Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Дилема относно тройките на воблерите.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- barutchiata ©
- Администратор
Дилема относно тройките на воблерите.
Понеже ми възникна проблем и трябва да се лиша от едната тройка на воблерите си, се питам коя ще е по добре да махна?Оказа се, че тука е забранено примамките да имат две тройки или две бвойки, може две единични куки.Решил съм да оставя задната тройка ама искам да чуя и други мнения.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Дилема относно тройките на воблерите.
Същото ми се случи и на мен колега но по неволя
Ако ловиш костур ,щука , кефал остявяш задната тройка. Ловиш ли особенно БЯЛА Риба , разпер, сом средната.Но съм забелязъл че на по леките примамки само средната тройка им действа малко акто дисбаланс
Но не е болка за умиране

Последно промяна от DrAkoN на Вто Дек 08, 2009 1:44 am, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него
Косьо,нямам виждане по въпроса,просто не съм свалял тройки и незнам какво да ти кажа.Имало е случаи когато рибата се е закачила на средната и задната се е забила в рибата от страни.Обратното,също се е случвало.Погледни обаче на воблерите които произвеждат големите фирми,коя тройка е оставена /нали има такива с по-една/или просто направи тестове.Пробваи и с предна и с задна.Която е най-ефикасна,нея оставяи на воблера.Всичко обаче зависи от активноста на рибата и големината и,това също не го забравяи.Така мисля!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
по добрият вариант според мен да си оставиш задната тройка,доста често е махам другата,поради причината че на марица оставям доста примамки и 90 процента ми се закачат на предната тройка а относно играта нямаш ядове перфектна си остава
сьщо така почти всички риби ми се закачат на задната а предната ги обожда по някой пьт безразборно някьде около главата,очите и т.н има случай когато са се забили и двете но са много редки 

- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ще се опитам да дам компетентен отговор
Значи, ако трябва да се лишиш от една тройка и се чудиш коя да е??? ами коремната
Задната тройка издължава играта на воблера.
Пример:
като конструирам някой мъник и го пробвам без тройки има една, мога да я нарека "вяла" игра
нещата обаче се променят, когато сложа кука отзад, тя играе ролята на "балансьор" и не позволява неконтролируема игра на опашката.
Ако направите опит ще се обедите в това ми твърдение.
пп. Пробвай с две единични куки, на корема една и на опашката една, ако е позволено(в испания поне е така)

Значи, ако трябва да се лишиш от една тройка и се чудиш коя да е??? ами коремната

Задната тройка издължава играта на воблера.
Пример:
като конструирам някой мъник и го пробвам без тройки има една, мога да я нарека "вяла" игра
нещата обаче се променят, когато сложа кука отзад, тя играе ролята на "балансьор" и не позволява неконтролируема игра на опашката.
Ако направите опит ще се обедите в това ми твърдение.
пп. Пробвай с две единични куки, на корема една и на опашката една, ако е позволено(в испания поне е така)

Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За мен 2 еденични куки са най-доброто решение 
Не разваляш баланса на воблерите и рибата не е толкова стресирана.
Щом там се грижат за рибата до толкова , че да ограничават броя на тройките значи е време да се замислим дали количеството риба е най-важното
Щото с единичните куки ще реализираш 30 % от ударите , но пък кефа ще бъде ненадминат

Не разваляш баланса на воблерите и рибата не е толкова стресирана.
Щом там се грижат за рибата до толкова , че да ограничават броя на тройките значи е време да се замислим дали количеството риба е най-важното

Щото с единичните куки ще реализираш 30 % от ударите , но пък кефа ще бъде ненадминат
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- barutchiata ©
- Администратор
Оказа се, че в Австрия е забранено да се лови с две тройки или двойки на линията(сега разбрах,че и в Испания е така).Забранено е да се лови и с жива стръв, ама това е друга тема.
Разрешено е с две единични куки, което обезателно ще експериментирам.
Разрешено е с две единични куки, което обезателно ще експериментирам.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Моите наблюдения са следните: колкото е по-разбалансиран воблера толкова по-добра слука ще имаш.
Успех.
Успех.
- Румбата
- разбира нещата
Аз оставям опашната кука ! Но не го правя заради закона /майната им , моите 2 куки са им последния проблем/, а защото имам закачки ! Само с коремна кука не съм и пробвал ! И аз съм се убедил ,че опашната кука подобрява или по-точно е от голямо значение за играта на примамката ! Пробвал съм с 2 единични куки но за съжаление не съм имал удари и реализирани изваждания !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- чпс
- ще става разбирач
Която и кука да махнеш - във всички случаи по някакъв начин се нарушава дотогавашния баланс на примамката, който влияе на амплитудата и честотата на движенията. Ако имаш търпение - само многократен експеримент 50%/50% може да покаже дали средната или задната кука се закачат по-често за дъното, но ще трябва да осигуриш еднакви условия за всеки опит... Що се отнася до улов на хищници - там нещата са трудно предсказуеми, защото в повечето случаи на успешен спинингов риболов виждаме само крайния резултат - закачената риба, без пълна яснота какво точно е ставало. Колеги преди мен дадоха най-подходящия съвет - монтиране на две единични куки, но с тегло близко до теглото на съответната тройка. Така от една страна до голяма степен ще се запазят дотогавашната амплитуда и честота на движенията, а от друга - ще се запазят и двете възможности за закачане на атакуващ хищник - по средата и отзад.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Косьо , айде ся да споделиш все пак с каква големина примамки смяташ да ловиш ? Инак решението е просто - на по-издължени примамки оставяш тая на дупето , на по-топчести тая на пупето и тъй
Тва при положение че примамките са над 4- 5 см. примерно . На по-дребните оставяш тая на пупето и не се занимаш с глюпости
От всички значещи нещо световни производители само Салмо оставят на дупето кука при малките фофлеретки . Труг е въпроса че се чудя аз ли съм куцо магаре ама при спининг а не примерно тролинг едно 80% от закачилите ми се риби са точно за тройката на пупето и тъй .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- разбира нещата
100% съгласен с Павката.Павел Иванов написа:Инак решението е просто - на по-издължени примамки оставяш тая на дупето , на по-топчести тая на пупето и тъйТва при положение че примамките са над 4- 5 см. примерно . На по-дребните оставяш тая на пупето и не се занимаш с глюпости
![]()
Ето ти и няколко примера:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Извадих и още от тези разбойници и всички бяха закачени на коремната тройка при този воблер.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
- krokibg
- учете се от него

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- barutchiata ©
- Администратор
Дано да е така!Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:![]()
![]()
.....................................Баруте,там рибата е много баце,толкова много че е и гладна.Която и тройка да остане,ще я взима като нафора
![]()
- stancom
- ще става разбирач
Ъъъ Павка, ич не съгласен. Верно вадя това заключение от има няма 100-200 излета на година и поне половината за кефалПавел Иванов написа:Косьо , айде ся да споделиш все пак с каква големина примамки смяташ да ловиш ? Инак решението е просто - на по-издължени примамки оставяш тая на дупето , на по-топчести тая на пупето и тъйТва при положение че примамките са над 4- 5 см. примерно . На по-дребните оставяш тая на пупето и не се занимаш с глюпости
От всички значещи нещо световни производители само Салмо оставят на дупето кука при малките фофлеретки . Труг е въпроса че се чудя аз ли съм куцо магаре ама при спининг а не примерно тролинг едно 80% от закачилите ми се риби са точно за тройката на пупето и тъй .

ПП можеш да ме модерираш когато решиш