Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Тази информация не бе потвърдена от мои приятели-професионални рибари, които живеят и работят в гр.Балчик.pako написа:Колеги искам само да ви кажа, че днес на Балчик мрежарите са излезли с пълни лодки лефер и карагьоз, даже съм поръчал на един авер да донесе 20 парчета. Стягайте лодките и да го мятаме. Явно все пак ще се покаже този хищник, а аз бях загубил надежди за тази година.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- новобранец
Така е май трябва ше някой да ходи за хайвер
ама зелен
На всички колеги наслука през почивните аз отивам към Ахтопол

На всички колеги наслука през почивните аз отивам към Ахтопол

Не се спотайвайте пичове....

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Мисля че е грешна информацията.
Преди 2 часа като говорех с колега от стоянката,имат вчера по около 15 кг карагьоз на мрежите.
Преди 2 часа като говорех с колега от стоянката,имат вчера по около 15 кг карагьоз на мрежите.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
- няма го беsalmo написа:... имам инфо , че около Варна "убивали" чернокопа
Някой от местните ще потвърди или опровергай ...
Не се спотайвайте пичове....![]()
всяка информация е важна (дори и за капо-та) ....остават броени дни до края на сезона ...

-
- научил се да хвърля
Пич,бях го писал в"Попчета".Погледни,ако имаш време и желание.Няма" НИЩО".Толкова празно, есенно море не помня от много,много години.Пролетните прогнози на някой наши колеги нещо се объркаха.Тогава писах,че многото храна/ем/ще разхвърли рибата,но някой не бяха съгласни, в което няма лошо.Лошото е,че няма риба.Можем да се надяваме на не повече от 15-на дни,дано времето ни даде малко отсрочка.str.hadjiev написа:Не се спотайвайте пичове.
- КИРО
- Обратна връзка:
На 12 градуса,каква риба очаквате вече бре.
Най много попа да папка.
Мисля че прогнозите си бяха точни,ще отворя темата в началото на декември,да си кажете патилата.
Най много попа да папка.
Мисля че прогнозите си бяха точни,ще отворя темата в началото на декември,да си кажете патилата.
-
- разбира нещата
На 12 градуса,каква риба очаквате вече бре.
Бачо Киро във Варна сте добре
днес влизахме с на брат ми един познат да му помогнем да вдигне едни парцали(20 мм. око),ама направо парцали
Та на сонара в Поморииския залив водата беше от10.5 до 10.9 градуса
Само за инфо към колегите от Варна:от 300 метра "мрежа " имаме около 2,5 кг чернокоп
Бачо Киро във Варна сте добре

Само за инфо към колегите от Варна:от 300 метра "мрежа " имаме около 2,5 кг чернокоп

