Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

С фидер на реката
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: С фидер на реката
Възела горе е четворен воден. Той се "грижи" да няма оплитания. Лично аз(в скромния си опит) нямам оплитане с този монтаж.slivnalia написа:butnik а при този монтаж няма ли опасност от оплитане

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Всички възли са водни,що го кръстихте така не знам,няма уплитане,единствено при вадене вдигай въдицата макс на горе да излезе хранилката на повърхността,така няма да се върти и усуква.Найдене,тоя хубавец се опита да открадне фидера ми,един път бях без байт рънера и....
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Naiden71
- научил се да хвърля
Даеа и крадците.Що ги нема по честичко...butnik написа:Всички възли са водни,що го кръстихте така не знам,няма уплитане,единствено при вадене вдигай въдицата макс на горе да излезе хранилката на повърхността,така няма да се върти и усуква.Найдене,тоя хубавец се опита да открадне фидера ми,един път бях без байт рънера и....

Cohiba Fishing
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Използвай без препоръки,няма пак да коментирам дъвкани неща.stich написа:Под тръбичка имах впредвид нещо с размера от снимка първа
![]()
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако става въпрос за това,че тръбичката повдига повода като стърчи нагоре:
Първо: Не е фатално!
Второ:С едно рязко отпускане на линията тръбичката се обръща надолу!
Успех на всички!
Първо: Не е фатално!
Второ:С едно рязко отпускане на линията тръбичката се обръща надолу!
Успех на всички!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
......и се обръща от течението,както и да е,няма да споря,лови си както си знаеш.Тоя монтаж го има в класическите монтажи на ......айде де, къде го има във фидер монтажи.
като прочетох че темата е за фидер на река ми стана интересно и за това я изчетох тъй като тук вс. споделяте какво ви е мнението за риболов на река с фидер реших и аз да споделя моето скромно мнение на прохождащ та
1това за замятането е задължително то и да не го знаеш ще ти текне при първото кълване
2пръта възможно най високо на стойката и горе долу да образува някакъв по сносен ъгъл че да не пропускаш кълването
3за хранилките /фидери/ правоъгълните са супер позволяват ти да захранваш на едно място без да ги носи течението но и обикновенните пружини също са ок стига да са с по малки отвори и тежки за да задържат храната до падането и на дъното а и по дълго време но това зависи от течението
4аз използвам т.н. патерностер с асиметричен клуп на Гарднър /мисля че така се казваше/ а именно тоя който е показан на първите снимки и изводите ми за него са че:
да има закачания но това зависи от водоема и до колко добре го познаваш иначе е стабилен.
дължината на повода зависи от течението правопропорционално но не трябва и да се прекалява с дължината на повода защото усещането при кълването намалява при по дълъг повод
5при риболов на река използвам малки по обем но тежки хранилки заради дълбочината на водата и съмозасичането на рибата при кълване което е сигурно.
6като извадя две три риби и видя как съм ги закачил си правя изводи дали да променям нещо по линията.
7не използвам монтаж с две куки заради оплитанията.
8при замятане не връщам веднага скобата на макарата и не обирам влакното за да не преместя хранилката защото е почти сигурно че дори и малко да я мръдна течението може да я повлече а от там да я закачи или оплете.
9противооплитащи тръбички никакви и никъде вс. само с възли общо три така като ги броя хем става бързо хем не усложнявам линията с "екстри"
10 мисля да сменя монтажа от асимитричен на симетричен защото забелязах че колкото е по надолу клупа толкова по често кълве, а може и да е внушение утре ще видим.
1това за замятането е задължително то и да не го знаеш ще ти текне при първото кълване
2пръта възможно най високо на стойката и горе долу да образува някакъв по сносен ъгъл че да не пропускаш кълването
3за хранилките /фидери/ правоъгълните са супер позволяват ти да захранваш на едно място без да ги носи течението но и обикновенните пружини също са ок стига да са с по малки отвори и тежки за да задържат храната до падането и на дъното а и по дълго време но това зависи от течението
4аз използвам т.н. патерностер с асиметричен клуп на Гарднър /мисля че така се казваше/ а именно тоя който е показан на първите снимки и изводите ми за него са че:
да има закачания но това зависи от водоема и до колко добре го познаваш иначе е стабилен.
дължината на повода зависи от течението правопропорционално но не трябва и да се прекалява с дължината на повода защото усещането при кълването намалява при по дълъг повод
5при риболов на река използвам малки по обем но тежки хранилки заради дълбочината на водата и съмозасичането на рибата при кълване което е сигурно.
6като извадя две три риби и видя как съм ги закачил си правя изводи дали да променям нещо по линията.
7не използвам монтаж с две куки заради оплитанията.
8при замятане не връщам веднага скобата на макарата и не обирам влакното за да не преместя хранилката защото е почти сигурно че дори и малко да я мръдна течението може да я повлече а от там да я закачи или оплете.
9противооплитащи тръбички никакви и никъде вс. само с възли общо три така като ги броя хем става бързо хем не усложнявам линията с "екстри"
10 мисля да сменя монтажа от асимитричен на симетричен защото забелязах че колкото е по надолу клупа толкова по често кълве, а може и да е внушение утре ще видим.
скобара е риба проклета

