Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

EAGLE 480DF
Модератори: emo vasilev, Кърцата
EAGLE 480DF
=============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:48 pm, променено общо 1 път.
Re: EAGLE 480DF
Радвам се, че си го взел, мислех да ти пиша даго купиш, ма си викам да земе да се съпикяса нещо, па да викаш що си ме послушал
, та ЧЕСТИТО, мисля, че за тези пари е много добра покупка, а отук нататък можеш да изкаш само триизмерен. Термоклина се вижда даже на рекламната снимка, а като се видим може да ти покажа и нагледно, като му увеличиш чуствителността трябва да го покаже, но по принцип термоклин се появява лятото.
Пишеше за скоростомер, интересно мие как действа. Другото интересно е да застанеш посредата на язовира и да експериментираш с пускане на разни работи от лодката, на различна дълбочина. Почваш от котвата, минаваш през изкуствени примамки с различни размери и стигаш до жива стръв отново с различни размери, като през цялото време променяш чуствителността на сондата и оставяш рибките да ги показва като символи, съответно ще гледаш какво показава на неподвижна и подвижна стръв. На прима виста се сещам толкоз, още веднъж ЧЕСТИТО!

Пишеше за скоростомер, интересно мие как действа. Другото интересно е да застанеш посредата на язовира и да експериментираш с пускане на разни работи от лодката, на различна дълбочина. Почваш от котвата, минаваш през изкуствени примамки с различни размери и стигаш до жива стръв отново с различни размери, като през цялото време променяш чуствителността на сондата и оставяш рибките да ги показва като символи, съответно ще гледаш какво показава на неподвижна и подвижна стръв. На прима виста се сещам толкоз, още веднъж ЧЕСТИТО!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
==================
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:48 pm, променено общо 1 път.
- pachosz
- сериозен играч
Честит да ти е!!! Супер е сонара. Моя е Eagle FM 320, като гледам освен в сондите, нямат много разлики. Твоя е двучестотен и със значително по-мощна сонда. Като гледам обаче и цената му е доста ПО-ПО-... така че вероятно и други разлики трябва да има. Ако вече не си го направил, дръпни си от тук симулатора, за разучаване на функциите е полезен: http://www.eaglenav.com/upload/Eagle/Em ... F_demo.exe
Другия вариант е за предпочитане - на следващата среща(10) идваш, и на маса обсъждаме сонарите
И само големи риби да виждаш и вкарваш в лодката с новата придобивка!

Другия вариант е за предпочитане - на следващата среща(10) идваш, и на маса обсъждаме сонарите

И само големи риби да виждаш и вкарваш в лодката с новата придобивка!

===========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:50 pm, променено общо 1 път.
- pachosz
- сериозен играч
Тя наближава срещата, не знам що още никой не предлага дата
Уж щеше да има допитване за заведение...
А за акумулатора - аз лично ползвам на мотора акумулатора, държи много време. Тези сухите може и да са по-добрия избор, ама като са малко Аh и все си мисля, че ще свърши тока по някое време
А на моторетката ми е 14 Ач, до 4 дни съм го пробвал - по 4-6 часа на ден, не мърда хич. Пада около 1-1,5V само

А за акумулатора - аз лично ползвам на мотора акумулатора, държи много време. Тези сухите може и да са по-добрия избор, ама като са малко Аh и все си мисля, че ще свърши тока по някое време

Колега, към упътването на сонара пише каква му е консумацията. Умножи я по часовете и дните и ще разбереш каква батерия ще ти
трябва.При по мощните сонари консумацията на ток е по голяма. При моят е 650 ма/ч.
трябва.При по мощните сонари консумацията на ток е по голяма. При моят е 650 ма/ч.
Що не вземеш акомулаторче като на Тихомир, аз го ползвах няколко години и струваше петнайстина лева. Стария мотор нямаше алтернатор и си бях направил кабел с букси от едната страна за акомулаторчето и крокодилчета от другата, преди да тръгна за риба го включвам към акомулатора на колата и като пристигна на гьола е готов. Издържа поне 3 дена, ако съм още на гьола вечерта пак към колата и на сутринта е ок. Ползвал съм го с различни автомобили и винаги е имало място до акомулатора на колата, да го загнездя.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- pachosz
- сериозен играч
Извинявай, ама предполагам се усети за симулатора, объркал съм модела в линкаULDO1 написа:... е много полезен и ще ми спести много време на гьола.....

