Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Съвет за покупка на St.Croix
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Re: Съвет за покупка на St.Croix
Уви Аяка на Мусат вече нийде се не видиПавел Иванов написа: Влакно - за моно Фортекс или Аяка на Мусат размер 0.21мм - 0.25 мм.

- pi4a94
- ще става разбирач
На изложението в НДК
Вярно не съм го виждал.Може ли някой да ни светне.

Вярно не съм го виждал.Може ли някой да ни светне.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- sabin
- научил се да хвърля
Верно ли е толкова здрав този монофил. 0,20-13,6 кг. Ще се окаже по-здрав от плетеното!!!
- Павел Иванов
Сабине , къде видя такава издръжливост при този диаметър ? На Аяката при 0.241кг. и дават 4.64 кг. , или имаш впредвид друг монофил ?
Павел Иванов
Павел Иванов
Колеги,
Извинете ме ако има правописни/пунктуални грешки, както и неразбираеми думи/изрази. Просто не мога да се съсредоточа над клавиатурата. Поглега ми е непрестанно отправен към леглото.
Тя е там, в цялата си прилест полегнала гола..... така де извън найлона
- новата ми пръчка St.Croix Avid AVS76MLXF2
Ще Ви изпреваря да си честитя първо сам на себе си: "Да ми е честита и много риба и положителни емоции, и дано най - накрая с нея да хванем митичния
."
П.С. Само една малка забележка - за толкова пари и пръчката няма към нея калъф, ни тубус.
Хайде със здраве
А щях да забравя, утре ще я водя на разходка по Струма и ако не се посрамим ще има и снимки.
Извинете ме ако има правописни/пунктуални грешки, както и неразбираеми думи/изрази. Просто не мога да се съсредоточа над клавиатурата. Поглега ми е непрестанно отправен към леглото.
Тя е там, в цялата си прилест полегнала гола..... така де извън найлона

Ще Ви изпреваря да си честитя първо сам на себе си: "Да ми е честита и много риба и положителни емоции, и дано най - накрая с нея да хванем митичния

П.С. Само една малка забележка - за толкова пари и пръчката няма към нея калъф, ни тубус.
Хайде със здраве
А щях да забравя, утре ще я водя на разходка по Струма и ако не се посрамим ще има и снимки.
На рЯката ми е най-добре 
Спининг клуб "Абичи"

Спининг клуб "Абичи"
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Поздрави за придобивката и утре с Иво да ги наловите и да не забравите снимков материал и даVladmir написа:Колеги,
Тя е там, в цялата си прилест полегнала гола..... така де извън найлона- новата ми пръчка St.Croix Avid AVS76MLXF2
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ще Ви изпреваря да си честитя първо сам на себе си: "Да ми е честита и много риба и положителни емоции, и дано най - накрая с нея да хванем митичния."
Хайде със здраве

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- sabin
- научил се да хвърля
Аз ли не виждам добре или така пише???
Г-н Иванов мисля, че е това за което говорите. Не се заяждам, но не вярвам на това което виждам.
Поздрави!
А веднага я сдобих с един тубус - много добре и пасна. Случайно или не даже пише и "Carp" на него. Някак си ме навява към спомени за два бързи шаранаMarco Polo написа:Владо, добре дошъл в клуба на "Безкалъфните"!
на воблер. Тук хората, които им е дотегнало да мъкнат стойки, сигнализатори, топчета и тн мога да дам малко съвети как с чувствително по - малко оборудване се постигат завидни резултати

Марко, мерси за приветствията.
На рЯката ми е най-добре 
Спининг клуб "Абичи"

Спининг клуб "Абичи"
- sabin
- научил се да хвърля
Забравих да поздравя колегата за избора. От няколко месеца и аз ползвам една от тези ретро въдици. Не хващам както се сещате повече риба, но не е това идеята на качествените такъми. Удоволствието е друго. Абе кеф цена няма.
Та продължавам да гледам и да не вярвам на ушите си. Добре, че и друг го е видял. Щях да отивам на офталмолог.
Та продължавам да гледам и да не вярвам на ушите си. Добре, че и друг го е видял. Щях да отивам на офталмолог.
- Павел Иванов
Ами да ти е честитаVladmir написа:... "Да ми е честита ..."

Тва ще рече че просто не е "модерна" инак до ся още не съм чул тубоса да прави кефа в риболоваVladmir написа:...П.С. Само една малка забележка - за толкова пари и пръчката няма към нея калъф, ни тубус...

Абе задръж докат дзвънна в понеделник на Вальо да си опраи презентацията на Аякатаsabin написа:... Щях да отивам на офталмолог.

Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
СакънПавел Иванов написа: Абе задръж докат дзвънна в понеделник на Вальо да си опраи презентацията на АякатаИнак га поръчваш гледам излизат реалните показатели и лошо няма в случаят .

Павел Иванов написа:Та като крайно какво се получава :
Въдица - AVS76MLXF2
Макара - DAIWA SOL 2000
Понеже искам да комплектовам въдица изцяло за клен от пръчка AVS76MLXF2 и макара Дайва Сол и се колебая за размера на макарата между 2000 и 2500, за да не пускам нова тема, ще ползвам тази за въпроса си към хората, които са пробвали и са наясно кой от двата размера е по-подходящ?stancom написа:За макарата , ако е Дайва Сол нека е 2500, по универсална е ! А балансира перфектно пръчката, ако не вярваш, можеш да доидеш и да пробваш![]()
Ако проявяваш уклон към лекия риболов, рано или късно ще си купиш Л или УЛ въдица. В такъв случай си купи 2000. Ако е обратното - 2500 е твоят избор. Може би златната среда е Шимано Туинпауър 2500, но трябва да избягваш да го топиш във вода /стоп-лагера не е водозащитен и токато изхвърли течността се усеща леко задържане/. От друга страна Дайва Сол при натоварване /с големи блесни, джигове и т.н./ издава хрущящи звуци та... истината е някъде в по-горните класове, където има много яки дайви и водозащитени шимана.
*Моето убеждение е следното:
1. В ниския клас /до 150 лв/- нито дайва, нито шимано
2. В средния клас /150-450 лв/
- За лек спининг - Дайва 1500, 2000, 2500
- За тежък спининг - Шимано 2500, 3000, 4000
3. Във високия клас /над 450 лв/ - ... кокошката или яйцето
*Моето убеждение е следното:
1. В ниския клас /до 150 лв/- нито дайва, нито шимано
2. В средния клас /150-450 лв/
- За лек спининг - Дайва 1500, 2000, 2500
- За тежък спининг - Шимано 2500, 3000, 4000
3. Във високия клас /над 450 лв/ - ... кокошката или яйцето