Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Помогнете на шаранджиите
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: Помогнете на шаранджите
Да .. това също е добра идеяsnegk написа:Призива трябваше да бъде съвсем друг:Не купувайте риба с не доказан(не законен) произход.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- carpsliven2
- сериозен играч
Правя пропагандата най вече заради браконерите .. понеже знаеш как е в България .. Започва един голям сеч на всякакви риби покрай тръсенето на някой шаран .. за който е сигорно че веднага ще бъде продаден на сметка. След Никулден просто рибарите в България почват да си мечтаят за приказните чужди водоеми.barutchiata © написа:Това с божествените и висшите раси никога не ми е харесвало, както и класифицирането на рибите като божествени и боклуци.Както и да е, това е лично мнение.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В тази "криза" все още има хора,които се надяват на този ден да изкарат пари от рибата,за която са платили за зарибителен материал,хранили са я,пазили са я и т.н.Има хора на които единствените им доходи са от такъв "бизнес".Да им вземен хляба ли?Всеки прдполагам,че има познати които се занимават с това....като не се купи мъртвата риба,ще се съживи ли?Аз риба не купувам,но темата май е малко късно пусната почнаха да я вадят вече....

Където качеството е от значение!
- carpsliven2
- сериозен играч
Колега .. ти май си се почерпал .. никой нети казва да неядеш риба.. и никой нете насилва на нещо .. просто си отмини темата и неси показвай простотията.. като нечул и неразбрал.Pedro написа:Оставете ги !
Те незнаят, че заедно с майчиното си мляко са засмукали и рибешко масло
под формата на витамин D.От аптеките.Да не са им криви краченцата като на потомствени
кавалеристи.Па сега - не яжте риба.
Па не им е лоша и идеята - нака да спасят за тези дето обичат да хапват шаран.
Надявам се модератора да трие неадекватни мнения като на професора Педро

- carpsliven2
- сериозен играч
Тяхната риба е гарантирано продадена .. за тях несе притеснявай ... и тях кризата скоро няма да ги хване.. след тежкия труд който са извършили .. може и да забогатеят някой по Никулден. И наистина като се замисля имам доста познати сиромаси дето държат язовириdidopoli написа:В тази "криза" все още има хора,които се надяват на този ден да изкарат пари от рибата,за която са платили за зарибителен материал,хранили са я,пазили са я и т.н.Има хора на които единствените им доходи са от такъв "бизнес".Да им вземен хляба ли?Всеки прдполагам,че има познати които се занимават с това....като не се купи мъртвата риба,ще се съживи ли?Аз риба не купувам,но темата май е малко късно пусната почнаха да я вадят вече....

Последно промяна от carpsliven2 на Пон Ное 30, 2009 9:49 pm, променено общо 1 път.

-
- сериозен играч
Аз си маам бела риба и ич ми не е за дедовия!!!!!!
Демек,шаран не ям от много години,за мен поне няма кой знае какви вкусови качества!

Демек,шаран не ям от много години,за мен поне няма кой знае какви вкусови качества!
- kostakosta
- научил се да хвърля
Re: Помогнете на шаранджиите
Призива трябваше да бъде съвсем друг:Не купувайте риба с не доказан(не законен) произход.
Безусловна подкрепа за Снегчо!
Все пак всеки развъдник работи за да изкара някаква печалба.Плаща аренда,храни рибата,купува зарибителен материал и естествено-иска да спечели.
И когато видиш шаран в магазина над 4-5 кила... естествено изниква асоциацията за незаконен улов.
Ей за това съм напълно съгласен !
Безусловна подкрепа за Снегчо!
Все пак всеки развъдник работи за да изкара някаква печалба.Плаща аренда,храни рибата,купува зарибителен материал и естествено-иска да спечели.
И когато видиш шаран в магазина над 4-5 кила... естествено изниква асоциацията за незаконен улов.
Ей за това съм напълно съгласен !
-
- разбира нещата
И аз си хванах един вчера и ще си го пазя за 6ти ,че може друг и да няма .
- carpsliven2
- сериозен играч
И как се разбира произхода на шарана след като живеем не другаде а в България?
С тез смешни фактури дори си продават свободно платика от жребчево на пазара .. Кой ли е този дето развъжда платика. Защо неможете да разберете че положението е трагично и вие сте тези които го сподпомагате и после се оплаквате..
С тез смешни фактури дори си продават свободно платика от жребчево на пазара .. Кой ли е този дето развъжда платика. Защо неможете да разберете че положението е трагично и вие сте тези които го сподпомагате и после се оплаквате..