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Вчера и днес на Поморие. Пръсната риба, не е малко, добре концетрирани пасажи, но....не яде! Чувах легенди за по 8-10 кила на човек....Личните ни резултати от вчера, 3-а души с фишфайндър и опит - 4-6 кг. общо.
Днес, двама души без "телевизор" - 8 чернокопа, 3 сафрида и една хамсия.
По обяд "селото" буквално почиваше отегчено. Много лодки, много хора, скуката тотална.
Рибите не "ядат", тук там някой да се излъже да клъвне...половината на засечка, половината как си му е реда - през устата....
Загубена работа....
Нищо общо от преди месец. Няма го "хвърляш-вадиш"....Може да не хванеш нищо половин час, местиш се 15 метра и хванеш 3-4 риби. Спира, местиш се и така....Явно доста концентрирана е рибата...
Днес, двама души без "телевизор" - 8 чернокопа, 3 сафрида и една хамсия.
По обяд "селото" буквално почиваше отегчено. Много лодки, много хора, скуката тотална.
Рибите не "ядат", тук там някой да се излъже да клъвне...половината на засечка, половината как си му е реда - през устата....
Загубена работа....
Нищо общо от преди месец. Няма го "хвърляш-вадиш"....Може да не хванеш нищо половин час, местиш се 15 метра и хванеш 3-4 риби. Спира, местиш се и така....Явно доста концентрирана е рибата...
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
днес между фичоза и черноморец ловях попчета. фишфаиндера през 2,3 минути засичаше големи риби на пасаж по дъното.няколко пъти едри риби скачаха над водата ,мисля че гонеха нещо.пробвах с чепаре за чернокоп,но нищо.колеги каква може да е тази риба според вас?пробвах и с едно малко попче за стръв,но пак нищо.дали пък е платерина?
-
- научил се да хвърля
Много си точен.Мисля,че е едра илария,защото наскоро и аз видях същото ,но видях и пасажчето.Беше доста едра илария.Това беше около Фичоза, на около 500 м от брега-за колегите южняци,това е близо до Варна.За утре ,на всички,които излизат-много късмет и сполука!dido66 написа:дали пък е платерина?
- КИРО
- Обратна връзка:
Лошото е ,че сонара засича температурата в горния слой на водата.Поне моя де.
Нямам идея каква е на 15м дълбочина.И сега с тези обилни валежи в Европа и съюза,
идва много прясна вода в морето,това според мен влияе много на риболова и
кълването на рибата.
Нямам идея каква е на 15м дълбочина.И сега с тези обилни валежи в Европа и съюза,
идва много прясна вода в морето,това според мен влияе много на риболова и
кълването на рибата.
О, пропуснах и аз да попитам. Повърхноста на водата вреше от риби. Фишфайндера показваше същото изображение като...дъно. Плътна черна маса м/у 0 и 15 фута. Много...ама много!!! Идея нямам какви са, но и аз мисля, че са някакви кефалови. Но толкова много ли....Чудех се дали не отчита медузите, последните седмици тези плужеци са ужасно много....
Морската вода в момента е м/у 13 и 14 на повърхноста. Незнам как стои въпросът на дълбочина 20-30 метра, но мисля, че нашите относително непрозрачни води, не би трябвало да имат големи амплитуди. Дори и лятото като се гмурна на повече от 3 метра и температурата рязко се променя...
Морската вода в момента е м/у 13 и 14 на повърхноста. Незнам как стои въпросът на дълбочина 20-30 метра, но мисля, че нашите относително непрозрачни води, не би трябвало да имат големи амплитуди. Дори и лятото като се гмурна на повече от 3 метра и температурата рязко се променя...
- КИРО
- Обратна връзка:
И мен много ме е яд,като почне сонара да се кефи от риба,пък на чепаретата нищо.
Тогава минавам на скорост - търмък с чепарето,поне да видя какво е това.
Резултата винаги ми е бил плачевен,нищо на "търмъка"
когато е било ува - вадил съм,и после като гледам ТВ-то съм спокоен,
ама нещо друго - ТЦ, а показва мамка му.
Тогава минавам на скорост - търмък с чепарето,поне да видя какво е това.
Резултата винаги ми е бил плачевен,нищо на "търмъка"
когато е било ува - вадил съм,и после като гледам ТВ-то съм спокоен,
ама нещо друго - ТЦ, а показва мамка му.

Не, никакъв шанс да хванеш нещо по повърхността освен с граната. Въобще не ги смятам за потенциален улов рибите нагоре. Вчера имаше и на средата плътни маси...вероятно хамсия, но нищо не хванахме и там. Само на дъното ако залъжем някой чернокоп...Днес една кьорава хамсия се беше хванала през гърба и туй то. Даже я поразходихме нагоре-надолу с чепарето. На 110 грама как да усетя такъв дребосък.
Е каквото е такова....ясно е, че за тази година със зъбатковците, че и сафридите приключваме. Уж паламуд се чакаше, ама то е време вече да си заминава, а още не е дошъл...Май ще закриваме лодкарския сезон....

Е каквото е такова....ясно е, че за тази година със зъбатковците, че и сафридите приключваме. Уж паламуд се чакаше, ама то е време вече да си заминава, а още не е дошъл...Май ще закриваме лодкарския сезон....