хапе ли сома

Модератор: sapuna

Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Krokibg написа:Какво да се прави - съдба,имам си места и най-важното фотоапарат :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Абе ще дойде Видов ден,и аз ще си купя апарат :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Никито
новобранец
новобранец

Мнение от Никито »

Здравейте и от мен - скоро съм регистриран , но не ходя от вчера на сом :D Абсолютно сигурно е ,че сома хапе и всички колеги ,които го твърдят са прави - отделен въпрос е дали всички ще им повярват. :(
Хапят сомчета и по 5кг. и по 50 кг. големите - всички хапят!Но трябва да се направи едно уточнение те не го правят с цел късане на пръсти ,а просто като защитна реакция , предупреждение или раздразнение , а че стискат силно и охлузват сериозно трябва да ти се случи за да го повярваш.Инфектират се и охлузените места и то доста сериозно и ако не се лекува навреме - лошо.
А обикновенно хапят ,когато са извадени и са минали няколко часа или дни и са си починали на въжето,на кльонка също посягат.
А на мен и джапанката са ми хапали докато си мия зъбите.
Така, че НИКОГА НЕ КАЗВАЙ - НИКОГА! за да не ти се случи случка и на теб.[/quote]
За зло куче - зъл прът!
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Никито написа:.
Така, че НИКОГА НЕ КАЗВАЙ - НИКОГА! .
:lol: :lol: :idea: :idea: :idea: :idea:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Фуцата написа:Абе ще дойде Видов ден,и аз ще си купя апарат :lol: :lol: :lol: :lol:

ахахахаахахахахахаахахахах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: е ти ме уби :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: имам един..."смяна 8" :wink: давам ти го с кеф...ма искам да те снимам с него как ти виси на вратлето.....хахахахаххаха :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

а тва Никито ми се чуе по говора познато....що ли се сещам за една шапка с нещо на нея ....или бъркам ???

я се разкривай бре...кво си налупил тая капа...ха ма де....мязаш ми Алемец с нея :lol: :lol: :lol:

на верен път ли съм сине ???
Господ може всичко чада мой !
Аватар
Никито
новобранец
новобранец

Мнение от Никито »

Аха,отче :D
За зло куче - зъл прът!
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

добре дошъл Ники в лоното на моята църква :lol: :lol: :lol:

слагам ти стикер и от днес си вече под :

Изображение

даренията...знаеш къде и как, не ти е сефте :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Много ми е интересно какво е мнението на Телето по тази тема. :smt002
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Фуцата написа:Много ми е интересно какво е мнението на Телето по тази тема. :smt002
Ръчкай,ръчкай..-зер тука не са се скарали още... :evil:
Я елате рибенца при батко...
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

man1966 написа:
Фуцата написа:Много ми е интересно какво е мнението на Телето по тази тема. :smt002
Ръчкай,ръчкай..-зер тука не са се скарали още... :evil:
man1966 изобщо не ръчкам и не съм от хората които обичат да гледат саир и правят интриги.Просто исках да чуя мнението на човека :idea: :idea:
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Фуцата написа:
man1966 изобщо не ръчкам и не съм от хората които обичат да гледат саир и правят интриги.Просто исках да чуя мнението на човека :idea: :idea:
Дано да е така,че фърчат искри при сомовете,та да не стане па некъв пожар... :?
Па че хапе сома-хапе си ,ма не точно като зло куче.... 8)
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

хапят ли сомовете

Мнение от Emo-83 »