Този е за твоя сонар: http://www.eaglenav.com/upload/Eagle/Em ... F_demo.exe
Щото реших от къщи да го поразгледам (вчера от работа писах), и като го пуснах тоя дето вчера съм дал линка, малиии... то океани, то чудеса... викам объркал съм нещо пак

==============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:51 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Определено си поиграх с демото!Хубав е но някой може ли да обясни къде е опцията с която да ти се показват сомове?!А дали има и за шарани?!
Остава само да подкарам с GPS-а, ама нещо ги няма водоемите в Бг. може би трябва карти за него!
Остава само да подкарам с GPS-а, ама нещо ги няма водоемите в Бг. може би трябва карти за него!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- научил се да хвърля
Здравей Пламене!
Нека новата придобивка ти помогне да хванеш много класни риби
Относно консумацията на ток,един добре зареден акумолатор 7 а/ч е достатъчен за тридневен тролинг излет.Макар и мощен сонарът е доста икономичен(защото не е с цветен дисплей) .Винаги като съм тръгвал за тридневни излети освен 7 а/ч съм носил и еди 3,5 а/ч но така и не се наложи да го използвам.
По въпросът за скоростомера добре е да влезеш във водата със GPS и да коригираш показанието на скороста(има такава опция в менюто).
Надявам се като уточниш настройките при които се вижда термоклинът да ги споделиш че ми е трудно сам да откривам топлата вода
Нека новата придобивка ти помогне да хванеш много класни риби

Относно консумацията на ток,един добре зареден акумолатор 7 а/ч е достатъчен за тридневен тролинг излет.Макар и мощен сонарът е доста икономичен(защото не е с цветен дисплей) .Винаги като съм тръгвал за тридневни излети освен 7 а/ч съм носил и еди 3,5 а/ч но така и не се наложи да го използвам.
По въпросът за скоростомера добре е да влезеш във водата със GPS и да коригираш показанието на скороста(има такава опция в менюто).
Надявам се като уточниш настройките при които се вижда термоклинът да ги споделиш че ми е трудно сам да откривам топлата вода

===========
=============
-
- научил се да хвърля
Здравей Пламене!
Не е нормално 9 ампер-часов акумулатор да се изтощава за 8 часа от този сонар.Това означава че харчи по-вече от един ампер,което много лесно може да се разбере като замериш с мултицет моментната консумация на ток.Ако е по-малко от един ампер значи капацитета на акумулаторът ти не е 9 амперчаса или не е заредена достатъчно.С течение на времето капацитетът на акумулаторът намалява.От опит знам че капсулованите необслужваеми акумулатори държат много време на подзаряд но оставят ли се дълго време разредени се скапват тотално.Ако имаш възможност вземи от някого сигурен,зареден акумулатор и пробвай колко време ще издържи.Ако караш с него значително по-дълго време работата е ясна .
При сегашният ми сонар намаляването на подсветката намалява значително консумациата на ток но той е цветен и там нещата са по-различни,при твоят мисля през деня въобще не трябва да има подсветка.
При мене напълно зареден акумолатор е около 13,5V и го карам докато падне до 10.5V и го сменям с резервният.Като се прибера от риболов веднага го зареждам !

Не е нормално 9 ампер-часов акумулатор да се изтощава за 8 часа от този сонар.Това означава че харчи по-вече от един ампер,което много лесно може да се разбере като замериш с мултицет моментната консумация на ток.Ако е по-малко от един ампер значи капацитета на акумулаторът ти не е 9 амперчаса или не е заредена достатъчно.С течение на времето капацитетът на акумулаторът намалява.От опит знам че капсулованите необслужваеми акумулатори държат много време на подзаряд но оставят ли се дълго време разредени се скапват тотално.Ако имаш възможност вземи от някого сигурен,зареден акумулатор и пробвай колко време ще издържи.Ако караш с него значително по-дълго време работата е ясна .
При сегашният ми сонар намаляването на подсветката намалява значително консумациата на ток но той е цветен и там нещата са по-различни,при твоят мисля през деня въобще не трябва да има подсветка.
При мене напълно зареден акумолатор е около 13,5V и го карам докато падне до 10.5V и го сменям с резервният.Като се прибера от риболов веднага го зареждам !