-
- сериозен играч
Абе нищо нема да им стане на хората ,ама традицийте трябва да се спазват.Специално за Българина ,шарана си е най-традиционното ястие на този ден '' рибата трябва да е покрита с люспи''.Ако некой иска може да си напълни и каракудкиcarpsliven2 написа: Защото народа е със затворени очи и масово купуват шаран. А защо да не прекарат един Никулден със морска риба например? Дали ще им стане нещо.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Както обикновено с редки изключения и тоя Никулден ще отскоча да си хвана я щука я пъстърва от некое гьолче срещу заплащане . Инак единственото нещо коет ме възпира от шараноядството е че не ми е вкусен ! Инак четох мнения за както и по-другите страни
Ами по повечето от "другите" страни не ядат шаран само и единствено щот ги е гнус от него и за тва ! Еле па да тръгнат хората по магазините и да искат родословно дърво на тва дето купуват
Има си институции които отговарят за това и нека да си свършат работата зарад която всеки месец отделяме по некой лев от осигуровките , всяка година от данъците и билетите си ! Шарана не е с нищо повече от която и да било друга риба и лично според мен е в дъното на риботаблицата по каквито и да било показатели . Още повече че баш яденето на шаран си е традицията на тоя ден та ... Никъде не е казано че сейнт Никълас с риба тон е запушил дупката на кораба а с шаран :
Лично мнение !!!

Още повече че как споменах си има вековни традиции :Според една легенда, светията запушил дупка в кораба с шаран и възкресил моряк, починал при падане от най-високата мачта.
Не мисля че е нужно да се подемат такива "кампании" !На Никулден се приготвя риба с люспи, най-вече шаран, защото той е слуга на светеца. Голата риба навява асоциации с бедност. Люспите се почистват внимателно, така, че да не падат на земята. Ако някоя люспа все пак падне, тя не трябва да се настъпва, защото който я настъпи, ще се разболее и ще умре. Костите на рибата се събират и изгарят, както на гергьовско агне, закопават се в земята или се пускат в реката или морето.
Лично мнение !!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- carpsliven2
- сериозен играч
Може ако искаш и десет шарана да си хапнеш .. и да се наливаш със алкохол всеки ден .. това нети е забранено .. нито някои от нас ще те съди.. Това си е съвсем благородна кауза .. и ако неискаш да помагаш .. поне непречи. И все пак доста хора ме подкрепиха .. и ще продължават да ме подкрепят .. така че, аз съм доволен.lovo-бай СТОЯН написа:carpsliven2 написа:.Аз ше си хапна шаран за Никул ден.За Гергьов ден със сигурност агънце -не че неможе и кокошка,ама традицията си е традиция![]()
![]()

- carpsliven2
- сериозен играч
Промених малко началото на темата .. за да несе сърдат хората които спазват традициите .. аз няма да ги укорявам че ще ядът шаран .. нито да се сърда на някой.

-
- сериозен играч
Васко нещо май, не си ме доразбрал,аз пия -както казваш ,па тебе те ловиcarpsliven2 написа:ако неискаш да помагаш .. поне непречи.

Ще си го хвана сам -даже ще си хвана няколко и ще си избера един около 3 килца,тея са ми най вкусни,а другите ше ги пусна на свобода за да се почуствам като господ.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
-
- разбира нещата
Съгласен съм всеки да си похапне традиционен шаран за Никулден но да бъде легален а не бракониерски!
Сега е момента да се наблюдават бракониерите които извършват нелегален улов и да се следи продажбата по магазините!Все пак лиента в случая няма вина и неможем да слагаме всички под общ знаменател!
Сега е момента да се наблюдават бракониерите които извършват нелегален улов и да се следи продажбата по магазините!Все пак лиента в случая няма вина и неможем да слагаме всички под общ знаменател!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!