Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Антивирусна защита
Модератор: dantho.mihov
- maycal
- ще става разбирач
Антивирусна защита
Имам слаби познания по компютър и Интернет. В един момент, явно антивирусната защита НОД32 (която ми инсталираха в момент, когато изобщо не знаех, че има такова нещо, и за която не съм плащал) вече не действа, защото се появи надпис: The virus signature database is out date. It is highly recommended that you update NOD32 immediately to ensure maximum protection ageinst new threats ( макар че не знам английски, разбрах, че трябва да се обнови НОД32 за да ефикасна).
После програмата изцяло изчезна. Племенницата ми свали някаква НОД32 от "Замунда"..., нищо не направи....., една позната ми даде някакви пароли, програмата тръгна, но пак почна да излиза този надпис и често - прозорчета за обновяване ( но , май, се получаваше така, че обновяването не се осъществяваше!??)... накрая свалих някаква друга НОД32, на която пише, обаче, че лиценза и е до ЮЛИ 2009 год., и сега като отворя прозореца с програмата излиза прозорец, че има защита...
Може ли някой да ми даде съвет : Как практически да направя добър избор ( по какви критерии) от "Замунда" от многото предлагани версии?... Те се задействат автоматично ли (без пароли) ?.... Доколкото разбрах при тези безплатните (не знам - пиратски ли са!??
) нямало гаранции , че са ефикасни (или достатъчно ефикасни)!??
Не се бутам по разни особени сайтове, но ми се ще да знам, в крайна сметка, доколко е актуален въпросът със защитата, и доколко има разлика между платена и пиратска (!?? - пиратски ли са защитите, които се предлагат в "Замунда"?) антивирусна защита... обновяват ли се неплатените!?...
Надявам се, че темата е интересна и за други!
После програмата изцяло изчезна. Племенницата ми свали някаква НОД32 от "Замунда"..., нищо не направи....., една позната ми даде някакви пароли, програмата тръгна, но пак почна да излиза този надпис и често - прозорчета за обновяване ( но , май, се получаваше така, че обновяването не се осъществяваше!??)... накрая свалих някаква друга НОД32, на която пише, обаче, че лиценза и е до ЮЛИ 2009 год., и сега като отворя прозореца с програмата излиза прозорец, че има защита...

Може ли някой да ми даде съвет : Как практически да направя добър избор ( по какви критерии) от "Замунда" от многото предлагани версии?... Те се задействат автоматично ли (без пароли) ?.... Доколкото разбрах при тези безплатните (не знам - пиратски ли са!??

Не се бутам по разни особени сайтове, но ми се ще да знам, в крайна сметка, доколко е актуален въпросът със защитата, и доколко има разлика между платена и пиратска (!?? - пиратски ли са защитите, които се предлагат в "Замунда"?) антивирусна защита... обновяват ли се неплатените!?...

Надявам се, че темата е интересна и за други!

Re: Антивирусна защита
http://zamunda.net/details.php?id=172159&hit=1 Бих ти предложил да използваш тази, която е на Български.Ако имаш някакви проблеми с нея пиши
Аз бях с Нод 32,но стана същата работа като при теб.Разкарах го и си лепнах Аваст.Оказа се че съм си спретнал цяла конюшна докато са вървели ялавите ъпдейти.Бях с Аваста докато дъното не даде фира(не по вина на програмата) и не преинсталираха компа.Пак са ми сложили Нод32 и засега го търпя,защото се обновява редовно.По отношение на пиратските изпълнения,сигурен съм,че не се справят напълно и затова програмата не работи на 100%.Ако отидеш и си я купиш съм сигурен,че ще е перфектна.Аваста е безплатна и затова няма проблеми с нея.Ако Нода почне да капризничи,пак ще си сложа Аваст. 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Темата е интересна ,действително и при мен е така.Всичко в настройките на Нод 32 си е ок ,но не се ъпдейтва от месец април е последна версия.Какъв е проблема и какво е най-добре да се направи,ще кажат компетентните колеги,сигурен съм 

Всичко може,но не всеки го можe.

