Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Каква макара използвате при риболов с Фидър
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Каква макара използвате при риболов с Фидър
Коки,пропуска е мой визирам байт рънера ,двойния аванс още може да се нарече и бърз,но е по удачен за спининг и мач,е..а ли го.Не съм пробвал да ловя с Шиманото с него.Станимир писа правилно и даде красноречив пример с климатроника,а който иска да го включва.Аз повече няма да го забравям изключен, че много им стана на рибите.Току-що обзаведахме и още един приятел с байт рънер-свидетел на многото късания и също пострадал от липсата му.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Еми честит да му е
п.п Кога успяхте да идете,пък и да го купите

п.п Кога успяхте да идете,пък и да го купите
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
Благодаря! Много риби в Марица плуват с кука и повод в устата, но вече НЕ.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Намерих връзка и един приятел,който е в Италия ми поръча макаре.В крайна сметка ще е това - Shimano Baitrunner DL 4000 FA.По цената виждам,че не е висок клас,но мисля, че ще ми върши работа.Не мога да "скачам по-високо"
Очаквам го за Нова година. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Сетих се нещо а все отлагах да го пиша.Стана на въпрос за някакъв монтаж на самозасичане при използването ,абе както и да е,ами натегнатия връх каква роля играе като се връща.
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В случая играе роля пръчката,щом чукне върха и 99% рибата е вътре.Та нали това е целта на този вид пръчки и риболов.
Монтажа си е един от няколкото изпитани и доказани.Абе важното е да се стремим да използваме това което ни споделят по-опитните в риболова(просто те са го изпитали на гърба си).Според мен топлата вода е открита отдавна
п.п Вчера имах няколко гелета поради простата причина че рибата просто отпускаше и след засечка я нямаше,но в този случай незнам какво би помогнало.Може би късмета
Монтажа си е един от няколкото изпитани и доказани.Абе важното е да се стремим да използваме това което ни споделят по-опитните в риболова(просто те са го изпитали на гърба си).Според мен топлата вода е открита отдавна

п.п Вчера имах няколко гелета поради простата причина че рибата просто отпускаше и след засечка я нямаше,но в този случай незнам какво би помогнало.Може би късмета

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе аз ли греша или секунди след отпускането рибата поема вече както трябва.След кратко размишляване по този въпрос стигнах до заключението,че рибата когато поеме стръвта тръгва по посока към пръта и след като вече стигне разтоянието което и позволява да варира повода и след достигане предела му се убожда и от там отпуска и след това тръгва на някъде което води до повторното обтягане на върха. 

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При отпускане на върха се подсича,каракудата в повечето случаи взима така.Нямам опит с платиката на фидер не мога да коментирам кълването и.Ловил съм я само с плувка,най-голяма популация има на язовир ,който не е много удобен за фидер.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Днес морунажа кълвеше само така.По едно време ми писна и взех да си държа пръта в ръка.Абе усещам го как отпуска,засичам и ... нема никой.Смених 4-5 номера куки.Дълъг -къс повод ... е нема,е така беше.Поне 10 гелета имах.Ма бях на много плитко 1/1,5м.За пръв път ловя на такава малка дълбочина.
Сори за спама!

Сори за спама!

аз пак нещо не мога да разбера.първо отпуска и след това натиска или обратното.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Просто отпуска и това е нищо повече.Бутник наистина само каракудата ми правеше тая дивотия.Шаро дръпна авансаshekira написа:аз пак нещо не мога да разбера.първо отпуска и след това натиска или обратното.
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
за да ти отпусне,рибата трябва да премести хранилката нали така.причината е в тебе.опъни мантажчето с пръчката в хола на килима и пробвай.ще разбереш от къде идва проблема.lastika написа:Просто отпуска и това е нищо повече.Бутник наистина само каракудата ми правеше тая дивотия.Шаро дръпна авансаshekira написа:аз пак нещо не мога да разбера.първо отпуска и след това натиска или обратното.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Монтажите за фидер се правят така че при кълване тежестта да стои неподвижна на дъното, а влакното безпрепятственно да преминава през нея като дава директна индикация на върха. Целта е рибите с плахо кълване да не усещат никакво съпротивление, а риболовеца гледайки върха да разбере, кога куката се намира в устата им и кога не. Монтажите за фидер не работят на самозасичане, ако работят на самозасичане, изцяло обезсмислят ползването на мек връх и фидер пръчка. Върха служи само за индикация на кълването. Да се твърди че върха служи за самозасичане на рибата е несериозно.
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това въобще не е риба. Натегнатия връх, издърпва хранилката по дъното, докато отпусне. Тове се получава когато храната се освободи от хранилката и тя олекне. Получава се при комбинация от твърд връх + лека хранилка + твърдо дъно по което хранилката лесно се пързаля. Ако дъното е тинесто се закотвя по-стабилно и 20-30 грама хранилка позволява натягане на линия с 2-3 OZ връх, като остава закотвена, дори след освобождаването на храната.lastika написа:Просто отпуска и това е нищо повече.
нямам живарник