Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

За щука на Марица
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
За щука на Марица
здравейте колеги.
аз съм от Велинград и съм решил да ида на Марица за риба и предимно за щука.Въпросът ми е къде да търся щуката и на какво да я ловя през декември и изобщо възможно ли е това.Мисля да пробвам на блесна номер 3 и на воблери 6-7см.Благодаря предварително

аз съм от Велинград и съм решил да ида на Марица за риба и предимно за щука.Въпросът ми е къде да търся щуката и на какво да я ловя през декември и изобщо възможно ли е това.Мисля да пробвам на блесна номер 3 и на воблери 6-7см.Благодаря предварително

Re: За щука на Марица
пробваи в раиона на село оризаре кадето вадят пясака,има доста добри места по марица,но задалжително си вземи жива стръв,и наслука
-
- новобранец
ок ама не разбрах може ли да се лови на воблер или блесна през декември и какви трябва да са воблерите и блесните
-
- научил се да хвърля
Може но за предпочитане е на тапа както каза колегата по горе
наслука.

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе то по принцип живата стръв е винаги за предпочитане, ама знае ли човек, аз пък съм останал с друго впечатление - според мен тези(студените) месеци риболова на блесна е по-ефективен, защото хищника не се движи много и се налага да го търси риболовеца.По това време най-резултатни за щука са клатушките - бели и от по-големите грамажи(над 15 гр.).Все пак това са мои виждания и не искам да обременявам никого с тях, но едно е сигурно трябва да се пробва всичко колкото се може по-често и важното е да си на реката.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- научил се да хвърля