- maycal
- ще става разбирач
Благодаря за отговорите.
След като свалих препоръчаната от PoIoGaVo и като я отворих има 4 иконки с числа и букви под тях. Първите са еднакви по вид и са наречени инсталационни пакети, като разликата е в големината на информацията (29,7 и 32, 6 МБ) Третия файл не може да се отвори, тъй като се "използвал в момента". На него пише NFO Zamunda, има и знак " I" ( информация!?)
Четвъртия файл е с паролата и името на потребителя .
Как се върви по-натам?
Сега ще правя разни проби, но не отказвам напътствия!
Аваст от къде и как се взима?

След като свалих препоръчаната от PoIoGaVo и като я отворих има 4 иконки с числа и букви под тях. Първите са еднакви по вид и са наречени инсталационни пакети, като разликата е в големината на информацията (29,7 и 32, 6 МБ) Третия файл не може да се отвори, тъй като се "използвал в момента". На него пише NFO Zamunda, има и знак " I" ( информация!?)
Четвъртия файл е с паролата и името на потребителя .
Как се върви по-натам?

Сега ще правя разни проби, но не отказвам напътствия!

Аваст от къде и как се взима?
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
http://www.avast.com/
тегли безплатната.апсолютно си е редовна и действа.иска регистрация.получаваш код на имейла.
тегли безплатната.апсолютно си е редовна и действа.иска регистрация.получаваш код на имейла.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- Skorpi
- сериозен играч
Аз съм с авира фрее т.е безплатна свалих я от дата.бг и нямам никакви проблеми с нея сама си се абгреидва сама си търси вируси ,бе за сега нямам кахъри с нея 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

Използвам Avira от доста време. За домашни потребители е безплатна и се сваля директно от сайта на производителите. Може би не е върха на сладоледа, но се обновява всекидневно и до сега не съм имал проблеми с вируси, но и аз сърфирам с повишено внимание
http://www.free-av.com/ това е сайта от който миже да бъде свалена. Единственото което ме дразни е, че при ъпдейт отваря едно прозорче с оферти за други платени версии на програмата.

http://www.free-av.com/ това е сайта от който миже да бъде свалена. Единственото което ме дразни е, че при ъпдейт отваря едно прозорче с оферти за други платени версии на програмата.
И аз бях на НОД32,който се обновяваше всеки ден,но въпреки това се бях напълнил с вируси.Сега съм с AVG Free 9.0(но свалена задължително от официалния уеб сайт)
Поне за сега съм много доволен.Та моят съвет е да си сложиш някоя безплатна програма,защото има такива,които са толкова добри колкото и платените.Все пак,ако искаш да си останеш на НОД-а си свали версията от официалния им сайт.Тя е с 30 дни безплатен тест период,а после пращаш всеки месец по 1 смс за да получиш код за обновяване.Смс-а,ако не се лъжа беше 1.20 или 2.20.Все пак ето ти сайта им и си виж.http://www.eset.bg/.Още един съвет-извикай някой,който разбира да ти преинсталира Win-а.99.9% съм сигурен,че имаш вируси в компютъра.
Ето ти и линк към официалната страница на Avg free.http://www.free.grisoft.com
Това е линк към безплатни он-лайн скенери за вируси http://antivirus.trbk.net/.
И само още един съвет-НИКОГА АМА НИКОГА НЕ СВАЛЯЙ АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР ОТ ЗАМУНДА.99% се крие изненадка вътре(доста често повече от 1)
Дано съм ти бил полезен.

