Фидер с каква акция предпочитаме?!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Re: Фидер с каква акция предпочитаме?!

Мнение от MiTKo_Fisher »

msp написа:Харесвам си медиум бистмастъра, върши работа :D

Изображение
Колега имам същия но на 150г .С този кол освен Едри риба да ваиш друго не !!! Тежи тежи и то много .В края на риболова съм супер изморен .Вече го използвам само за риболово на шарковци. За дребни рибеета предпочитам да си ползвам стария Focus Aqua Feedr 120g ,Като перце е в сравнение с шиманото.
п.п Следващия мисля да е Daiwa hf-2 Feeder 4,20m 150g .Изключителна фина бланка много лек ,в сравнение с шиманото и по параболичен строй ! :mrgreen:
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

MiTKo_Fisher написа:
Колега имам същия но на 150г .С този кол освен Едри риба да ваиш друго не !!! Тежи тежи и то много .В края на риболова съм супер изморен .Вече го използвам само за риболово на шарковци. За дребни рибеета предпочитам да си ползвам стария Focus Aqua Feedr 120g ,Като перце е в сравнение с шиманото.
п.п Следващия мисля да е Daiwa hf-2 Feeder 4,20m 150g .Изключителна фина бланка много лек ,в сравнение с шиманото и по параболичен строй ! :mrgreen:
eee, така е колега.Няма универсален фидер.Аз за това съм се навил да си взема и пикер за да е пълно снаръжението :smt067 Кеф ти кол зе едри животни,кеф ти медиум,чувствителен с тънка бланка за средни рибки и пикер за по финни линии и близки дистанции.
Само не мога да разбера за какво ще вземаш този на дайва след като е почти със същите параметри като но шиманото ти. Дайвата тежи 310гр. За Дунава е супер,а и не само.Шиманото колко тежи?

Това за язовир и малки реки как ти се струва - 3.90м, акция 90г., тегло 200гр.,2+3 части,параболик,тънка бланка, кеф голям и т.н. ... :D Някъде по-горе в темата бях писал за него.Тъй-като минавам през магазина често и гледам как се изчерпаха бройките след като пуснаха коледната промоция си запазих последния и мисля тези дни да си го заприходя.
Above us only sky
msp
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от msp »

MiTKo_Fisher написа: Колега имам същия но на 150г .С този кол освен Едри риба да ваиш друго не !!! Тежи тежи и то много .В края на риболова съм супер изморен .Вече го използвам само за риболово на шарковци. За дребни рибеета предпочитам да си ползвам стария Focus Aqua Feedr 120g ,Като перце е в сравнение с шиманото.
Този тежи към 200г и е много добре балансиран. За строя и чувствителността е индивидуално усещането и се чудя как в случая даваш обобщаващо мнение без да си ловил с конкретната пръчка.
Отделно, че е невероятно здрава въдица.
Последно промяна от msp на Вто Дек 01, 2009 6:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

msp написа:Този тежи към 200г и е много добре балансиран. За строя и чувствителността е индивидуално усещането и се чудя как в случая даваш обобщаващо мнение без да си ровил със конкретната пръчка.
Не се връзвай колега, :wink: аз като прочетох че Бийст Мастър-а бил "кол" се чудих да се смея ли, да плача ли?
нямам живарник
msp
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от msp »

hristotihov написа: Не се връзвай колега, :wink: аз като прочетох че Бийст Мастър-а бил "кол" се чудих да се смея ли, да плача ли?
Прав си, но по-добре се смей на изобилието от капацитети ... :)
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

msp написа:
MiTKo_Fisher написа: Колега имам същия но на 150г .С този кол освен Едри риба да ваиш друго не !!! Тежи тежи и то много .В края на риболова съм супер изморен .Вече го използвам само за риболово на шарковци. За дребни рибеета предпочитам да си ползвам стария Focus Aqua Feedr 120g ,Като перце е в сравнение с шиманото.
Този тежи към 200г и е много добре балансиран. За строя и чувствителността е индивидуално усещането и се чудя как в случая даваш обобщаващо мнение без да си ловил с конкретната пръчка.
как може да се сравнят два еднакви модела с различна акция?Единият extra heavy 150гр., а другия medium 80гр. Eстествено и чувството при боравене с въдицата е различно.
Above us only sky
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

lfc_boy написа:
msp написа:
как може да се сравнят два еднакви модела с различна акция?Единият extra heavy 150гр., а другия medium 80гр. Eстествено и чувството при боравене с въдицата е различно.
все сапове :mrgreen:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

lfc_boy написа:... а другия medium 80гр.
Мисля че не е 80, а 110 грама. Лошо няма, просто през 2009-та екстра хевитата бяха на мода. :wink:
нямам живарник
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

незнам какво всички са луднали по тежките фидери :roll: Аз като се замисля най-често ми се налага да използвам медиум фидера и мнооого рядко тежката сопа.Мисля ,че за язовири и реки от сорта на струма,янтра и др. такива сопа с акция до 90гр. е напълно достатъчна.Тежката тояга я вадя само на Дунава и на платено където знам,че може да ми удари нещо 5+ кг.Не че с лекия фидер няма да го извадя ,ама ...
Above us only sky
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

lfc_boy написа:незнам какво всички са луднали по тежките фидери :roll:
Луднали са, щото мислят че като е дънен риболов ще мятат бомби по 150 грама, а после се оказва че не били 150, а 50 грама, и не било тежък дънен риболов, а много лек дънен риболов.
нямам живарник
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Доколкото знам Митко говори за по-тежкия вариант на Бийст Мастъра, вие за по-лекия. Та полека с квалификацийте. Помагайте си.
Информацията е най-скъпото нещо :wink:
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Не говоря за конкретно за Митко, а за манията по хеви фидерите като цяло.
нямам живарник
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

:D
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

shekira написа:все сапове :mrgreen:
Колега : не ме касае твоето мнение .Лови си там рибките и си трай !.И по полека с класификациите. Защото на вас все ви е ясна ,все сте най най .Та нали за това е форума.Всеки да изкаже мнение от това което ползва,прави.От какво е доволен и от какво не.A дали ще се вземе под внимание това което си споделил .Това е друга работа .
.Не ми допада ЗА МЕН Е КОЛ ! Ти колко такива счупи,смени и пр .Харесвами само да ловя шарани с този фидер ( от 2 +).При интензивен риболов капваш!!!

Колега :shekira .Да те питам. Получаваш ли някакво удовлетворение от този си коментар ? .А в крайна сметка .Не всички можем да сме просвете колкото вас при риболава с фидер.И сега се учим .Да ти се извиня ,че съм су купил тази въдица !!! Лелеее как можах да се набутам. Ако искаш да се сдобиеш с тавака .Обява съм пуснал ; http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=30965
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

msp написа:
hristotihov написа: Не се връзвай колега, :wink: аз като прочетох че Бийст Мастър-а бил "кол" се чудих да се смея ли, да плача ли?
Прав си, но по-добре се смей на изобилието от капацитети ... :)
Браво браво .Получавате директно моите адмирации.Коментара си го запзавам за себе си !!!

Купувайте, ловете и изказвайте мнение .За мен вашето мнение е без покритие . .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”