Мнение за макара ABU GARCIA SORON STX 40

Модератор: sapuna

nikeli2
новобранец
новобранец

Мнение за макара ABU GARCIA SORON STX 40

Мнение от nikeli2 »

Здравейте колеги!Интересува ме дали някой има лични впечатления от макара ABU GARCIA SORON STX 40.Заслужава ли си и дали работи добре ? http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2335
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Мнение за макара ABU GARCIA SORON STX 40

Мнение от debeloto »

не си заслужава парите, откъдето и да я гледаш. жалко за марката иначе.
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Колега извинявай много , но как разбра. Къде я видя макарата и би ли обяснил какъв и е проблема. Защото иначе ми се струва ,че това е ей така подхвърлено мнение без да се отговаря на колегата.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Запознат съм с макарите на Абу Гарсия отблизо-добри макари и няма да ви подведат.А в миналото серията Суверен,дали я написах правилно,бяха със супер качество-и фидера и мача.Качествени такъми на разумни цени.А вече всеки прави избора си дали за тия пари да е Абу или някой модел на Шимано или Дайва.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

Vidrax написа:Колега извинявай много , но как разбра. Къде я видя макарата и би ли обяснил какъв и е проблема. Защото иначе ми се струва ,че това е ей така подхвърлено мнение без да се отговаря на колегата.
разгледах внимателно макарата отвътре - разглобена, и на мен не ми харесва.
абу ми е любима марка от близо 20 години, но само името й е останало от едно време.
ни най-малко искам да разубеждавам някой да си дава парите за каквото си иска, но човекът иска мнение, получава го :D
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

А разгледа ли някое Шимано отвътре за да видиш какво общо е останало от едно веме. То времената се менят колега. И да искаш не можеш да намериш това което е били преди 20 години . Но няма как да намериш карбоновата драг система която има сега в модел от преди 20 години. Живота тече и всичко се променя- къде за добре , къде за лошо. Но никога 100 годишни брандове няма да си позволят да пуснат на пазара лоши неща .
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

Vidrax написа:А разгледа ли някое Шимано отвътре за да видиш какво общо е останало от едно веме.
Да, бате, тук си прав, разглеждал съм "отвътре" и някои уж скъпи модели на Шимано и се разочаровах тотално от марката - в тях намерих повече пластмаса и то на възлови места, отколкото във въпросното Абу, което няма нищо общо с т.нар. бранд.
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

debeloto написа:
Vidrax написа:А разгледа ли някое Шимано отвътре за да видиш какво общо е останало от едно веме.
Да, бате, тук си прав, разглеждал съм "отвътре" и някои уж скъпи модели на Шимано и се разочаровах тотално от марката - в тях намерих повече пластмаса и то на възлови места, отколкото във въпросното Абу, което няма нищо общо с т.нар. бранд.
кои по точно,че стана интересно
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Vidrax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vidrax »

Представяте ли си колеги какво е качеството на по-ефените модели ? Истината е че днешно време фирмите нямат интерес да правят макари които да издържат по 20-30 години. Първо ще са по-скъпи , второ на кой ще продават през тези 30 години. То погледнете какво става с автомобилите - на всякъде пласмаса за да се постигне цена , а какво да кажем за една макара па било и от 150лв. Това е положението днес и няма смисъл да срявняваме с едно време. Живеем днес .
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Някой да има идея, къде може да се мерне на живо това макаре в София? :roll:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

в Дървеница има един магазин"Тръстиката" те са представители на Видракс.телефона им е 0899887421.обади се и питай дали я имат
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

