Климатик Panasonic

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Климатик Panasonic

Мнение от краси12345678 »

Здравейте колеги,по молба на мой познат пускам темата и се надявам че ще можем да помогнем.Чоека си купи миналата година климатик Panasonic - CS/CU-RE12GKE инверторен с фреон R410A.Проблема е че външното тяло се обледява при температури около 0 градуса и спира да работи на топло и започва да размръзва външното тяло.И така през 15-20 минути.Човека се видя в чудо вика месните майстори а те само вдигат рамене.Знам че климатиците трябва да работят без проблеми даже и при -10градуса.Помагайте каде може да е проблема.
Който нож вади сам пада в него.
MITKOY
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Климатик Panasonic

Мнение от MITKOY »

Ако е доста мъгливо е нормално , но ако няма мъгла на ремонт.
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Проблема е в климатика!Това мисля,че са от китайските Панасоници,при които са спестени доста неща за да се постигне добра цена!Има проблем явно при дефроста(размразяването),но точно какво му е според мен трябва да дойдат добри диагностици и да го оправят,викай монтажистите,които са го монтирали да си оправят климатика,това е тяхно задължение,докато климатика е в гаранция!Може и да е от недостатъчно количество фреон(тоест да има пропуск),но си трябва майстор да каже какво му е!От разстояние не става!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

MITKOY написа:Ако е доста мъгливо е нормално , но ако няма мъгла на ремонт.
Добре де мъгла, мъгла ама аз съм с обикновен сплит и сме в един квартал пък при мене няма проблеми пробвал съв го на -8 иси работи.
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Само да ти кажа,че нашите "обикновени" сплитове работят до -20!Важното е климатика да е качествен и да е преценен точно спрямо кубатурата на помещението!Но докато има хитреци ще има и хора,които да им се вързват!
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

краси12345678 написа:Здравейте колеги,по молба на мой познат пускам темата и се надявам че ще можем да помогнем.Чоека си купи миналата година климатик Panasonic - CS/CU-RE12GKE инверторен с фреон R410A.Проблема е че външното тяло се обледява при температури около 0 градуса и спира да работи на топло и започва да размръзва външното тяло.И така през 15-20 минути.Човека се видя в чудо вика месните майстори а те само вдигат рамене.Знам че климатиците трябва да работят без проблеми даже и при -10градуса.Помагайте каде може да е проблема.
Аз вкъщи съм със обикновен сплит на Хайер и моя работи като куче.Но баща ми е със инверторен панасоник и той така спира,даже е написано в упътването че трябва да е така.Просто спира да духа вътре и размразява външното тяло
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Тоя кломатик трябва да е в гаранция!Най - добре да си го видят тези дето са го монтирали.
Малка насока от мен.
Най-вероятно е изпуснал фреон.Ако не му стига фреон външното тяло замръзва, но не цялото.Например една трета и през средата.Когато с фреона всичко е наред се заскрежава равномерно цялата пита и обезскрежаването е на по -големи интервали от време.
И още едно напомняне-да се включва климатика само в добре занулен контакт.
Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Бах го у инвертора щом при 0 градуса ги прави тези мизерий то при -15 трябва да работи само на размръзване .И как ще затопли помещението . :smt017 Идвали са "СПЕЦИАЛИСТИТЕ"които са монтирали климатика дозаредили са с фреон и пак същото.Добре де ако не е занулен контакта ще окаже ли съществено влияние :smt102
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Климатика има някакъв технически проблем. Отоплявам се в службата с точно такъв инвертор на Панасоник. От 2 години и нещо няма никакъв проблем. Нито зиме , нито лете. Нито замръзва - нищо , а е на северно изложение и зимата си е студено.....толил ме е при - 17 , - 18 градуса без да се обледенява....Китайско производство е...Чудно ,че му няма нищо.
Христо - наслука на всички
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Лошото зануление води до проблеми с управлението.Най-често проблемите с платките идват по тази причина.
Иначе имам 5 Панасоника и съм доволен.
Риболовът не е слука,а наука!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Краси,нещо не е в ред машинката.От три години имам два инверторни-"Мицубиши електрик"са,тук в планината през м.януари,февруари нощем става и -10,-12,ама не са правили никакви такива маймунджалъци.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

аз пьк директно ти казвам че няма ядове просто са такива панасоника-аз имам 2 броя 1японски и един малайзийски и трябва да знаеш че ги правят тия обезкрежявания на вьншното тяло но всичко най-вече зависи от мьглата тя ги прави да плачат,тоест да течат и то бая -друго да ти кажа аз не ги спирам ама грам и зимата в най голямите студове както някой колеги се изказват че им е супер :D оф мани студ,(а имам изолация навсякьде гипс картон с вата)друго че при тия градуси някой по горе каза че при -17,18 си бачкат без проблем и даже не обезкрежяват пьлни глупости нали ще сдипли компресора :wink: при тоя студ без да размразява :това не е обикновен климатик( на всеки 1час размразяват от мен да знаеш,засичал сьм ги и те са като часовници 1 час работят 10мин.размразяват като паднат температурите :wink:

п.п а между другото зимата миналата в най голямите студове когато хората с по 1климатик плащаха по 300-400кинта и нагорето аз платих 200само и то с 2ва без грам да ги спирам,доста са икономични в това отношение поне :wink:
дядото има и той 2ва един дайкин и едно мицубиши но те някак си бачкат по различно от мойте по друг начин стоят нещата при тях но както и да е говори за панасоника :wink: да не се притеснява така са :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Благодаря за инфото ,утре ще извикам човека и ще го карам да чете какво сте написали.Чакам още мнения.
peturgp
новобранец
новобранец

Мнение от peturgp »

инверторен климатик НЕ СЕ ДОЗАРЕЖДА!още повече на 410.външната температура почти не е от значение за размразяването,а влагата във въздуха.около 0гр. е доста а при -10 доста по малко.колеги китайски панасоник не работи като малайзийски.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”