Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
- pachosz
- сериозен играч
Re: Видове кльонкове
И аз мисля, че с последния ще ми е най-лесно.
Другите наистина прекалено изправени ми се струват, не е ли трудно да бучка с тях? То докато се свикне верно, ама с правите на мен ми се струва, че за да изкарам звук, прекалено неестествено ми се изкривява ръката. Така е при мен, на някои може по-лесно да е с прав. Същото е и за изпъкнали и вдлъбнати пети, на повечето е по-лесно с вдлъбната, на мен с изпъкнала... явно всичко е субективно
yzyna, тези с лепени петички или монолит са? Знам, че майсторите си ги правят от едно дръвче, не лепят, аз имам инструменти, ама нямам нерви да дялкам толкова - по-лесно ми е да си ги лепкам, пък за здравината няма проблеми със съвременните лепила. Ползвам само поксипол, до сега не се е отлепяла петичка.
Другите наистина прекалено изправени ми се струват, не е ли трудно да бучка с тях? То докато се свикне верно, ама с правите на мен ми се струва, че за да изкарам звук, прекалено неестествено ми се изкривява ръката. Така е при мен, на някои може по-лесно да е с прав. Същото е и за изпъкнали и вдлъбнати пети, на повечето е по-лесно с вдлъбната, на мен с изпъкнала... явно всичко е субективно

yzyna, тези с лепени петички или монолит са? Знам, че майсторите си ги правят от едно дръвче, не лепят, аз имам инструменти, ама нямам нерви да дялкам толкова - по-лесно ми е да си ги лепкам, пък за здравината няма проблеми със съвременните лепила. Ползвам само поксипол, до сега не се е отлепяла петичка.
-
- сериозен играч
Лакирания е с цяла пета,а втория с лепена!!!!!!Относно лепените,и аз смятам че са доста добри,ползвам секундно лепило,нямам представа как ще се държи на вода!
Последно промяна от yzyna на Пет Ное 20, 2009 2:18 pm, променено общо 1 път.
- pachosz
- сериозен играч
Цианакрилатните лепила (като каноконлита) държат много на опъване, ама на резки удари и вибрация не са издръжливи!!! От доста опити и експерименти с лепенето се убедих, че най-сигурния начин е в петичката да направиш канал с малък фрезер или свредло става много лесно, и тогава лепене с поксипол или друго двукомпонентно епоксидно лепило. Когато ножа влезе в петата и наоколо се запълни плътно с лепилото, от друго място ще се счупи после, но от лепеното - не! 

тука мнго си прав че тоэи риболов е труден и всеки които миси че когато хвани кьонка и ше хвани и сом жестоко се лажи пак и друго има че ако е калитко можи правси мнго колега само оспехи ти пожилавам
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Никос, не ти е лесно и писането като гледам
Всеки може да се научи и е достатъчно лесно,вервай ми 

- nikaro
- ще става разбирач
Ето как оползотворих почивните дни

габър,изпъкнала петичка Ф38

мъждрян,вдлъбната Ф36

габър,изпъкнала петичка Ф38

мъждрян,вдлъбната Ф36
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Чудесни са ! Бързо се учиш
Пожелавам ти успех с тях през новия сезон 

-
- ще става разбирач
Невероятни са колега ,чак ми се ще да ги чуя как работят.Ето и моя последен опит ,но на снимката не е лакирн все още
Пробвах го и според мен е добър.Остава и сомчо да го хареса
Ножа е от бук,петата от дрян ,дръжката от бял махагон.

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Не те съветвам да го пробваш не лакиран или не импрегниран.
Аз наравих веднъж такава грешка, ножа се изметна ама гьотере
Аз наравих веднъж такава грешка, ножа се изметна ама гьотере

-
- ще става разбирач
Аз за това казах че на снимката все още не е лакиран.Сега е с лак и го тествах но не съм го снимал
А инъче съм съгласен ама напълно с теб ,щото го изпитах тоя номер с НЕ лакиран и стана ебати коляновия вал 

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- nikaro
- ще става разбирач
Май всчки сме го яли по тоя параграф
Иначе кльонка много ми харесва
Откъде
го изнамираш тоя махагон?Много ефектно се получава.

Иначе кльонка много ми харесва

го изнамираш тоя махагон?Много ефектно се получава.

E това вече е добро-ще хваща,браво колега -точно изпълнение,нищо че си приличатборислав енчев написа:Невероятни са колега ,чак ми се ще да ги чуя как работят.Ето и моя последен опит ,но на снимката не е лакирн все още

Риболовци.
Здравейте колеги! Бих искал да попитам някой кльонкал ли е с модела MAD CAT KLONG на DAM и какви са впечатленията ви? Тук се вижда добре:
http://www.fishingtackle24.de/product_i ... ADCATKLONG
Не успявам да си намеря подходящ в риболовните магазини, та дори започнах да си правя два от дрян, но още не са довършени... Та въпроса ми е дали този на DAM е сполучлив според вас?! Благодаря и наслука на всички след забраната
http://www.fishingtackle24.de/product_i ... ADCATKLONG
Не успявам да си намеря подходящ в риболовните магазини, та дори започнах да си правя два от дрян, но още не са довършени... Та въпроса ми е дали този на DAM е сполучлив според вас?! Благодаря и наслука на всички след забраната

Вади звук, но ако не си много трениран ще ти е трудно.
Риба на него нямам.
Звука е доста басов и почти не вади други тонове при използване на различни техники.
Риба на него нямам.
Звука е доста басов и почти не вади други тонове при използване на различни техники.
Явно ще му дам шанс на тоя DAM - зет ми вече го е купил
Досега съм ползвал само с плоска пета, но може и с този да се получи...