И само още един съвет-НИКОГА АМА НИКОГА НЕ СВАЛЯЙ АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР ОТ ЗАМУНДА.99% се крие изненадка вътре(доста често повече от 1)

- maycal
- ще става разбирач
as99 написа:И аз бях на НОД32,който се обновяваше всеки ден,но въпреки това се бях напълнил с вируси.Сега съм с AVG Free 9.0(но свалена задължително от официалния уеб сайт)Поне за сега съм много доволен.Та моят съвет е да си сложиш някоя безплатна програма,защото има такива,които са толкова добри колкото и платените.Все пак,ако искаш да си останеш на НОД-а си свали версията от официалния им сайт.Тя е с 30 дни безплатен тест период,а после пращаш всеки месец по 1 смс за да получиш код за обновяване.Смс-а,ако не се лъжа беше 1.20 или 2.20.Все пак ето ти сайта им и си виж.http://www.eset.bg/.Още един съвет-извикай някой,който разбира да ти преинсталира Win-а.99.9% съм сигурен,че имаш вируси в компютъра.
![]()
![]()
И само още един съвет-НИКОГА АМА НИКОГА НЕ СВАЛЯЙ АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР ОТ ЗАМУНДА.99% се крие изненадка вътре(доста често повече от 1)![]()
![]()
Дано съм ти бил полезен.
смс -а е , май, 4- 5 лева/мес.
За 60-лева платена PANDA 2009 обновяваща се всеки ден.Перфектно без главоболия и проблеми.Хваща,проверява,чисти и спира гадовете.Преди бях с кво ли не свалено и безплатно-проблеми бол....
евтиното винаги излиза скъпо-убедих се!

евтиното винаги излиза скъпо-убедих се!

Последно промяна от jporlando на Нед Ное 22, 2009 9:57 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Карайте си с НОД-а момчета!;)
Влизате в Актуализация на НОД-а,актуализирате ръчно,като копирате и добавите някой от долните user и pass:
Username: EAV-23688853
Password: d8axctvm4d
Username: EAV-23688884
Password: sd2u33xbas
Username: EAV-23688901
Password: 8mmkta5snx
Expiry Date: 24.12.2009
Username: EAV-23688904
Password: sfunmvene8
Username: EAV-23688909
Password: v7bsa64fxr
Username: EAV-23688915
Password: 8jrsr822h6
Username: EAV-23787512
Password: bdecpcsam3
Username: EAV-23787514
Password: h3eaj752nu
Username: EAV-24166897
Password: 33mj45vcrh
Username: EAV-18186625
Password: 3e5dp5crkh
Username: EAV-24240491
Password: sbrub42a4x
Username: EAV-24317861
Password: 7fmjrh3c34
Username: EAV-24317871
Password: ph4e4eajkb
Влизате в Актуализация на НОД-а,актуализирате ръчно,като копирате и добавите някой от долните user и pass:
Username: EAV-23688853
Password: d8axctvm4d
Username: EAV-23688884
Password: sd2u33xbas
Username: EAV-23688901
Password: 8mmkta5snx
Username: EAV-23688904
Password: sfunmvene8
Username: EAV-23688909
Password: v7bsa64fxr
Username: EAV-23688915
Password: 8jrsr822h6
Username: EAV-23787512
Password: bdecpcsam3
Username: EAV-23787514
Password: h3eaj752nu
Username: EAV-24166897
Password: 33mj45vcrh
Username: EAV-18186625
Password: 3e5dp5crkh
Username: EAV-24240491
Password: sbrub42a4x
Username: EAV-24317861
Password: 7fmjrh3c34
Username: EAV-24317871
Password: ph4e4eajkb
Последно промяна от sapuna на Нед Ное 22, 2009 11:09 pm, променено общо 1 път.
- maycal
- ще става разбирач
Пробвах с 3-4 варианта, но без резултат!?sapuna написа:Карайте си с НОД-а момчета!;)

По принцип, за мен най-добрата антивирусна е Kaspersky, но там проблема са ключовете, ако не си на ТИ с нещата карай с NOD, AVAST, или най-добре с AVIRA.
Пропуснах да спомена, че Kaspersky използва малко повече ресурси и ако си със по-стара машина ще види зор, но иначе е перфектна.
Пропуснах да спомена, че Kaspersky използва малко повече ресурси и ако си със по-стара машина ще види зор, но иначе е перфектна.
Последно промяна от martatel на Нед Ное 22, 2009 10:27 pm, променено общо 1 път.