Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пясъчник преди Никулден
- Кузмич
- dreamer
Re: Пясъчник преди Никулден
Ех пясъка не съм ходил от половин година.
Поздравления за чудесния излет.
Поздравления за чудесния излет.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз вчера хванах 18см уклеи на такъм за костур с малка рибка, така че нищо не е невъзможно..
-
- новобранец
Изключения и случайности винаги ще има,но я се опитай да хванеш още 10 на същия такъм и тогава пак ще говорим.Аз бях там и знам какво видях с очите си:човека от втората снимка с охота ми показа и улова си и блесните си(описал съм ги по горе),дори каза ,някак си без свян,че от 2 години не е хващал риба за устата.Не съм видял авторите на поста на какви блесни са ловили,но по количеството откачени риби,които имаха,мога да съдя,защото едва ли риба лапнала блесна може така лесно да я изплюе.Ако има някаква специална тактика за ловене на каракуди и шарани на блесна,нека я споделят с нас,пък аз съм готов винаги да се извиня и дори да почерпя,но дотогава за мен това си остава бракониерско дране.Някои от вас се опитват да ги оправдаят,а някои дори казват браво,само не разбрах,браво за хванатите и наранени риби на търмък или браво за наглоста да ни ги покажат във форума.Тедо написа:аз вчера хванах 18см уклеи на такъм за костур с малка рибка, така че нищо не е невъзможно..
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Клега няма да споря с теб, а като отидеш отново там и видиш че някой друг вади каракуда и по някой друг шаран на блесна просто се загледай каде е закачена рибата. Просто 95% е във и около устата. Пък и ако настояваш че е сечене вържи си две троики с тежест и пробвай, гаранция ти давам че нищо няма да закачиш. И накрая мога да добавя че точно на един вид блесна даваше, а на други пълно капо. Както и сам се убеди в петък. Наслука другия път. Ако се срещнем пак там ела да ти покажа модела. Просто тези блесни са ръчна изработка и не можах да намеря никаде в нета да се продават.rokoradkoff написа: Изключения и случайности винаги ще има,но я се опитай да хванеш още 10 на същия такъм и тогава пак ще говорим.Аз бях там и знам какво видях с очите си:човека от втората снимка с охота ми показа и улова си и блесните си(описал съм ги по горе),дори каза ,някак си без свян,че от 2 години не е хващал риба за устата.Не съм видял авторите на поста на какви блесни са ловили,но по количеството откачени риби,които имаха,мога да съдя,защото едва ли риба лапнала блесна може така лесно да я изплюе.Ако има някаква специална тактика за ловене на каракуди и шарани на блесна,нека я споделят с нас,пък аз съм готов винаги да се извиня и дори да почерпя,но дотогава за мен това си остава бракониерско дране.Някои от вас се опитват да ги оправдаят,а някои дори казват браво,само не разбрах,браво за хванатите и наранени риби на търмък или браво за наглоста да ни ги покажат във форума.
-
- новобранец
Елементарно,снимай твоята.dako71 написа: Просто тези блесни са ръчна изработка и не можах да намеря никаде в нета да се продават.
И да прав си,няма смисъл да спорим,сигурно аз съм в грешка,за което се извинявам.Най-вероятно тези каракуди,с 10мм в диаметър усти,които през активния си сезон,смучат 2 мин царевично зърно преди да го налапат,сега легнали на 12 метра дълбочина,опрели гръб в своите посестрими,за да се стоплят,някак си подивяват и разчекват устата си в предсмъртен опит да налапат поне 5 сантиметровата ти блесна,най-вероятно с 3-ка накрая...И защо не?
Не давай гаранции,защото човека с парчето желязо и 2-те тройки имаше 2-но повече риба от вас и същото разнообразие.dako71 написа:Пък и ако настояваш че е сечене вържи си две троики с тежест и пробвай, гаранция ти давам че нищо няма да закачиш.
Тук не рзбрах в какво съм се убедил,аз ловя на жива рибка.dako71 написа: И накрая мога да добавя че точно на един вид блесна даваше, а на други пълно капо. Както и сам се убеди в петък.
Ето ти сценария:Блесната тупва на дъното насред хиляди каракуди и други обитатели ,събрани в най-дълбоката част на язовира,естествено няколко любопитни риби наближават за да видят какво е,в този момент блесната тръгва стремително нагоре и ...dako71 написа: Просто 95% е във и около устата.
Извинете,че оспамих темата,просто не съм съгласен с този метод на риболов и не мисля,че е законен,но щом всички си мълчат явно аз съм сгрешил и ще си взема поуки.Наслука!
колега блесната не но тройката е в устата на каракудата и това се случва не само на ПЯСЪЧНИК
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тази е почти като моята блесна

А на колегата с другата лодка е разновидност на кастмастер а не "някакво желязо с тройки".

А на колегата с другата лодка е разновидност на кастмастер а не "някакво желязо с тройки".