Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Закриване на риболова за 2009
- Николай Неделков
- учете се от него
Закриване на риболова за 2009
За днес задачата ми беше да закрия риболова за 2009-та година. По традиция не ловя след Никулден , а се отдавам на "пукница" и винаги закривам или на деня или няколко дни преди това. Бях решил да закривам с щукарски излет , ама не ми се закриваше годината с евентуално капо и затова реших да закрия на Лобош , ама за малко и там да стане капо. Какво , защо и как ще разберете по-надолу. Вчера с чухме с Ивака и решихме да врътнеме един съвместен интензиван риболов и да подобрим няколко уклейски рекорда. Речено-сторено. Тръгнах от Перник , взех 2-ма пичове и към 7:00 бяхме на язовира. След малко пристигна и бързата червена русенска "Корса".
Аз бях решен да закривам и не ми дремеше дали ще хвана много риба , даже и захранка не бях взел
стигаше ми да хвана и 10 риби като за добър финал на годината
Аз се настаних на оградата , а Иво на един от понтоните. Времето беше супер неподходящо за риба. Много вятър и вълни. Ето една снимка на изгрева , на която се виждат и вълните:

По някое време вълните се скриха , вятъра намали , но и риба нямаше
Дори не скачаше като предните дни , явно вече се е прибрала към дълбитите...
Все пак мен ме слушаха рибките и от време на време ми се закачаше по някоя. Иво ги пробваше и на дъното и по средата и на повърхността , но на всякъде резултата беше един и същ - ПОЧТИ НИКАКЪВ. Е отчете се с няколко бройки , но незнам дали имаше 10
Мъка , мъкаааааааа голяма
Ето го в действие:

Извендъж се раздуха много вятър , появиха се огромни вълни , въдиците се изплъзваха от ръцете и вече се виждаше края на моята риболовна година на язовор Лобош.

От мойте аверчета само единия ловеше , другия още не се е научил
Та хвана 8 костура и 1 уклей , аз се записах с 20 риби ( 15 уклея , 2 костура , 2 бабушки и 1 червеноперка ) и тръгнехме на където ни повее вятъра. По път звъннах на Бисо да даде малко секретна информация за едни скобари , но в последствие отпаднаха. Тръгнахме към Арката , но не бяхме очаровани и отидохме на р.Струма в с.Прибой.
Едната част от компанията нещо не можа да намери риба и се отдаде на други занимавки:
А Ивака се настани ей тука и запука с всичка сила клендаците , ама нали знаете , че тях той си го разбира и го слушат:

и за да не се чудите защо е толкова ухилен ще Ви кажа. Разсмя се как съм могъл да го снимам с най-малкия кленчок , който е хванал
И наистина беше най-малкия
А аз се настаних между върбите с надежда да ударя някоя бабушка в тихото:

Ударих аз една бабушка , ама след малко нещо мен ме удари
Понеже ме мързеше да преправям , започнах да си ловя с уклейския монтаж и както си ми кълват бабушките тресна нещо , заби яко в дъното , аз дръпнах , усетих тежината и видях само как едни голям рибешки гръб си тръгна по живо , по здраво на долу по течението със се куката №16 , тежеста и повода 0.10. Клен малко под килото.
Преправих , сложих 0.12 , увеличих размера на куката с 4 номера , сложих 2 бели и зачаках.
Заковах още 3 бабушки и точно когато мислех да събирам последва лек удар , слабо потапяне , засечка от моя страна , кратка борба и в ръцете си държах тоя хубавец:

И така към 13:30 почнах да прибирам и си тръгнах към Перник.
При тръгването ми Ивака беше с 14 кленчока , дано е хванал още. Ще чакаме включване , за да разберем
Приключих с двайсетина риби една доста добра риболовна година , в която имах доста хубави преживявания по водоемите. Подобрих някои лични рекорди , посетих доста нови места и направих няколко съвместни риболова с много готини хора от форума. Почти не познавах капото и научих доста нови и специфични неща за различните видове риболов. Надавам се следващата година да бъде поне толкова успешна , че и повече. Живи и здрави и весели празници на всички
Аз бях решен да закривам и не ми дремеше дали ще хвана много риба , даже и захранка не бях взел

Аз се настаних на оградата , а Иво на един от понтоните. Времето беше супер неподходящо за риба. Много вятър и вълни. Ето една снимка на изгрева , на която се виждат и вълните:
По някое време вълните се скриха , вятъра намали , но и риба нямаше

Дори не скачаше като предните дни , явно вече се е прибрала към дълбитите...
Все пак мен ме слушаха рибките и от време на време ми се закачаше по някоя. Иво ги пробваше и на дъното и по средата и на повърхността , но на всякъде резултата беше един и същ - ПОЧТИ НИКАКЪВ. Е отчете се с няколко бройки , но незнам дали имаше 10

Ето го в действие:
Извендъж се раздуха много вятър , появиха се огромни вълни , въдиците се изплъзваха от ръцете и вече се виждаше края на моята риболовна година на язовор Лобош.
От мойте аверчета само единия ловеше , другия още не се е научил

Та хвана 8 костура и 1 уклей , аз се записах с 20 риби ( 15 уклея , 2 костура , 2 бабушки и 1 червеноперка ) и тръгнехме на където ни повее вятъра. По път звъннах на Бисо да даде малко секретна информация за едни скобари , но в последствие отпаднаха. Тръгнахме към Арката , но не бяхме очаровани и отидохме на р.Струма в с.Прибой.
Едната част от компанията нещо не можа да намери риба и се отдаде на други занимавки:
А Ивака се настани ей тука и запука с всичка сила клендаците , ама нали знаете , че тях той си го разбира и го слушат:
и за да не се чудите защо е толкова ухилен ще Ви кажа. Разсмя се как съм могъл да го снимам с най-малкия кленчок , който е хванал

А аз се настаних между върбите с надежда да ударя някоя бабушка в тихото:
Ударих аз една бабушка , ама след малко нещо мен ме удари

Понеже ме мързеше да преправям , започнах да си ловя с уклейския монтаж и както си ми кълват бабушките тресна нещо , заби яко в дъното , аз дръпнах , усетих тежината и видях само как едни голям рибешки гръб си тръгна по живо , по здраво на долу по течението със се куката №16 , тежеста и повода 0.10. Клен малко под килото.
Преправих , сложих 0.12 , увеличих размера на куката с 4 номера , сложих 2 бели и зачаках.
Заковах още 3 бабушки и точно когато мислех да събирам последва лек удар , слабо потапяне , засечка от моя страна , кратка борба и в ръцете си държах тоя хубавец:
И така към 13:30 почнах да прибирам и си тръгнах към Перник.
При тръгването ми Ивака беше с 14 кленчока , дано е хванал още. Ще чакаме включване , за да разберем

Приключих с двайсетина риби една доста добра риболовна година , в която имах доста хубави преживявания по водоемите. Подобрих някои лични рекорди , посетих доста нови места и направих няколко съвместни риболова с много готини хора от форума. Почти не познавах капото и научих доста нови и специфични неща за различните видове риболов. Надавам се следващата година да бъде поне толкова успешна , че и повече. Живи и здрави и весели празници на всички

Последно промяна от Николай Неделков на Вто Дек 01, 2009 6:56 pm, променено общо 1 път.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Закриване на роболова за 2009
Има още време до края на година, така че не казвай, че си закрил. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Адаш,с това момченце,което им се хили на клендаците,не може да е лош и скучен риболова
Поздравлениа.

Поздравлениа.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Николай Неделков
- учете се от него
GODzillata написа:Има още време до края на година, така че не казвай, че си закрил.
Закрил съм

Догадина пак

- Николай Неделков
- учете се от него
Пичове , след Никулден не ловя , традиция 

Браво,адаш.Ти направи една успешна риболовна 2009-та година.Пожелавам ти следващите години,още по-големи успехи.Поздрави. 

TICA FAN
-
- сериозен играч
абе арно сте изкарали ,екстра 

- indalo
- фен клуб-скобар
Браво Ники. Екстра си закрил. Ама доста раничко. Мислех да те водя по Струма, че тоя Бисо снима, пък после не пуска теми. Сигурно щот моя скобар най големият.
Ако се решиш звънкай, мисля че добре ще прекараме. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не знам за Вас колеги но аз не закривам до 31.12 

aboman написа:Не знам за Вас колеги но аз не закривам до 31.12
И аз така

- borislav58
- сериозен играч
Абе то в такова време какво да сезакрива.Миналата година не съм закривал На които не му се ходи за риба
то нека да го закрива.Мое лично мнение.

Последно промяна от borislav58 на Вто Дек 01, 2009 8:17 pm, променено общо 1 път.
Всичко заебавам и за риба заминавам!