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Последно промяна от stich на Съб Ное 21, 2009 10:31 am, променено общо 2 пъти.

-
- ще става разбирач
Здравеите колеги.Аз смятам,че за река наи удачния вариант изглежда по следния начин.1 на основната линия се слага вирбел с карабинка за хранилката.2 след него гумено топче за амортизатор.3 и наи от пред микро вирбел за повода.С този прост монтаж работя от няколко години и никога до сега не ме е предал.За река е много удачен,защото всички знаем какъв е първия удар на по едрите мрени.По дълбоките вирове са по удачни за риболов със фидер,но и във бързея става като се използва хранилка около 20 грама.Леката хранилка бива изхвърлена от течението във страни на бързея,където епо спокоино и кълването е на лице.Аз исползвам този метод и дава доста добри резултати.Е това е от мен,днес отивам да пробвам новата си придобивка,а именно фидер МИЧЕЛ-ХЕИВИ.Успех на всички ФИДЕРИСТИ.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Никакви тръбички за река
Вчера лових бели мрени по 1-2 кг с фидер. Монтажа беше с КРЪГЛА
хранилка 40 грама, клуп с възли, вирбел и повод около 40-50 см. Лових в доста силен бързей с дълбочина 1,5 м. Нямах никакви проблеми с течение или риби 

Вчера лових бели мрени по 1-2 кг с фидер. Монтажа беше с КРЪГЛА

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз ловя мрени от 1 до 5кг. с тръбички,но не отричам така категорично останалите предложения за монтажи.
Със сигурност при определени условия всеки отделен монтаж има своите предимства ... и недостатъци.
Успех!

Успех!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да за себе си категорично съм ги отрекъл, бих ги ползвал единствено в много закачки за да може да се счупи клипса и да остане само тръбичката на влакното с рибата.
Иначе реката влачеше много листа и ползването на тръбичка щеше да доведе до още по голяма буца листа на влакното за още по малко време. Та за това не съм слагал
Иначе реката влачеше много листа и ползването на тръбичка щеше да доведе до още по голяма буца листа на влакното за още по малко време. Та за това не съм слагал

Не съм много сигурен че използването на лека хранилка която да се носи по течението докато се установи на по спокойно място е удачно решение за риболов на фидер. все пак идеята на фидера е да храниш на едно определено място, а това че хранилката се носи на всякъде по течението докато се установи предполага че и захранката е разнесена на всякъде из реката. За този начин може би не ти и трябва хранилка сложи едно леко дъно размятай захранката из бързея и е ефекта ще е сащия. Но все пак не знам може би захранката ти не се разпада толкова бързо по течението и си стои на хранилката докато се удря в камъните по берзея, ако е така трябва непременно да ми кажеш каква е рецептата. За мен това си остава основния проблем при риболов на река а именно захранката да не се разнася из цялата река а само на мястото на което ловя. за сега го постигам с преовлажнена захранка но не много и с по-тежичка отворена хранилка.
скобара е риба проклета

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
...затворена от предния край и триъгълна или правоъгълна.Днес съм ловил с 30гр.триъгълна с пикера и нямам проблем с местенето-избутването от течението,въпреки,че храната не беше от най-лепкавите,но достатъчно тежка от глината.Stich,много си упорит
Тръбата е страшен монтаж.
Ето снимка на "манджата" от днес

Ето снимка на "манджата" от днес

Последно промяна от butnik на Съб Ное 21, 2009 6:55 pm, променено общо 1 път.