Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
Винаги съм се чудил на тия приказки за южнякът!Още като ученик чакахме да задуха 2-3 дни югоизток и тогава отивахме за сафрид.То и логика има - довява планктонът и цялата хранителна верига с негоMi7chell написа: От моя също скромен опит на южен вятър съм постигал завидни бройки,докато на западен не помня да съм хващал повече от 1-2 риби.И аз съм чувал старите рибари какво казват,ама кво да ти кажа,тая година на южен вятър и карагьоз и сафрид и заргана взех,в интерес на истината най-добрите ми сафридени и заргански излети бяха на южен вятър.

-
- научил се да хвърля
И при мен не беше по различно, от 2 до тъмно една откачена риба, за разлика от вчера за час и половина 10бр.
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Неделя:bg написа:и ние днес се капотирахме- трима човека с 5 заргана.....на дюни никой не ловеше...поне до 3 часа...интересно...
6:30-10:00 Червенка - 3 бр. прилични
10:00-10:05 Поделението в Черноморец - 0 бр./един младеж с една девойка къпеха чевеите, та младежа ми каза че чул нещо за шофьорския плаж/
10:20-11:10 Шофьорски плаж - 0 бр. - ужасен западен вятър /един колега в колата си чакаше да спре да духа , та той ми каза че последните 3-4 дни я скубали здраво там/
11:20-14:50 м/у Агалина и Дюни - на завет - 1 бр./заблуден навярно/
15:00 до тъмно на шоф. плаж /вятъра утихна/- 27 бр. като в първите 15 - 20 мин. вземаше на всяко хвърляне /младежа с девойката бяха вече там, но аз застанах малко по на север от тях и не видях как е при тях - ако са регистрирани - нека споделят/
Като се прибрах жената ми каза, че не съм в ред -

Последно промяна от hgtod на Пон Ное 30, 2009 9:28 am, променено общо 1 път.
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В събота и неделя прилично си кълвеше през целият ден ( в неделя отидох след обед). Само че, зарганите стават все по-малки като размер. Да не би родените тази година заргани да прекарват зимата в Черно море, а другите да мигрират. Ще съм ви благодарен, ако ми обясните как стой положението. Благодаря и наслука
- sarfa
- научил се да хвърля
hgtod написа:Неделя:bg написа:и ние днес се капотирахме- трима човека с 5 заргана.....на дюни никой не ловеше...поне до 3 часа...интересно...
6:30-10:00 Червенка - 3 бр. прилични
10:00-10:05 Поделението в Черноморец - 0 бр./един младеж с една девойка къпеха чевеите, та младежа ми каза че чул нещо за шофьорския плаж/
10:20-11:10 Шофьорски плаж - 0 бр. - ужасен западен вятър /един колега в колата си чакаше да спре да духа , та той ми каза че последните 3-4 дни я скубали здраво там/
11:20-14:50 м/у Агалина и Дюни - на завет - 1 бр./заблуден навярно/
15:00 до тъмно на шоф. плаж /вятъра утихна/- 27 бр. като в първите 15 - 20 мин. вземаше на всяко хвърляне /младежа с девойката бяха вече там, но аз застанах малко по на север от тях и не видях как е при тях - ако са регистрирани - нека споделят/
Като се прибрах жената ми каза, че не съм в ред -![]()
![]()
Неделя;Аз също бях на шофьорския но от 06.30ч.до към 10-10.30ч. с 3бр. заргани, но след това тръгнахме с авера към солниците, там изкарахме по още един до към 13.00ч след което се прибрахме.

_________________________________________________________________________________________________________
Няма нищо по хубаво от лошото време
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
-
- ще става разбирач
sarfa написа:Неделя;Аз също бях на шофьорския но от 06.30ч.до към 10-10.30ч
Аве,Сърф,вие да не бяхте с едно тъмно Голфче,ма то доста народ се изнесе по това време/вкл.и ние/

-
- новобранец
Днес на Бяла от 9 до към 12 ,31заргани,но излезе вятър и това беше,дано следобед е дало пак 

- sarfa
- научил се да хвърля
onzinasi написа:sarfa написа:Неделя;Аз също бях на шофьорския но от 06.30ч.до към 10-10.30ч
Аве,Сърф,вие да не бяхте с едно тъмно Голфче,ма то доста народ се изнесе по това време/вкл.и ние/
Онзи, не можа да познаеш но това което написах е истина.

_________________________________________________________________________________________________________
Няма нищо по хубаво от лошото време
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
Днеска една разходка до черноморец за 2 часа 2 кайша. И няколко изтървани. 

-
- ще става разбирач
УТРЕ смятам да се пробвам на солниците-инфото е за малко на брой,но ненормално големи каиши 

Днес на дружба яка качка,окъпа ме даже,пълно капо ако не се броят 2 кучета,резил.
- gogobogo
- кандидат преподавател

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Все едно... и да няма риба - имам останали червеи от неделя, не съм ги поглеждал, но все стават за нещо.onzinasi написа:УТРЕ смятам да се пробвам на солниците-инфото е за малко на брой,но ненормално големи каиши
Ще се пробвам.
-----------
От 7:30 до 10:30 - един изтърван и четири уловени, единия, от които - каиш 52см.
За пореден път обаче се изнервям на пръчката си... махам с нея, като с овчарска гега.
20-40, но параболична акция и само обикалям по магазините в чудене какво да си взема и да не я мисля повече.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да се запиша и аз в тази тема.До сега не съм ходил целенасочено за зарган - ама никога.
Та с Тошето се чухме,имах червей от събота ( бях го взел за Поморие,ама не опряхме до него),
И хайде на Дружба.Нямам специална сопа за зарган,изпозвах спининга за сафрид,полупотапяща бомбарда 25гр.
Имаше вече един колега,който направи сефтето на червея.

Чернокоп ве.Ама после извади и това.

Тошето ме учеше на мурафети,аз се потях,ама нищо не удряше.
Хеле по едно време удари,ама го снимах после.

И понеже работех без цайсите,ми се уплело основното около върха,и бомбардата отиде подарък на Нептуна.
Пък само с нея бях,и не ми се вързваше нов такъм,говорихме си с Тошето - абе останах за компания.
Ама той захапа една цигара и ми връчи неговата ( вече специално за зарган ) сопа,и не след дълго те

Малко след това още едно и това беше.
Първото ми кръщене завърши с три броя.

А,колегата имаше още де.

Може и с това да закрия годината,не знам още.
Та с Тошето се чухме,имах червей от събота ( бях го взел за Поморие,ама не опряхме до него),
И хайде на Дружба.Нямам специална сопа за зарган,изпозвах спининга за сафрид,полупотапяща бомбарда 25гр.
Имаше вече един колега,който направи сефтето на червея.

Чернокоп ве.Ама после извади и това.

Тошето ме учеше на мурафети,аз се потях,ама нищо не удряше.
Хеле по едно време удари,ама го снимах после.

И понеже работех без цайсите,ми се уплело основното около върха,и бомбардата отиде подарък на Нептуна.
Пък само с нея бях,и не ми се вързваше нов такъм,говорихме си с Тошето - абе останах за компания.
Ама той захапа една цигара и ми връчи неговата ( вече специално за зарган ) сопа,и не след дълго те

Малко след това още едно и това беше.
Първото ми кръщене завърши с три броя.

А,колегата имаше още де.

Може и с това да закрия годината,не знам още.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА