Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на щука със спинербайт
Модератор: sapuna
Риболов на щука със спинербайт
Колеги какво вие мнението за спинербайтовете? Някой имал ли е резултат на щука с тях?
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Re: Риболов на щука със спинербайт
интересно ще обясниш ли малко на лаиците какво е това по точно ака може прати снимки ще е поучително
и добре дошъл във форума

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Снимки колкото искаш: http://images.google.bg/images?hl=bg&so ... 2&aq=f&oq=
Имам един на Jaxon, но нищо не съм хващал на него.
Имам един на Jaxon, но нищо не съм хващал на него.
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
аха ясно тва било значи сега и на мен ми стана интересно дали някои е вадил нещо натози вид риболов
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не съм ползвал до сега,но...
Това е типична щукарска примамка.Не може да не даде резултат.
Това е типична щукарска примамка.Не може да не даде резултат.

-
- разбира нещата
Това какво е от горе блесна от доло туистер или нещо друго ?
пробвал съм го няколко пъти ,без резултат на яз,Морун
Притежавам ето този спинърбайт, до сега не съм имал удар на него,но пък ми изглежда много резултатен.Дано скоро да започне да хваща.

-
- научил се да хвърля
Спинербайтът понякога е едва ли не единственото спасение за места с много закачки и водорасли или един от вариантите, заради това, че практически е почти невъзможно да се зацепи някъде, благодарение на специфичната си форма и единичната кука.Води се равномерно или с прекъсвания, които му дават възможността да пропада, тогава следват и голяма част от ударите.Проблемът е, че има много гелета, най-вече заради единичната кука, която трябва винаги да е много остра.На нея, освен стандартните "ластици" или финтифлюшки, може да се монтира и силиконова рибка или туистер.
Това е в общи линии.
Поздрави!
Това е в общи линии.
Поздрави!
От две-три години ползвам спинербейти, основно самоделки. Имам дребни спинербейтчета за костури, но на тях по-често ловя дребни щучки. На по-големите налитат и дребни и по-едрички щуки. Спенербейтите са вид незацепляйки, ползват се в плиткажите с неразклоненна растителност. Успешно се лови с тях на плитки затворени обрасли водоеми, позволяват водене на различни дълбочини и най-добре с неравномерна скорост.
Re:Извинявам се
Извинявам се някои ми е разбрал паролата защото беше много лесна и ми е прецакал цялата регистрация
- szhristov
- ще става разбирач
...
..и аз да кажа нещо.
Според мен тази изкуствена примамка е по-добра от всички изкуствени взети заедно
Комбинира клатушка, въртяща блесна и силикон, може ако е сменяема главата да се сложи и направо воблер отдолу
Така при тази комбинация просто няма как да не я считам за универсална
Лично имам една (купена)- доста търсих докато намеря и съм ловил общо взето един излет с нея
, но имам самоделки за костур, които не прощават. За щуката - от този сезон се зарибих по щука - за сега имам само една щука на самоделка
Поразгледах тук - там и се принудих да си правя сам поради стегнатия пазар в Бг. Примамката може да се води на различни дълбочини, като не се закача колкото другите изкуствени примамки. На практика работи във всеки един момент в който е във водата
Мятане - пада във водата и при потъване работи крайното листо,
започва проводката - вече работят двете листа и ако отдолу има силикон или воблер - и той започва работа
Ако проводката е неравномерна вече примамката "оживява" все едно се гонят две - три малки рибки и хищника просто полудява.
Щуката реагира на вибрациите във водата
За разлика от костура тя е по-съблазнена от по-нискочестотние вибрации - тази примамка създава и двата вида вибрации и в комбинация с подходяща глава отдолу -
...да обяснявам ли още
Ако някой се интересува по-подробно от този вид примамки ще понапиша още
...имам много в торбата с обяснения
...например за дължината на рамената, цветовете на листчетата, големина, ...и т.н

Според мен тази изкуствена примамка е по-добра от всички изкуствени взети заедно

Щуката реагира на вибрациите във водата

Ако някой се интересува по-подробно от този вид примамки ще понапиша още

...и наслука
- rikitikitavi
- разбира нещата
При мен се получаваха доста празни кълванета и слаби закачания. На 4-5 кълванета една риба се хващаше.Ловях в много гъсти водорасли и хвърлях по места където се виждаха удари на щуки.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;