Аз ли не съм добре!?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Re: Аз ли не съм добре!?

Мнение от Румбата »

nikola polizovski написа:Ето и аз сам чужденец,и права всички усилиа да писам добре.Ама ми липсват неколко ваши слова.Бих искал да ги притежавам,има ли шанс?Така ,бих писал сигурно подобре от сега :wink:

Какви слова ,бе Никола !? Кажи да помагаме ! Кажи какво ти трябва !?
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

rumbata написа:
nikola polizovski написа:Ето и аз сам чужденец,и права всички усилиа да писам добре.Ама ми липсват неколко ваши слова.Бих искал да ги притежавам,има ли шанс?Така ,бих писал сигурно подобре от сега :wink:

Какви слова ,бе Никола !? Кажи да помагаме ! Кажи какво ти трябва !?
я,ъ,й, щ,ю,
Ето,примерно тези нештица да имах,друго ке беше... :wink:
(Сега ги копирах,от разни постове :) )
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batkovi kolio 3 »

костакоста Немоа се сетя на къв се направи баце? правописа е важен но не е най важното тук.Обиждаш доста колеги които не са инжинери,те са си просто рибари и то истински.Нищо лично
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Колега,най-вероятно си съвсем добре.Ама не тук е мястото да се състезаваме по грамотност и правопис.Сигурен съм,че за повечето колеги риболова и участието в този форум представляват уникални начини за почивка и забавление.За мен също.Да не си придиряме толкова - още повече,че след като по цял ден в работата ми трябва да говоря и да пиша на абсолютно правилен български език,на риболов и във форума мисля,че имам правото да "му опусна края"и да използвам диалект,жаргон,простотии и всякакви словесни изгъзици всякога,когато ми се ще,като не обиждам останалите колеги и като гледам да не нарушавам правилата на форума.И... все е тая кой какъв е -дали е инженер,филолог,учен,политолог,строителен техник,търговец,полицай,чиновник,професионално безработен или алкохолик-творец .Участието в този форум е за кеф,а не за престиж!
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Ох да драсна и аз някои ред, гаранция давам че секи от вас като за начало когато е седнал за пръв път на компютър и е докоснал клавиатурата не е знаел каде се намира.90% от тези който обвинявате ,можи и да пишат и да четът по добре от вас,но просто отначалото и на мен ми беше много трудно да мина от латиница на кирилица.5 години съм дънил на скаип на латиница"маимуница", навика си е навик.Дажи и сега права грешки понякога :oops: просто си преглрждайте поста преди да го пусните малко от малко да има външен вид да не прави впечатление.За една запетая или за една две букви никой няма да го направи проблем, :wink: Но наистина има извънземни постове чесно, трудно прочетими :lol: .
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

Моля колегата r699 да ме извини,пожелавам му успешни риболовни излети и по-скоро да научава българския(писмено) :D
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Аз пък се кефя, че в такава тема за 24 часа има почти 40 отговора!!! В рибарски форум, тема за правопис да стане толкова обсъждана, мен лично много ме радва това :D :D :D :D
На колегите чужденци прави чест писането на български! Уважавам ги :!:
Иначе е трудно да се отрече, че огромна част от младите хора пишат АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТНО ОТ НЕЗНАНИЕ! Това е най-тъжното...
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Темата е разисквана и дъвкана многократно и изводите пак ще са едни и същи.Към автора на темата - г-н kostakosta,наистина ли вярвате,че с една такава тема и няколко забележки,всичко изведнъж ще си дойде на мястото и няма да има повече правописни грешки? Някои колеги допускат грешки от бързане,други защото толкова си знаят,това значи ,че трябва да им сложим БАН за постоянно ли? На мен лично ми стига,нещо да е написано на латиница,за да го разбера и това не ме дразни.Не можем да дискриминираме хората,които допускат тук-таме някоя правописна грешчица или диалект и то във форум,където ясната идея е " риболов " .
Аз също обичам да чета и се старая да пиша грамотно,до колкото ми позволяват възможностите,но не може в едно общество от няколко хиляди души,всички да са грамотни,умни или можещи.Това просто няма как да стане, винаги ще има някакъв баланс.В магазина,ако някой продавач ви говори на диалект, или не произнася правилно думите,ще му направите ли забележка и ще изразите ли недоволството си?
TICA FAN
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Хубаво е да си пише правилно,но не всеки го може.Като няма нецензорни изрази,проблема не е чак толкова важен.То и правописа е като риболова,или можеш,или не можеш :D .А за епитетите както спомена колегата(родопския),е хубаво да се използват от време на време, за да има лек оттенък на хумор в дадена тема.Но всичко в границите на нормалното.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Мале, какво ли ни предстои още да видим!!! :D
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Като видях, че колегите от асеновградската група участват активно в темата, реших и аз да се включа !
Разбира се по проблема с правописа се дискутира постоянно и отдавна- пример http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 56#p374672 .
Стигна се до кавги, лични обиди нарушаващи не само добрия тон, но заслужаващи откровен БАН !
Ефект, обаче ИМАШЕ - темите изпъстрени със странни вариации на родния ни език намаляха значително !!!
Разбира се колеги като Don4о_62 също имат право-този форум е за хобито ни, което ни разтоварва от изпълненото с правила ежедневие и наличие на малко хумор / понякога и откровен спам / не винаги е вредно !
Разковничето може би е в чуството на мярка , възпитание и морал :!:
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
r699
фен клуб-скобар

Мнение от r699 »

Благодаря на колегите които ме подкрепиха.Наистина ми е трудно да пиша но говоря перфектно .Искам да видя колегите като пишат на друг език дали няма да допускат грешки и както казват че съм неграмотен за тях какво ще кажат :wink:в подобен случай. Тази тема вече стана банална и даите да обсъждаме рибата ,защото се превърнахме в махленски клюкарки.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

SONY написа:...Някои колеги допускат грешки от бързане,други защото толкова си знаят,това значи ,че трябва да им сложим БАН за постоянно ли? ...
:mrgreen:
Може и още по-драконовски мерки да се приложат. :wink:
За приемане във форума - тест по български - който го вземе - влиза.
Модовете да са от правописната полЮция - да коригират всички неправилни постове...и да налагат наказания - триене на тема за пропуснати запетайки, еднодневен бан за кратък член, тридневен за пълен член и постоянен за съвкупност от грешки. :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

docenta написа: Ако колегата, който заяви, че е чужденец казва истината - браво за неговия български :!: Вярвам, че е отражение на грамотността му в неговия роден език, но там тя е значително по-добра. Ами, това е!
Извинявайте :!:
Точно така е Доценте,усетил си правилно :wink: Понеже го познавам лично колегата,мога да потвърдя,но за арменец се справя много добре.Как ли ще се справят някой в обратното положение-с тяхната писменост :wink: Сега ще му запиша един курс по български при мен,зимата ,на червено вино :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Израстваме :D ,последният пост на колегата си е направо екстра :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Заключено

Обратно към “Разни”