана на 18.12.----
Все пак прочети ТЗ в часта му за рег.на фирми.Да не забравя, да запазиш името на фирмата в ТР. За нашето ООД започнахме да действаме около 3-4 декември ,но след 5 дни върнаха за неправилно попълнени документи.Де факто ползвахме за Заявител лице което имаше Е-подпис и му направихме пълномощно се оказа, че неможе да я регистрира по Е-път.Трябва един от учредителите да е Заявител и да има Е-подпис.Поправихме се и фирмата беше регистрирана на 18.12.----
- gloupan
- разбира нещата
Благодаря от сърце на всички озовали се с мнение!!
Говорих с адвокат,който ми каза че срока ще го спазим и че работата ще е ОК.Късно се сетих за този мой познат от казармата,но явно нещата се подреждат.Дори и сумата която ми каза (100 лв),за да ми направи и внесе всички документи според мен е разумна(държ.такси са отделно).
Ако не бяхте Вие едва ли бих се сетил за него,така че още веднъж БЛАГОДАРЯ.
А когато се видим
П.С.Сега трябва да измисля име.Надявам се докато клеча на Струма ,да се яви и името,примерно Скобар или Каполино(все готини имена)

Говорих с адвокат,който ми каза че срока ще го спазим и че работата ще е ОК.Късно се сетих за този мой познат от казармата,но явно нещата се подреждат.Дори и сумата която ми каза (100 лв),за да ми направи и внесе всички документи според мен е разумна(държ.такси са отделно).
Ако не бяхте Вие едва ли бих се сетил за него,така че още веднъж БЛАГОДАРЯ.
А когато се видим

П.С.Сега трябва да измисля име.Надявам се докато клеча на Струма ,да се яви и името,примерно Скобар или Каполино(все готини имена)

TRS70MLF2
- GODzillata
Името го мисли покрай дейността на фирмата.
Можеш да си спестиш теи 100 лв., ако сам си я направиш.
Мога да ти пратя на и-мейл всички документи.
Можеш да си спестиш теи 100 лв., ако сам си я направиш.
Мога да ти пратя на и-мейл всички документи.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!