Макара и въдица за морски риболов

Модератор: sapuna

l14o
новобранец
новобранец

Макара и въдица за морски риболов

Мнение от l14o »

Здравейте колеги.Търся си макара за морски риболов за около 100 лева ще я използвам за сафрид и чернокоп.Ловя от лодка и често макарата се мокри със солена вода и се случва да пада в пясъка.Ориентирал съм се към модел 4000, защото хем не трябва да е много тежка, а и ako закача 6-7 чернокопа да ги изкарам без проблем.Може и да бъркам за размера и се надявам някой да ми даде съвет.
mokanov
новобранец
новобранец

Re: Макара за Морски риболов

Мнение от mokanov »

Колеги,имам същия проблем а освен това,проблем е и пръчката,която при 6-7 чернокопа....абе мъка голяма,така че който може и има желание нека помага.
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Ако може модератора да промени темата в "Макара и пръчка за морски риболов" или нещо подобно за да може да отговаря на мненията.Аз ползвам по принцип две пръчки едната е 3 метра с акция 30-60 грама, а другата 3.60 метра (акцията не знам колко беше).Използвам олово от 50-80 грама, не знам дали акцията не е малка на пръчката, но аз не хвърлям тежестта, а я пускам направо във водата.Пръчката която е 3 метра ми е много удобна, но тази която е 3,60 идва прекалено голяма за лодката която използвам.Нека все пак някой който разбира повече от тези неща да даде разяснение за избор на пръчка и макара.
mokanov
новобранец
новобранец

Мнение от mokanov »

Явно колегите морски риболовци са много заети и има защо.Времето страхотно.Риба все още има СЛАВА на НЕПТУН!!! :D
На риболуващите утре успех а сега е време за :drinkers: Мнооого обичам!!!
п.с.За такъми явно ще се говори на зима!А до тогава да повторим :drinkers:
l14o
новобранец
новобранец

Re: Макара и въдица за морски риболов

Мнение от l14o »

Аз съм се ориентирал към Shimano - Exage RA или Shimano - Exage RA 4000 или Shimano - Exage FA 4000.Предполагам, че лагерите са им едни и същи а разликата е само, че едната е с преден аванс, а другата със заден.Между другото смятам да я използвам с плетено влакно, което също е от значение.Ако някой има идея за друг модел нека даде съвет.
mokanov
новобранец
новобранец

Мнение от mokanov »

Някой знае ли за какво служи този лост :?: http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... ts_id=1314
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

mokanov написа:Някой знае ли за какво служи този лост :?: http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... ts_id=1314
лоста е вързан към аванса и докато си вадиш имаш постоянен контрол над аванса колкото повече стискаш лоста токова повече натягаш аванса , дейсва като ръчната на колата ама няма зъбци
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
mokanov
новобранец
новобранец

Мнение от mokanov »

Благодаря,че ме светна колега.Явно не става за морски риболов.
Мислех си че действа обратно.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”