Разбира се,че хапят.Обикновенно,когато са вързани.Хапят и във водата-когато кукат не е в устата,а е хванат отвън.Рядко разбира се.Другото е,че сома не е акула и митове за скъсани ръце и отхапани гребла не са верни.А и не ме насъсквате против ЖОРО.Аз дори го уважавам,но няма да спра докато не остави всеки да има мнение.Стига с тия специалисти.Представи си да ти е учител в университета.ЩЕ ти пише 2-ка само защото му разказваш урока от неговия учебник.Как тъка ще пипаш неговото.Беше добре само докато правеше покрива на вилата.Сега хората,четат монолози даже и от мен.За което се извинявам.Мисля да пиша вече по-кратко и без глупости.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Teleto написа:.А и не ме насъсквате против ЖОРО.Аз дори го уважавам,но няма да спра докато не остави всеки да има мнение.Стига с тия специалисти.Представи си да ти е учител в университета.ЩЕ ти пише 2-ка само защото му разказваш урока от неговия учебник.Как тъка ще пипаш неговото.
а дано.... :idea: :idea: :idea: а ако искаш да ти дам още инфо тук съм...на драго сърце бих го направил... :idea:

мисли за новия урок в учебника...фокуса на звуковата вълна в конуса!
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

отец Ми Го Нафърфорий написа:

:roll: Ни тъ разбрах .. :oops: Тоз урок ми е убегнал нещо... 8)
Или пък имаш тайни незнайни ,а отче... 8)
Торбалан
новобранец
новобранец

Мнение от Торбалан »

отец Ми Го Нафърфорий написа:
Teleto написа:.А и не ме насъсквате против ЖОРО.Аз дори го уважавам,но няма да спра докато не остави всеки да има мнение.Стига с тия специалисти.Представи си да ти е учител в университета.ЩЕ ти пише 2-ка само защото му разказваш урока от неговия учебник.Как тъка ще пипаш неговото.
а дано.... :idea: :idea: :idea: а ако искаш да ти дам още инфо тук съм...на драго сърце бих го направил... :idea:

Фокусът на звуковата вълна – хъмммм, интересно.
На къде се насочва сома, което точно го привлича, откъде идва, как лапа стръвта – все интересни въпроси, на които ако някой отговори със сигурност, то за мен той просто не казва истината. Това са въпроси, на които няма сигурен отговор. Поне така си мисля :roll:
Удряли са ми сомове, както на пръчката спусната непосредствено над кльонкащия, така и на пръчка, поставена диаметрално противоположно – на другия борд на лодката. Аз съм бил свидетел на това, как удря на лодка, от която в момента не се кльонка, но в непосредствена близост се намира друга лодка, в която се кльонка. Всъщност, като се замисля, като че ли повече удари сме имали на пръчка спусната непосредствено над кльонкащия, но да се извежда като правило – дали не е малко пресилено?
А как се обяснява нещото което сме виждали нееднократно на сонара – сома се вдига, достига рибето и ................ след кратка пауза се отказва. Кльонкащия ли сгреши, рибата ли почуства нещо нередно или просто стръвта не е подходяща или .....?
А има и нещо друго – звуковата вълна се разпространява във водата по съвсем друг начин от това, което възприема човешкото ухо. :wink: Ето тук може би е разковничето. Тук оставям на майсторите да се изкажат, като само ще спомена, че звуковата вълна е едно, а вибрацията е съвсем друго, въпреки че и двете се разпространяват на честотно-амплитудният принцип.
Мале каква глупост написах ........................... – дали?
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Торбалан написа:... като че ли повече удари сме имали на пръчка спусната непосредствено над кльонкащия, но да се извежда като правило – дали не е малко пресилено?
никак даже....може да го изведеш съвсем спокоино :idea:

сам казах че има удари от страни...върни се и го виж...проблема е...от къде идва той...????????????? колко е раздразнен и коя стръв първа намира :idea:

а нима не си имал случай да пообиколи няколко пръчки и да натресе една от тях :?:

...все въпроси... :idea:

но...80% удря на пръчката до кльонкащия ...което какво говори ??? сега тук има друго...фокуса...ако стръвта е в него...става чудото...ако се окаже че друга е наблизо...става друго...

мисли....ще помоля Телето да ме допълни...има какво да каже и той от наблюденията си...
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”