Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

"Циганка,Паламуд"
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- вече хвърля и на тежко
Re: "Циганка,Паламуд"
В събота орах морето от Калиакра до Свети Никола и си останах само с орането. Имаше едно голямо НИЩО. Не бях само аз. 

!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Синеморец -Резово ,влачене на чепаре....резултат 1бр.карагьос,това от събота....за другото в друга тема
п.п.Не видях и не чух някои да изкарал на влачене/молата е друга тема/
п.п.Не видях и не чух някои да изкарал на влачене/молата е друга тема/
За да поискаш, трябва да дадеш
На Болата според колеги днес отново НИЩООО....
-
- новобранец
Днес радост за очите
видях ги
паламуди в мрежите за карагьоз на Траката
е вярно е че само 8 риби са ми известни, на двама рибари, но и мрежите не са за паламуд
Айде колеги поразмърдайте се
да няма после
до догодина

видях ги

е вярно е че само 8 риби са ми известни, на двама рибари, но и мрежите не са за паламуд

Айде колеги поразмърдайте се

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
Такива сайтове само лъжат хората...10 човека се подлъгаха.Цял ден киснем в Приморско нищо няма...да го обесиш този дето е написал статията.
-
- новобранец
В неделя са взели по някое паламудче на Бяла.Чепаре 30 куки ,2нули,черно перо.Кой ще даде акъл откъде да го взема това черно перо????????
Преди 20 дни си купих чепаре за паламуд от Царево, черно перо с всякакви лъскави ламета.
На 1 кука левче. Виждал съм и в София. но по морето би трябвало да ги има навсякъде.
За любители се препоръчва по-малко куки, ако намерите с 20 най-добре.
На 1 кука левче. Виждал съм и в София. но по морето би трябвало да ги има навсякъде.
За любители се препоръчва по-малко куки, ако намерите с 20 най-добре.
И забравих да споделя.
Вчера говорих с приятел, в района на Царево имало паламуд, но не щял да кълве!?!?
Вчера говорих с приятел, в района на Царево имало паламуд, но не щял да кълве!?!?
-
- новобранец
Вчера на Бяла 4 бр. хубави циганки.Чепарето купено -20 бр. 2 ''0'' куки,черно перо със зелено ламе,бидеми/майка- 0,40/0,60 ,бидем 30 см.Имам проблем обаче,бидема много се ''къдри''.Колегата РОЕВ ми подари 5 пера от щъркел и сега и аз ще вържа едно чепаре.Какви бидем да сложа за да не се ''къдри''.
- martin varna
- научил се да хвърля
Здравейте колеги. В неделя излязохме пред буната на "Ной" и започнахме да влачим чепаре с три куки и воблер накрая. Резултата не закъсня- изведнъж въдиците се огънаха и извадихме по две циганки аз и брат ми. Общо 10.30ч. имахме хванати 12 риби
. Две от които над 800гр. За съжаление при един зверски удър рибите ми отнесоха половината чепаре и воблера. Явно малко се бях олял със "дебелината"
на влакното. Лошото е че прогнозата за следващата седмица е отвратителна и едва ли ще става да се влиза. Между другото имаше и още лодки които влачеха ама явно никой не бърза да си признава. Успех на всички
.

по - миналата неделя(11.09.) пред "фичоза" видях пасаж риба, който скачаше и чайките го гонеха. рибарите от рибарското селище казаха, че щом скача е циганка. предния ден били хванали десетина риби.
-
- ще става разбирач
Ами никой не иска да пише ,да ви кажа аз тогава ,има си го паламуда и много хора си го взимат не по стотици броики ,но по 3 - 7 -9 риби се взимат ,но иска да се поизгори бензинец и да се пробва ,инфото ми е от Бал4ик до Варна ,пък и аз го виждам с очите си !Рибите са по 750 -800г,но има и случай на 1.200кг!Наслука на вси4ки ,които само пият без да наливат,на останалите късмет!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

-
- научил се да хвърля
днес за 3 часа с лодката само един ама хубав екземпляр 700гр

и един блеч
много съм доволен че паламуд не бях хващал 3-4 години
успех на всички

и един блеч
успех на всички

къде го хвана?Ваньо написа:днес за 3 часа с лодката само един ама хубав екземпляр 700гр
и един блеч
успех на всички