Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Видин
Модератор: sapuna
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов около Видин
аз знам че при захлаждане на водата не се използват силно ароматизирани и сладки захранки...ако ще е купешка захранка то има подходящи за тоя сезон а иначе залагам само на хляб и кюспе и самите топки да са така омесени че да се разтворят лесно въпреки студената вода...снощи като ходих да търся як балъка хванах една щука около1,5 кг. и нищо друго...моя приятел Сашо нямаше и пипане,въртхме от 20:30 до 23:30 часа и резултата от към бялата риба е плачевен...НИКАКВО ПИПАНЕ
да се надяваме този месец като стане по студена водата да се групира бялата и да хванем по някоя,все пак до сега Декември ми е давало най-добри резултати,така че има някаква надежда.Щуклето ми удари в брега до понтона на телеграфа на бял туистер с 1 опашка

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Днес бях на буните и...нищо. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бе тоя уклей шашУв бе.Цяло лято масово се ловеше на дъното.Така че...kaloyan Mladenov написа:Така захранката беше за скобар и шоколадова бисквита, добре овложнена .Според мен се некъв облак е направила ама да ли не е заради шоколада?
Колега dalgia,днес към 17,30 тръгнах да прибирам синчето от градина и минах по дигата на 120.Някъде по средата подгони в плиткото.Най вероятно Бяла.Ако имаш време преслушай участъка.

-
- разбира нещата
Абе аз немам такива наблюдения за Уклея ,ама щом казваш сигурно е от личен опит.Иначе за захранката това ми беше мисълта .Или ,че сладкия аромат е привлякъл много уклей,и по едрата бабушка не е могла да се дореди или този аромат въобще не е впечатлил бабушката ,щото през това време на год си търси нещо по .... животинско!
- GODzillata

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абе момци кво става с тая Рабиша? Любимия ми затворен,а тази година един път не съм го посетил.Заради инфото де...беше отчайващо.

- GODzillata
...ъъъ...кое това?stich написа:...Любимия ми затворен,а тази година един път не съм го посетил..

- GODzillata
Там няма вече риба.
Няк'ви дребни костурчета само.
Няк'ви дребни костурчета само.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Днес бях за 2-3 часа да въртя от топлия до студения и обратно.Резултата нулев.Даже съм вътре с една клатушка и 2 туистера.Имаше хора на плувка и на тапи и на двата канала,но не видях някой да вади рибка.Здраве да е. 

- GODzillata
Ние имахме 3 пипания. 

-
- разбира нещата
Глобяват за нерегламентирано източване на язовира край Раковишкия манастир
Служители от Регионалното водно бюро във Враца към Басейнова дирекция – Плевен са извършили проверка по постъпил сигнал за нерегламентирано източване на язовир “Дарков дол”, община Макреш. При проверката е констатирано, че язовирът е общинска собственост и е отдаден под наем през месец септември на Валентин Иванов, съобщиха от Басейнова дирекция- Плевен. В момента на проверката язовирът е източен почти на кота мъртъв обем, констатират проверяващите. Наемателят не е уведомил предварително Басейновата дирекция и компетентните органи за изпускането на води от язовира, с което са нарушени изискванията на Закона за водите. Санкцията за подобно нарушение е от 200 до 2 000 лева.Наемателят няма издадено разрешително за ползване на воден обект и са му дадени предписания да влезе в процедура по издаването на такова.Към момента на проверката бреговете са почистени от умрялата риба. За нерегламентирано източване на язовира в землището на Киряево сигнализира през почивните дни кметът на селото Герго Гергов, който съобщи за голямо количество мъртва риба край водоема.
Инфото е от "Видински информационнен портал"и и скам да ви кажа ,че е опит на Киряевскиа кмет да попречи на дейноста на арендатора, тъй като не можа самият той да си вкара приятелчетата да го вземат язовира.Не заставам на страната на сегашния арендатор но не ми се мисли Герго Гергов ако беше уредил съдържателите на хранителен магазин в с.Киряево да го вземат ,какво щеше да стане с водоема.Лично аз съм ходил на язовира по време на източването му и мъртва риба ,не е имало по бреговете.От язовира е извадена Щуката,и известно количество Таранка,.Намерените няколко Бял Амура и няколко шаранчета са върнати обратно след третирането им с антибиотик за всеки случай.Искренно се надявам арендатора да си свърши добре работата въпреки явните му пречки и да се радваме на един прекрасен ,чист и добре зарибен водоем.Ако ли пък не Аз първи ще го осера кадето трябва.
Служители от Регионалното водно бюро във Враца към Басейнова дирекция – Плевен са извършили проверка по постъпил сигнал за нерегламентирано източване на язовир “Дарков дол”, община Макреш. При проверката е констатирано, че язовирът е общинска собственост и е отдаден под наем през месец септември на Валентин Иванов, съобщиха от Басейнова дирекция- Плевен. В момента на проверката язовирът е източен почти на кота мъртъв обем, констатират проверяващите. Наемателят не е уведомил предварително Басейновата дирекция и компетентните органи за изпускането на води от язовира, с което са нарушени изискванията на Закона за водите. Санкцията за подобно нарушение е от 200 до 2 000 лева.Наемателят няма издадено разрешително за ползване на воден обект и са му дадени предписания да влезе в процедура по издаването на такова.Към момента на проверката бреговете са почистени от умрялата риба. За нерегламентирано източване на язовира в землището на Киряево сигнализира през почивните дни кметът на селото Герго Гергов, който съобщи за голямо количество мъртва риба край водоема.
Инфото е от "Видински информационнен портал"и и скам да ви кажа ,че е опит на Киряевскиа кмет да попречи на дейноста на арендатора, тъй като не можа самият той да си вкара приятелчетата да го вземат язовира.Не заставам на страната на сегашния арендатор но не ми се мисли Герго Гергов ако беше уредил съдържателите на хранителен магазин в с.Киряево да го вземат ,какво щеше да стане с водоема.Лично аз съм ходил на язовира по време на източването му и мъртва риба ,не е имало по бреговете.От язовира е извадена Щуката,и известно количество Таранка,.Намерените няколко Бял Амура и няколко шаранчета са върнати обратно след третирането им с антибиотик за всеки случай.Искренно се надявам арендатора да си свърши добре работата въпреки явните му пречки и да се радваме на един прекрасен ,чист и добре зарибен водоем.Ако ли пък не Аз първи ще го осера кадето трябва.
Така и аз поразчистих доста , пак Ви моля не го обръщайте на чат , Киро Ви е посочил темичка за случая !
Нека се придържаме към името на подфорума.
Нека се придържаме към името на подфорума.
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
тази вечер въпреки студа и снеговалежа стегнах спининга и се отправих към най-посещаваните от мен места( Телеграфа-Речна гара),заложих както винаги на млечно бял туистер...търсех бяла риба но ме изненада една щука около килограм ,мястото е под моста на рибния ресторант "шлепа"...рибето го върнах обратно разбира се и повъртях още около час време...така и нямах пипане повече...надявах се да удари бялата понеже водата качва и се откриха местата,но...за съжаление така ще приключим (може би) годината. разбрах че се лови клен на Дреновската река,кука 10-12 номер,стръв грозд бял червей и привечер на изтичане,като вече по тъмно се продължава на светеща плувка...периодично захранване само с бял червей...излизали доста едри екземпляри клен и тук там скобар