Пак за Barbus-чета

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Пак за Barbus-чета

Мнение от Кърцата »

Подмамени от задържалото се топло време с Дракона и Сакси решихме да видим дали са зазимили мренките по Искъро. Никога не съм ги ловил по туй време на годината , ама и не помня такива температури по туй време. преди години декември се замяргахме със снежни топки , па сега...
Глобално затопляне , кво да се прави.
(Ся са се събрали едни 15 000 умника в Копенхаген, да бистрят проблемацията със слънцето. Даже подочух, че според японците, туй топлото не се дължало на назе ората ами си било съвсем нормален природен процес, тъй че можем да си свиним спокойно :evil: . Ами те и други подобни глупости ша измислят само и само да са там, щот и друго подочух... местните жрици ги обслужвали безплатно. Голема далавера е т'ва депутатстване ей!)
Ма да се върнем на наште си проблеми. Организирахме се много набързо, ей тъй на майтап и едва успяхме да си понакупим захранки и стръв.
Рано сутрината с Дракона се отправихме към култовия ШЕЛ на ботевградско. Там щеше да ни чака Сакси. То хубуу тръгнахме, ма за малко да не стигнем. Кат са спуснала една мъгла, на два метра се не види, замалко да пропуснем отбивката от околовръстното и да се озовем на Чепинци. А там както е известно мренки нема. То и кво ли друго има, ама...
Събрахме го и Сексито от ШЕЛ-а и се отправихме накъмто Роман. Щом отминахме Яна и се случи чудото, мъглата изчезна отведнъж. Сякаш некой древногръцки бог я издуха. Вече можех спокойно да заспя и да оставя момчетата да ме откарат до благодатните местенца. :wink:
На Роман гледката бе обичайната. Десетки коли и още толкова светлини по брега. Без да спираме продължаваме надоле. Към нашто си местенце. Със свито сърце го наближаваме. Фаровете осветяват полянката. Празна е . Отдъхнах си , първи сме. Докато се радваме обаче , забелязвам фарове които цепят мъглата. Бързо се разставяме на три съседни просеки. Вирчето е малко , има места за 5-6 човека. Да-да.
За половин час пристигнаха над десет коли с по 2-3-4 човека. Започнаха да се секат просеки, да се псува, да се тръшкат ядно врати. Разстоянието помежду ни бе по около 5-6 метра. Но това се видя много на "колегите" и между нас се настаниха още хора. Даже между Сакси и Дракона се намърдаха двама. Вече бяхме на по метър един от друг. Весело стана когато един колега изкара щека досами Мартин. Изтичането с боло бе мисия невъзможна. Човека бе застанал на метър под него.
Явно на плувка нема да стане... Извадихме фидерите и заметнахме пред себе си. Но и това не можа да ни спаси от заплитанията на летящите наоколо корди.
Пет минути след замятането пръчката ми се сви. Засякох, за миг почувствах рибата и се откачи. Знаех, че куката ми е тъпа, не бях преправял такъма от предния път, но не ми се занимаваше в тъмното. Чаках да се развидели. И това ме наказа. За следващия половин час имах пет удара и ги изтървах всичките. Мъждувременно вече бе достатъчно светло и се заех да вържа друга кука. Докато връзвах отнейде на отсрещния бряг се изтипосаха пет човека, които нагазиха в плича и заставайки рамо до рамо се заеха да замятат току пред мен. Реката бе широка около 15 метра и със шестметровите си болонези те с лекота я прехвърляха. Зад тях шести човек се зае да да пали огън, тропайки и трошейки клони от околните върби. След малко скандали успях да заметна, но... все едно във ваната. Рибата се изплаши и си би шута. Реших да храня, та дано я върна , но бързо се отказах. "Колегите" от отсрещния бряг много точно целеха кръговете от замятаните топки захранка и изтичаха върху петното ми.
Докато се занимавах с глупости , първо Сакси, а след него и Мартин успяха да измъкнат по една риба малко под килото. Скоро Сакси измъкна още една килограмка. После и при тях замря. Рибата тотално изчезна. Разбираемо е . При място за 5-6 човека се бяхме наблъскали около 20. Седяхме до към десет без помен от риба при никой от всичкия народ наоколо. Едва тогава, миналият на троха, Сакси успя да изкара и един скобар. Но не можахме да се порадваме. Местото пред него веднага бе атакувано с десетина въдици. Помъчихме се още час и ни писна. Не е моят риболов това, да ловя в тая лудница. Решихме а бегаме надолу , към Червен бряг. Никой от нас не бе одил натам, но поне да се разкараме. То се видя ,че тука риба нема да фанем и само ще си абим нервите с неарденталци.
Пообикаляхме доста, видяхме немалко добри места и накрая се установихме тук:
Изображение
Все още бях капо и това изобщо не ме топлеше. А деня бе вече напреднал. Разбрахме се да стоим един час и да си бягаме къмто София.
Е след половин час чакане успях и аз да се отърся от капото :D :D
Изображение
Прекрасна риба към 62-65 см. Според мен над двете кила :rolleyes:
Вече можехме спокойно да си фащаме пътя. Закрих с подобаваща риба мренския сезон. (Ма то се не знае, с това време може пак да се разкарам накъмто там некой ден)
Снимките са само това , че миналия излет къпах фотоапарата и сега явно бе понастинал и се оказа че от всички направени снимки са оцелели сал теа двете :(
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Re: Пак за Barbus-чета

Мнение от ninastefanina »

Да ти завиди човек.Уникален си,бравост :smt023
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

последна ама качественна ,много хубав мряна.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Добър си Кърца,втори като тебе няма :!:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Браво супер мряна :))) :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Страхотен мренчок Кърца :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
var4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от var4o »

Бравос Кърца-БАРБУСЧЕТО екстра :wink: :wink:
Ай дано има още хубаво време за разходка по Искаро :drinkers:
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Страхотна красавица, браво!
На плувка ли клъвна или на фидер?
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

:prayer: :smt023 :D
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Кърцата написа:... и се оказа че от всички направени снимки са оцелели сал теа двете :(
Пак добре, че е останала рибата за спомен.
Отново браво за вази.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

Браво Кърца пак си на ниво :wink: :wink: :wink:
Изображение
БАЙ-100-ЯН
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Пак ли бе Батко,пак ли ? :prayer:
Голем си Приятелю,голем. :smt023 :smt038 :smt023
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Гплямо преживяване :D Марто пак си нямал късмет батко :lol: Следващия път земи да хвърляш камъни у водата,тъй и тъй няма да се хваща риба,ми поне и другите да не хващат :lol: :lol: :lol:
Това в кръга на шегата-безобразие на н-та степен :evil:
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

Браво Кърца :smt041 ,а тия как сте ги изтраяли незнам.Требваше да :smt021
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”