Най-новите въдици - по-добри от карбон и фибростъкло

Модератор: sapuna

xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Най-новите въдици - по-добри от карбон и фибростъкло

Мнение от xoxo »

в една друга тема се сравняваха карбонови с фибростъкло въдици - не - по доброто вече е на пазара - въдици от моркови :shock: :shock: . това била секретна руска технология за направа на носещи конструкции на новите мигове и бомбандировачи. изнесена е от една рускиня която почва да прави по тази технология стикове за голф и въдици. засега няма аналог на подобно нещо дето да смесват на молекулно ниво - нанониво фибри от моркови с скандиум /по здраво от титана/ в резултат пръчки 40% по-леки от карбоновите и по здрави от фибростъклото. вече се продават по $200-300 а линка сам го дал в другата тема.
Аватар
LBoy
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Най-новите въдици - по-добри от карбон и фибростъкло

Мнение от LBoy »

Коя другата тема , колега ???
dreamworks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dreamworks »

Тези пръчки са идеални за България.Като няма риба можеш да си изядеш въдицата от яд.Само където необичам моркови.Може да пробват с цветно зеле или червена капия. :lol: :lol: :lol:
Аватар
LBoy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от LBoy »

dreamworks написа:Тези пръчки са идеални за България.Като няма риба можеш да си изядеш въдицата от яд.Само където необичам моркови.Може да пробват с цветно зеле или червена капия. :lol: :lol: :lol:
Ха ха ха стига и цената да ти отърва ...цветно зеле или червена капия ...
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

dreamworks написа:Тези пръчки са идеални за България.Като няма риба можеш да си изядеш въдицата от яд.....
:D :D ха-ха - спомням си че навремето като се появиха карбоновите аз им се смеех че се трошат като клечки за зъби а сега имам поне 20 карбонови :roll: . не ми требват пръчки ама па да взема една от моркови да ги опитам - ще пиша мнението си след сезона/ :wink: не на вкус че ще си изпотроша зъбите :lol: /
:wink:а щом е разработена технологията от руснаци сигурно първо са пробвали с кисели краставички ама не е станало :lol:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

xoxo написа: :wink:а щом е разработена технологията от руснаци сигурно първо са пробвали с кисели краставички ама не е станало :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :mrgreen:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Marco Polo написа:
xoxo написа:... ама па да взема една от моркови да ги опитам - ще пиша мнението си след сезона/ ...
Няма да ти хареса, особено ако си свикнал с класическите цветове. ;)
абе то цвета да му е косура. новите неща наи-често са доста добри. преди време бая се чудих да си сменя една пръчка за лек тролинг с една без водачи - ами оказа се повече от перфектна :!:
:roll: а има едно което ми звучи като научна фантастика - динамични на натоварване - колкото по голямо натоварване изпитват толкова по твърди стават - по-малко натоварване по- еластични каква е тая работа - не знам :D :D може би от морковите - кои знае какво става като смесват молекулите на фибри от моркови з тези на скандиум
Parabellum
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Parabellum »

Само едно не можах да разбера.
Ако това, което го пише за нано технологии е вярно, защо са толкова евтини тези въдици?
Цената им е между 150-300$, докато на карбоновите им аналози произведени от утвърдени и големи фирми е доста над 300$.
Parabellum
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Parabellum »

Ето тази
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

И тази

а ето го и моркова под 200$

Не съм специалист по спининга и сега се уча и не мога да кажа до колко показаните от мен пръчки са аналогични една спрямо друга.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Parabellum написа:Само едно не можах да разбера.
Ако това, което го пише за нано технологии е вярно, защо са толкова евтини тези въдици?........
само производителите знаят ама едва ли ще ни кажат, за пример ще ти дам - когато си копувах въдицата на Daiwa без водачи цената ми се видя ниска за нов модел - тогава ми обясниха че Daiwa държи тази ниска цена за да ги популязира. аз лично бих се радвал ако тези моркови са и под $100
Parabellum
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Parabellum »

xoxo написа:
Ако това, което го пише за нано технологии е вярно, защо са толкова евтини тези въдици?........
само производителите знаят ама едва ли ще ни кажат, за пример ще ти дам - когато си копувах въдицата на Daiwa без водачи цената ми се видя ниска за нов модел - тогава ми обясниха че Daiwa държи тази ниска цена за да ги популязира. аз лично бих се радвал ако тези моркови са и под $100
Значи ще преминаваме на моркови :D
Тъкмо си поръчах за Коледа една череша, която утре ще дойде барабар с макарата и ще трябва да я бракувам :(
Явно морковите са на мода сега :D
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Parabellum написа:
xoxo написа:
Значи ще преминаваме на моркови :D
Тъкмо си поръчах за Коледа една череша, която утре ще дойде барабар с макарата и ще трябва да я бракувам :(
Явно морковите са на мода сега :D
Ааа да не си посмял. Едно време дедите ни са правили оръдия от череша а ти сега се назландисваш :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Някой знае ли био-фибрите във въдиците на Шимано от какво са.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

butnik написа:Някой знае ли био-фибрите във въдиците на Шимано от какво са.
ами знае се само това което те казват - некакви средно къси биофибри омешани из карбона. нема нищо обшо с онова където мешат молекулите на различни материали
http://www.climaxtackle.com/shimano-co/ ... re-vwd.gif
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”