Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

сетила се Мара
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
сетила се Мара
Здравейте колеги,решихме с един колега да скочим до Гърция (тази вечер) да оплакнем кордите,само че нямаме зелена карта и медицински застраховки.Има ли начин да си направим такива в неделя.На границата правят ли,или по бензиностанциите?Благодаря предварително.
Re: сетила се Мара
Зелена карта не ти трябва а медицинска застраховка по твой избор.А иначе доколкото си спомням в Сандански на едно голямо спускане има бензиностанция на омв там правеха.
Тоз, който падне в бой той не умира.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Васко, Зелена карта ти трябва задължително, макар да не ти я искат на кулата.
Мед. застраховка не ти е нужна, ако няма да се хоспитализираш там.
Ако минете през Кулата, шанса да ви искат зелена карта е 1 към 100. а и ти си от властите така че минаваш метър
Ако минете през Гоце Делчев дам даже и не се и спира
Мед. застраховка не ти е нужна, ако няма да се хоспитализираш там.
Ако минете през Кулата, шанса да ви искат зелена карта е 1 към 100. а и ти си от властите така че минаваш метър

Ако минете през Гоце Делчев дам даже и не се и спира

Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Зелена карта нема да ти търсат по границите но на мен 2 пъти са ме спирали вътре и са ми я искали,затва си извадете.
Застраховки не требват.И скороста по ограниченията оти мамата си джасат маляките
Застраховки не требват.И скороста по ограниченията оти мамата си джасат маляките

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Карал съм 30-40 пъти без зелена карта в Гърция и никой не ми е искал такава на границата.
Зелената карта ти трябва ако стане ПТП
Бягайте за риба и въобще да не ти пука
Зелената карта ти трябва ако стане ПТП

Бягайте за риба и въобще да не ти пука

-
- разбира нещата
Зелена карта не ти трябва!Отпадна за всички страни,от ЕС.Щом е кола регистрирана и застрахована в ЕС и пътува из държави,от ЕС няма зелена карта!Отпадна началото на тая година мисля.За Сърбия,Македония,Турция и т.н. си трябва.Пътувам много из Европа,само сърбите ми я искат.Вътрешен пътен полицай,който не е много на ясно с новите европейски разпоредби,може и да ти я поиска,ама и да нямаш не е проблем 

Г- н Полицай всяка седмица патувам в Гърция кой те излъга за тея глупости

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
chanio е прав, вече от година няма нужда от зелена карта за ЕС. Застраховката е по желание.
Много да ги ловите
Много да ги ловите

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега ако се обадиш на телефона на твоя застраховател ще ти кажат че нямаш нужда от зелена карта в страните от европейския съюз. така че си тръгвай спокойно и на слука. Не питай застрхователни агенти щото на тях им е за продаване. Успех!
Момчета, не мога всички да ви цитирам, но ще ви кажа , че говорите пълни глупости!Зелената карта зад граница е абсолютно задължителна , все едно да караш без гражданска отговорност в БГ! Хората в ЕС разбират само зелената бланка, нищо друго! При една рутинна проверка ако не представиш бланката, глобата е жестока ( за сравнение в БГ е само 500,00 лв!) А да не говорим за едно ПТП по Ваша вина
( да не се случва ) Това е гражданската отговорност за чужбина - или казано понародно му - застраховка срещу случайно събитие - т.е. може да стане, може и да не стане! Не можеш да знаеш предварително...
Една съвсем невинна щетичка на Опел Вектра от старите, която дойде като регресен иск при мен( заден калник , броня и престилка , десен стоп ) струва 3 000, 00 ЕВРО
Които са за Ваша сметка , ако не представите зелена карта
в БГ нямаше да излезе повече от 300,00 лв!
Продъллжавайте да си пътувате в ЕС без зелена карта, дано минавате м/у капките, аз никога не бих излязла без застраховка
Не съм толкова богата
М/у другото да Ви напомня, че се занимавам точно с щетите в застрахователна компания и примера, който ви цитирах е от практиката ми.
Правете си сами изводите и успех на всички смелчаци

Продъллжавайте да си пътувате в ЕС без зелена карта, дано минавате м/у капките, аз никога не бих излязла без застраховка

М/у другото да Ви напомня, че се занимавам точно с щетите в застрахователна компания и примера, който ви цитирах е от практиката ми.
Правете си сами изводите и успех на всички смелчаци

-
- ще става разбирач
Aaa, ako може да попитам Елфи,какво се случва ако предизвикам ПТП с чуждестранен автомобил /през лятото/на Българска територия и ГО ми е само за Б-я,без зелена карта.

-
- разбира нещата
елфи не си права
Лично съм ходил да питам.Зелената карта е една бланка,към гражданската ти,та тази бланка вече не подлежи на проверка,никъде в ЕС.А това дали ти ще си направиш допълнително си е само твое решение 
Експерти обясниха, че "Зелена карта" на практика е "Гражданска отговорност" за инциденти в чужбина, която струва 20-30 лева. Изискването за нея обаче остава, ако на път към Евросъюза минаваме през трета страна, която не е член на ЕС.
http://www.europe.bg/htmls/home.php-тук може да научиш повече

работата е там,че бг гражданска отговорност се признава вече навсякъде в ЕСно ще ви кажа , че говорите пълни глупости!Зелената карта зад граница е абсолютно задължителна , все едно да караш без гражданска отговорност в БГ! Хората в ЕС разбират само зелената бланка, нищо друго! При една рутинна проверка ако не представиш бланката, глобата е жестока

Експерти обясниха, че "Зелена карта" на практика е "Гражданска отговорност" за инциденти в чужбина, която струва 20-30 лева. Изискването за нея обаче остава, ако на път към Евросъюза минаваме през трета страна, която не е член на ЕС.
http://www.europe.bg/htmls/home.php-тук може да научиш повече