Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Каква макара използвате при риболов с Фидър
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Каква макара използвате при риболов с Фидър
Колеги да ви попитам
Тази макара http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... Path=32_52
става ли за фидър?Насочил съм се към Cormoran corcast feeder по принцип,
но да питам и за тази.Продавача в магазина ми я препоръча и заради
двоиния аванс може би
Размер 430 

двоиния аванс може би

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Пробвах с една две подобни макари, събиращи по 300м влакно 0.20. Като се има предвид, че се ползват предимно влакна 0.14 - 0.22, разправията с подложки и чудесии е голяма. А и специализираните мач/фидер макари спомагат за по далечно мятане.
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Правилно си се насочил към Корморана. Продавача в магазина има интерес да продава. Двойния аванс ще ти пречи да засичаш бързо. Това че имала шпула за далечно замятане не е вярно, с плитка или дълбока шпула ще хвърля еднакво.geti4 написа:Колеги да ви попитамТази макара http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... Path=32_52
двоиния аванс може биРазмер 430
нямам живарник
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Koлега,пред двата модела вземи Балцера,само на вид подсказва,че е правен от умни глави,издължена шпула,мощна като обороти,няма да правя сравнение с другия препоръчван модел,но като видиш височината на шпулата ще се досетиш сам коя да избереш.Long cast-а се постига с широка и издължена шпула.ДВОЙНИЯ АВАНС пречи на.......айде,че пак ще изтърва някоя глупост.А Евро-холда си го взех миналата седмица за пикера,ще кача снимки да видите само как навива влакното,ама аз какво разбирам от макари,та съм седнал да давам съвети.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Да взема и аз отношение
Двойният аванс няма как да пречи,защото не е задължително при всеки риболов и при всяко хвърляне да го включваш.Но е голям плюс при риболов на едри риби които вземат и заминават
За мен е от нещата,които е хубаво да имаш и да не ги ползваш често,отколкото да ги нямаш.
Балцера изглежда страхотно,но ме притеснява капацитета-0.11/200м.Минато през калкулатора излиза 0.15/107м.
Трябва да е много малка,а не изглежда така.При положение,че масовите фидер макари събират 0.40/100м.Или греша някъде 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- научил се да хвърля
Грешиш!
Да не стават въргали, питай на ЛС!
Да не стават въргали, питай на ЛС!
Давай смело.Няма да е за сефте 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Ще скоча аз, щото тоя, дето ти предлага ЛС е много праволинеен, та не ще груби работи около себе си- с него сме(брат ми) около 2 часа in line и си се смеем..... най общо-утре, след 9ам.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Дека,ти кога разпъваш с фидера та не ти стигнаха 107м.пак математика и изчисления.Колко по-далеч замяташ с хранилката пред ваглера.
Нещо пак бързо четете
Не става въпрос точно колко събира,а че макари с такъв капацитет са много малки.А тази изглежда масивна и е тежка(това е добър показател за материалите в макарата).Та мисълта ми беше да не би да има грешка в представянето.И друго.Ако ловим с 0.20 макарата ще събере 80м.Хвърляш на 60-70м и ти удря някой шарко.Имаш 10м. аванс и празна шпула.Кво правим
Тва при положение,че калкулатора за влакна не послъгва нещо
П.П.Прочетете го бавно и два пъти

П.П.Прочетете го бавно и два пъти

незнам кой кво чете.ама четете по добре.Плитката Long Cast шпула е специално разработена за работа с плетени влакна и ви позволява максимално далечно замятане.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На 70м. ще усетиш само кълване на шаран,още повече ,че не използвате плетено.А на перките ще реагирал фидера като изкарва куката през.....
Не използвам аванс и не ловя на такива дистанции,така,че няма да закача шаран.

Май тук е ключът за баракатаshekira написа:.Плитката Long Cast шпула е специално разработена за работа с плетени влакна и ви позволява максимално далечно замятане.

-
- новобранец
мисля да си взема тази макара http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... 2=002,дали ще ми пасне на фидера Еврохолд блу кристал хеви 4,20
- Skorpi
- сериозен играч
Батка , тая макара ми се вижда прекалено голяма , тя си е чисто шаранска въпреки че фидера ти сигорно е по корав от половината шарански геги

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти