За всичко около Николаевка

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За всичко около Николаевка

Мнение от executor »

Май го обърнахме на дискусия и сме за друга тема но....Веднага ще ти опонирам относно това Николаевка да бъде държавен.За справка-Засмяно 2 години е без арендатор(държавен) и предполагам и до теб са стигнали новините за бомбене,търмъчене,ток,мрежосване на този язовир.На Николаевка ходя от 30 години(от 5 годишен с баща ми)и много ми се иска да не се случи това и там...а без стопанин това ще е сътбата му. Цонево също може да бъде пример...държавата не е добър стопанин.Тръстиково го зарибиха сега и забраниха-преди това беше отарашен....а и мога да ти цитирам думите на пазача му-"Абе тоя язовир сме го взели за стопански риболов,хич не ни ебе за рибари с по 10 лв такси"...Звънец,смятам знаеш беше източен и в следващите години за трофей от там забрави...Хайде кажи ми язовир във Варненско освен Николаевка на който има шанс да се хване риба над 10-12 кг? :roll: ..А за Сашо...хммм казах че има много какво да се желае...не е само на плиткача...спасиха една 12-ка точно на 100 метра вдясно от вашето място :D ...
Въпреки че не ни съвпадат мненията се надявам че към по-добро ще се развият нещата....и дано догодина си пием ракийката пак край любимия язовир :D
Stand and fight
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Колеги, имам една молба - събирам информация за водоемите в България
и понеже прочетох темата ви, която е за конкретният яз.Николаевка,
Моля, някой да обобщи инфото в един пост ...
Погледнете тук.
Благодаря предварително.

П.П. Ето нещо синтезирано:
boiskito2000 написа:Браво на колегата за страхотната тема,аз ще пусна инфо за язовира с който сам запознат най-добре.

Яз.Николаевка-водоема се намира на 20 км. западно от гр.Варна.Кординатите са гш-43.356452 гд-27.672586.
В язовира плуват шаран.бял амур,пъстър толостолоб,бял толостолоб,каракуда,сом(в малки количества),червеноперка,слънчеви рибки и костур.
Гордоста на язовира са раците който там са в огромни количества.Язовира е естествен(див водоем),арендован е таксата за заплащане е 10 лв за 5 въдици,уловената риба не се заплаща.Харектеризира се с разнообразно дъно като не места е много далбок 20-25 метра,а на други места плитък до 1 метър.Общата му площ е около 400дка.Тази година е зарибен с около 70000 шаранчета.
Достъпът до язовира става по черен път има и асвалтов от едната страна.
Информацията е от мен сабирал сам я от това което знам и опита които сам придобил на този язовир има неща които ги знам от по възрастните рибари които са редовни на водоема.
Изготвил:Боян Янков
Поздрави на този които е пуснал темата.
Аз пък благодаря на теб за отделеното време! :D
"Щастие за всички, щастие даром!"
deathshark
новобранец
новобранец

Мнение от deathshark »

boiskito2000 написа:Така колега че риба има има тази година сам бил най-редовния на този гьол и нека аз да ти кажа някои работи кои пуска и кои не е друга темата там сам искарал около 30 шарана това лято само 1 беше 12 кг сичко друго около 3 4 5 кг .Сега ти дали си роднина или не на Сашо мен не ми пука ама да ти кажа Сашо е боклук това само да пиеш по цял ден и да не мислиш за нищо и когато някой попита нали колко се плаща тука и така нататък бях свидетел когато Сашо зарита някои си там щото го бил питал колко са големи рибите,извиняваи но това не е хуманно .Няма значение ко за Тръстиково ко му има на гьола спрян е до година сме там Званец също го взеха просто всичко ще се оправи .За Николаевка това е гьол който трява да бъде даржавен не да се даде на някои боклук да си праи пари от него ,за арендаторите само развъдници,а не диви водоеми,който исак да прави пари от язовири на който хората си правят одоволствието не е много хубаво.Има и гьолове като Кастел на който евала на арендатора който си гледа язовирчето и мисли на хората да им е добре а не само на задника му.А на вапроса ти колко рибари връщат обратно рибата на Николаевка ще ти кажа много малко са и как няма да са малко сега се пуснаха 25000 шаранчета в язвира и гледаи догодина ко ще стане братята "българи" като ги метнат по 800 900 грсама и всичко в живарника.Аз винаги сам си връщал рибата там има и други който го правят.Има една истина в думите ти Сашо наистина не веднъж е давал пари за да се върне едрата риба в язовира но повярваи ми това не е защото мисли за рибата или рибарите,а за авторитет случаите бяха единствено на плиткача защо,когато един колега няма да казвам имена беше на язовира и искара една 12 маика Сашо му каза "вземи си го е вземи си го то такива много ги има,но тогава нямаше хора които да видят ко праи Сашо,че да се напраи на много састрадателен познавам Сашо много добре не е лош човек но не е за арендатор на язовир повярваи ми тои знае само да пие и да се бие и сега си пати.От мене толкова извинявам се за спама но трява да се знае когато човек отиде там да знае ко да очаква.Дай боже следващия да е човек за такава работа а не самовлюбен алчен некадърник................
Боби.има един по редовен посетител на язовир Николаевка от теб, и тва съм аз бай Кольо. :finga:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

executor написа:.............
Брат що се тровиш?Преди време се чудех на Красьо що спря да пише-но сега го разбирам много добре.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

deathshark написа:
boiskito2000 написа:Така колега че риба има има тази година сам бил най-редовния на този гьол и нека аз да ти кажа някои работи кои пуска и кои не е друга темата там сам искарал около 30 шарана това лято само 1 беше 12 кг сичко друго около 3 4 5 кг .Сега ти дали си роднина или не на Сашо мен не ми пука ама да ти кажа Сашо е боклук това само да пиеш по цял ден и да не мислиш за нищо и когато някой попита нали колко се плаща тука и така нататък бях свидетел когато Сашо зарита някои си там щото го бил питал колко са големи рибите,извиняваи но това не е хуманно .Няма значение ко за Тръстиково ко му има на гьола спрян е до година сме там Званец също го взеха просто всичко ще се оправи .За Николаевка това е гьол който трява да бъде даржавен не да се даде на някои боклук да си праи пари от него ,за арендаторите само развъдници,а не диви водоеми,който исак да прави пари от язовири на който хората си правят одоволствието не е много хубаво.Има и гьолове като Кастел на който евала на арендатора който си гледа язовирчето и мисли на хората да им е добре а не само на задника му.А на вапроса ти колко рибари връщат обратно рибата на Николаевка ще ти кажа много малко са и как няма да са малко сега се пуснаха 25000 шаранчета в язвира и гледаи догодина ко ще стане братята "българи" като ги метнат по 800 900 грсама и всичко в живарника.Аз винаги сам си връщал рибата там има и други който го правят.Има една истина в думите ти Сашо наистина не веднъж е давал пари за да се върне едрата риба в язовира но повярваи ми това не е защото мисли за рибата или рибарите,а за авторитет случаите бяха единствено на плиткача защо,когато един колега няма да казвам имена беше на язовира и искара една 12 маика Сашо му каза "вземи си го е вземи си го то такива много ги има,но тогава нямаше хора които да видят ко праи Сашо,че да се напраи на много састрадателен познавам Сашо много добре не е лош човек но не е за арендатор на язовир повярваи ми тои знае само да пие и да се бие и сега си пати.От мене толкова извинявам се за спама но трява да се знае когато човек отиде там да знае ко да очаква.Дай боже следващия да е човек за такава работа а не самовлюбен алчен некадърник................
Боби.има един по редовен посетител на язовир Николаевка от теб, и тва съм аз бай Кольо. :finga:
Еи коле ще ти режа от бирата да знаеш.Ко ми разваляш авторитета тука само аааааааааааа. :butthead: :butthead: :butthead:
Е все пак си прав но,Кой е извадил повече риба от там това лято я кажи.........................
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”