Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Качествени чепарета

Мнение от nikgeo »

КИРО, не е ли по-добре по-дебело влакно за повод, примерно 0.40-0.45. Просто по-малко ще се оплита и ще стърчи по-добре? Не, че имам голям опит, но чисто теоретично питам.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Д.Димитров написа:Всичко казано до тука от Киро е точно така, само дето има подробности- бидема на куката се вързва към майката при разпъната корда с доста особен възел, и след отпускане на майката бидема не може да се движи по майката.
Този възел ми го показа Милен Кордов.Няколко кръстосани възли,но само с видео може да се покаже.
За догодина ще го направя видеото.
nikgeo написа:КИРО, не е ли по-добре по-дебело влакно за повод, примерно 0.40-0.45. Просто по-малко ще се оплита и ще стърчи по-добре? Не, че имам голям опит, но чисто теоретично питам.
Може,но няма смисъл според мен.Все пак куката трябва да има и игра във водата.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

От това лято започнах да си правя чепаретата сам(жалко че лапето ми счупи фотото) от едно много-интересно ламе.Невиждани досега успехи!!!На пролет си направих пробно чепаре с 13 куки 7-ми номер.Отидох на Траката във Варна с един познат,който живее там и има лодка цялото рибарско селище се смя на моето чепаре,даже взеха резервно за да не стоя безпричастен след провала на моето.Но познайте какво стана 15 мин. след това :lol: Без да имам празна кука.Колегите вадеха по 1-2,а аз не паднах на по-малко от 5.Ще пробвам да снимам с телефона да ви покажа чепарето.
От тогава до сега един познат ми купува всички направени чепарета даже вчера му продадох чернокопени направени със същтото ламе
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Я виж колко колеги има от Бургас Ribarina,ако не стане с телефона помоли някой да го снима.Пък и пиши откъде го взе?
А сега де? :roll:
Д.Димитров
новобранец
новобранец

Мнение от Д.Димитров »

Киро, хубаво е да го покажеш наистина този възел, защото и аз съм го забравил, не съм правил паламудени чепарета поне от 6-7 години, преди разпъвах в двора на службата цялата майка и ги нареждах по 25-30 бр. куки, ама от тогава си ползвам три чепарета с щъркелово перо и не съм правил нови.Като гледам обаче сега какви ламета има направо ме сърбят ръцете да направя едно поне с 20 куки. А за поводи ползвах 0,40, то тогава нямаше и ФК, сега с тия модерни работи.......ама струва ми се 0,30 ще е тънко, особено ако се използва чепарето и за лефер/ не че оня зъбатко не може да прегризе и 0,60/. Хубаво ще е и колегата да покаже тия нови ламета, жалко че не съм във Варна та да следя новостите директно по магазините и при колегите.
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

КИРО написа:Този възел ми го показа Милен Кордов.
Д.Димитров написа:особен възел, и след отпускане на майката бидема не може да се движи по майката.
Този възел е най-обикновен морски- кръстат,само че веднаж премяташ отгоре майката,а после отдолу.а на всичко отгоре премятанията трябва да са най-малко около осем.За опъването на майката имам малко не добро мнение,защото при това тя може и да се понакъдри.Най добре е по стария метод,който Киро ви го каза-възел на майката,възел на бидема и с две премятания е готово.Това е за малките куки,за големите чепарета е задължително премятанията да са поне 4-5.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Моряка какво стана намери ли БЪРНЕ???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

dobria1 написа:Моряка какво стана намери ли БЪРНЕ???
Нали ти казах,ако те урежда за 2-3 чепарета за теб имаш :D За серийно и познати нямам :D Пиши на ЛС.
А сега де? :roll:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

сериино връзвам САМО щъркел дребни пернати да си ги връзват
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Здравейте!Може ли някой да ми даде информация къде във Варна се продават октоподчета за чернокоп?
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Я по-подробно поясни
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

l14o написа:Здравейте!Може ли някой да ми даде информация къде във Варна се продават октоподчета за чернокоп?
Трябва да направиш обиколка из магазините. Количествата се поизчерпаха, поради големия интерес! Тъй като сезона позатихна и доставките не са на ниво. Всички обещават за пролетта да заредят, но сигурно някъде ще има нещо останало. На избор на цвят обаче не се надявай. Успех!!!
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

КИРО написа:Я по-подробно поясни
Фосфоресциращи силиконови главички с ресни от мека пласмаса. Имат форма на мартеница или октопод, както казва колегата. Стеблото на куката преминава през главичката а ресните покриват жилото. Допълнително може да се поставят и традиционните пера и други примамки като при чепаре. Чух добри отзиви за работата им, но лично аз нямах успех. Предлагат се в няколко цвята. Аз пробвах със сини. Това е!
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Моята информация е, че някой е вкарал малка партида, пробно, от тези чепарета от Турция. Пуснал ги е в няколко магазина. Изчерпани са. Наистина и аз чух добри отзиви за тях, но по принцип точно когато чернокопа си ядеше добре. Исках и аз да пробвам с тях, но така и не открих.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Бкагодаря на на изчерпателната информация на tatkoogi която даде за тези примамки, защото аз ги бях виждал само от колеги на други лодки и нямаше да обясня точно за какво става въпрос.И аз от тази година започнах да правя чепарета за сафрид и чернокоп, но все още не съм ловил с тях и предпочитам ако влизам за риба да имам и купешки.Мисля че от първите опити излязоха доста нескопосани чепарета , но се надявам да се науча.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”