donky написа:в Дървеница има един магазин"Тръстиката" те са представители на Видракс.телефона им е 0899887421.обади се и питай дали я имат
Страхотен магазин, направо съм възхитен, ако си отворя риболовен магазин някога, бих искал да е като този...., всъщност, ако си ревизирам мазето райд нау, мога да отворя веднага подобен и по-зареден от "Тръстиката"....бах маа му, не вервах, че мога да имам повечко такъм с име "Абу" и "Беркли" от Партньор на "Видракс"... :shock: :evil:
Налични:
Цело една бройчица, сиротно спинингче "беркли тактикс", плюс един брой "абу стелт 1000" и едно мачово "кардинал"-че, неколко макарета "вега" и "джаксън", една лодка, няколко броя пръчки, тип "други", малко куки, още по-малко ворЕбели, абе немам думи....добре, че при Калоян се намира некое и друго такъмче, дето можеш да пипнеш наживо , ей така за идеята....
София уж е нещо като столица, уж почти целото работоспособно население на България се е юрало да живее тук, и нема един, или неколко накуп грамотни магазини де то да влезеш и да "се запилееш" от такъм и аксесоари?!?
Що в Бургас всеки знае и си пазарува в "Краставицата"(няколко магазина в един блок), а тук трябва да обикаляш по разни кварталчета и глухи улички с надеждата че може и да мернеш нещо, което евентуално би ти харесало?!?
След почти 10 годишно брачно съжителство с продуктите на "Пюре Фишинг", дошло ли е време да се разведа, че да ми мирне главата за вбУдеще и да спра да консумирам "Пюре", или???
.... може би да мина на ниско и среднобюджетни шимана и дайви че поне тех е лесно да си ги сложа в ръка, или пък да си правя чести разходки до световнонеизвестния град Ямбол за да видя една макара/ пръчка??!?
Един колега си чака вече трета седмица заявения "скелетор"?
Същия колега си поръча "Абу Стамина" 1000 чак от Швеция(у нас този модел липсва, макар и да присъства в сайта на "видракс", но вероятно е изчерпана), която пристигна по ПОЩА-та за по-малко от две седмици ,плати 50-ина лв само за доставка , тоест колкото струва и макарата , и понеже си взе това макаре за лайт спининг, доверявайки се на данните от сайта(теглото и така е обявено и в чужбинските сайтове, не само във "видракс", да поясня), че тежи 183 гр, ама като пристигна макарата се оказа, че е 270гр...само.....изненадааа :!: :!:
За справка- модела "Стелт"1000 на "Абу" тежи 265гр, наместо обявените 183гр....и така...
Ей такива ми ти работи.... :(
п.п. И тук някой пита за модел макара, която явно съществува само "виртуално" и толкоз....ми, нема да си купя нещо, което ще ми седи цял ден в ръката, еле пък за 200лв, без да съм го пипнал преди това.....сори!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

Jechev написа:
За справка- модела "Стелт"1000 на "Абу" тежи 265гр, наместо обявените 183гр....и така...
не мога да си обясня такава огромна разлика, айде, то във всички макари грамажите не отговарят, ама пък това е голямо разминаване.
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

ами затова бях написал да се обадиш,щото беше супер зле зареден магазина.пича който продаваше каза,че са отскоро и ,че се очаква голямо зареждане следващата седмица(това преди 3 седмици),но явно нищо не са даокарали
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

от Vidrax » Сря Дек 09, 2009 11:31 pm

Представяте ли си колеги какво е качеството на по-ефените модели ? Истината е че днешно време фирмите нямат интерес да правят макари които да издържат по 20-30 години. Първо ще са по-скъпи , второ на кой ще продават през тези 30 години. То погледнете какво става с автомобилите - на всякъде пласмаса за да се постигне цена , а какво да кажем за една макара па било и от 150лв. Това е положението днес и няма смисъл да срявняваме с едно време. Живеем днес .

Колега явно ти си търговец и виждаш въпроса от твоята гледна точка,но аз съм потребител и искам за парите си качество , а не асортимент.Виж какво са произвеждали едно време ABU и след това се изказвай:
http://store.picbg.net/pubpic/F2/56/557 ... 83f256.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/D1/DF/6a9 ... f3d1df.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/C2/FA/0af ... b5c2fa.JPG
Аз съм държал тази макара ,но не съм имал възможности да си я купя навремето през 1999 година.
А виж и прочети това.Превода е от GOOGLE CHROME.
http://translate.google.bg/translate?js ... l=en&tl=bg
Това е от мен,друг път неподготвен не пиши.Сега след закопуването на ABU GARCIA от PURE FISHING се прави в Китай и е пародия на едновременната марка шведски макари.Сега се гонят бързи големи печалби.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”