Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

странен въпрос
Модератор: sapuna
странен въпрос
не съм от най-разбиращите риболовци но не съм и начинаещ
Въпросът ми е каква е разликата между спинингов прът и телескоп за леко
Нека поясня : телескоп с водачи е около 30 лева на dam с акция 10-30 а спинингов прът който беше препоръчан за спинингов риболов в една друга тема в този форум струваше 120 лева също беше с малка акция
защо се получава така и неможе ли да се ползва телескоп с малка акция за спининг(какви ще бъдат недостатъците) предимството е цената и транспортната дължина
Въпросът ми е каква е разликата между спинингов прът и телескоп за леко
Нека поясня : телескоп с водачи е около 30 лева на dam с акция 10-30 а спинингов прът който беше препоръчан за спинингов риболов в една друга тема в този форум струваше 120 лева също беше с малка акция
защо се получава така и неможе ли да се ползва телескоп с малка акция за спининг(какви ще бъдат недостатъците) предимството е цената и транспортната дължина
Re: странен въпрос
Според мен разликата е в материяла, от който са направени въдиците, от тук теглото и може би по-високата еластичност на спининговия прът, позволяваща по-далечни замятания.Като цяло това са ми впечатленията.
Аз лично имам от по-евтиния тип,но все пак ми позволява да замятам на достатъчно дълго разстояние, с блесни за щука.При тях също има разлика.От опит като цяло по-тънките телескопи( визирам още от края на дръжката) са по-еластични и хвърлят по-навътре.
Надявам се да съм бил полезен.Наслука!
Аз лично имам от по-евтиния тип,но все пак ми позволява да замятам на достатъчно дълго разстояние, с блесни за щука.При тях също има разлика.От опит като цяло по-тънките телескопи( визирам още от края на дръжката) са по-еластични и хвърлят по-навътре.
Надявам се да съм бил полезен.Наслука!
ами ти сам си си отговорил.Предимствата са цената и тр.дължина.Всичко друго е недостатъкborgir написа:(какви ще бъдат недостатъците) предимството е цената и транспортната дължина

Above us only sky
-
- ще става разбирач
благодаря
благодаря за бързите отговори и мнения на всички
ще ползвам по евтините
ще ползвам по евтините
-
- вече хвърля и на тежко
Незнам какво не ти харесва ДАМ-А.Вземи си един Onliner-tele 100 .
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
D.A.M... 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тука колегата ти е отговорил много правилно :
Много силно впечатление от отговорите ми направи този :
Не че не може да се лови на спининг с телескоп но просто се губи от очарованието на самият риболов . Не че същото не се получава като ловиме примерно пъстърва със сомска гега та ...lfc_boy написа:...Предимствата са цената и тр.дължина.Всичко друго е недостатък ...
Много силно впечатление от отговорите ми направи този :
Не друго ами ми прави впечатление че borgir пита за въдица за спининг а не за търмък та ...dreamworks написа:...Вземи си един Onliner-tele 100 .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Не е странен въпроса,странен е манталитета,който го е произвел.По една стара българска логика: "Не дай си боже да се минем".По тази логика е по-добре да се возим на 15 годишен автомобил,щот ни е изкинтил сал 2000 лева.Ама ако може,на този автомобил да кълват само секс-бомби,пък да върши работа и дървения матриал да си превозя ,че и картофите от бахчата,ку можи и малко тор за градината.Едно вместо три -ама тогава в какво се превръща риболова - дали в удоволствие или в самоизтезание и пустота душевна ? Обикновения телескоп става за риболов на плувка или дъно до един момент,в който риболовецът усети за какво всъщност става въпрос и че по-качествения такъм доставя истинския риболовен оргазъм ,и това май по-точно му харесва.Ама за спининга-нека да си е още от началото със спининг-пръчка,пък ако ще да е и от 50-60 левовите,ама да е от две части и въобще...Колкото е по-възвишено удоволствието и гъдела в риболова,толкова повече парици трябва да се прежалят.