Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Търся куче за двора
Модератор: dantho.mihov
- Виктор71
- ще става разбирач
Търся куче за двора
Привет колеги . живея в къща и ми трябва куче за двора .сега имам овчарка но не иска да свикне с детето даже се опитва да я хапе и ще трябва да се разделям с нея и ми трябва друго .Ако някои помогне ще съм благодарен.
Весели празници
Весели празници
Бъдете здрави за риболов
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Търся куче за двора
мога да предложа подарък един мелез между овчарка и уличен пес... малко по-дребно е от овчарка, не е агресивно... мойта малката щерка /няма 4г още/ го гали, мачка и т.н. нямам снимка в момента... намира се в Панчарево...
забравих: женско е, на 2 години. Казва се Бети.
на тази снимка се вижда майката и кученцата като бебета...

забравих: женско е, на 2 години. Казва се Бети.
на тази снимка се вижда майката и кученцата като бебета...
-
- разбира нещата
Със куче не мога да ти помогна ,ама със съвет ще го направя.
Намери си и вземи Българско овчарско куче и то малко за да го отгледаш ти .Имал съм и е изключително вярно и привързано към стопаните си.
Успех.
Намери си и вземи Българско овчарско куче и то малко за да го отгледаш ти .Имал съм и е изключително вярно и привързано към стопаните си.
Успех.
-
- научил се да хвърля
Ротвайлерите и доберманите са идеалните породи за пазачи, но избора си е твой. Успех!
Любишь медок – люби и холодок.
Братле,що не пишеш на ЛС на venci72,имаше оферта за каракачански.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ribar77 написа:Ротвайлерите и доберманите са идеалните породи за пазачи, но избора си е твой. Успех!
човека има малко дете - не му трябва някъв дзвер-човекоядец... наш комшия си беше отглеждал "бг овч. куче" и на 3 години като стана щеше да го разкъса... направо го спаси дебелото зимно яке, което стана на парцал... това са непредсказуеми животни...kaloyan Mladenov написа:Със куче не мога да ти помогна ,ама със съвет ще го направя.
Успех.
Какво означава "куче-човекоядец" ??? Кучето е такова,каквото ти си го направиш!Тедо написа:ribar77 написа:Ротвайлерите и доберманите са идеалните породи за пазачи, но избора си е твой. Успех!човека има малко дете - не му трябва някъв дзвер-човекоядец... наш комшия си беше отглеждал "бг овч. куче" и на 3 години като стана щеше да го разкъса... направо го спаси дебелото зимно яке, което стана на парцал... това са непредсказуеми животни...kaloyan Mladenov написа:Със куче не мога да ти помогна ,ама със съвет ще го направя.
Успех.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- разбира нещата
Тедо, БГ овчарките немат нищо общо с това което си написал а твоят познат или му е било болно кучето или така го е отгледал.Тедо написа:ribar77 написа:Ротвайлерите и доберманите са идеалните породи за пазачи, но избора си е твой. Успех!човека има малко дете - не му трябва някъв дзвер-човекоядец... наш комшия си беше отглеждал "бг овч. куче" и на 3 години като стана щеше да го разкъса... направо го спаси дебелото зимно яке, което стана на парцал... това са непредсказуеми животни...kaloyan Mladenov написа:Със куче не мога да ти помогна ,ама със съвет ще го направя.
Успех.
БГ овчарката е най привързаното към стопанина си куче по нашите ширини.Човека има двор така че не е проблем да го гледа, ако го вземе малко и го отгледа ще свикне с дъщеря му и с цялото семейство и ако му покажеш че ти си водача на глутницата, ще имаш едно послушно ,и добре служещо ти куче.
-
- разбира нещата
"Преобладаващата отбранителна реакция е активна. Агресивността не е силно изразена, но в същото време кучетата са резервирани в поведението си към непознати лица и демонстрират дистанцираността си с предупредително ръмжене и евентуално нападение. Към хищни животни (често и към кучета) агресивността нараства. Българското Овчарско Куче е съобразително, лесно адаптируемо към средата, в която се намира, реагиращо адекватно на ситуациите, в които е попаднало. Към стопанина си демонстрира привързаност и вярност. Основната му сетивност чрез обоняние, слух и зрение е много добре развита. До две, три, а при някои индивиди до четири годишна възраст е нормално кучето да е палаво и игриво, после то става много по - послушно и се държи много по - зряло."
"Българското овчарско куче [БОК] известно и като каракачанско куче, е порода кучета, използвана още от древните траки по нашите земи. Характеризира се с гъста космена покривка, уравновесен характер, вярност към стопанина и непридирчивост към условията на околната среда."
И това ако не е идеалния домашен любимец приусловия ,че имаш двор ,малки деца с които да играе, и къща която да пази ,здраве му кажи.Но трябва дя го отгледаш ти , в противен случай може да си имаш проблем.
"Българското овчарско куче [БОК] известно и като каракачанско куче, е порода кучета, използвана още от древните траки по нашите земи. Характеризира се с гъста космена покривка, уравновесен характер, вярност към стопанина и непридирчивост към условията на околната среда."
И това ако не е идеалния домашен любимец приусловия ,че имаш двор ,малки деца с които да играе, и къща която да пази ,здраве му кажи.Но трябва дя го отгледаш ти , в противен случай може да си имаш проблем.
Българските овчарки не стават за деца. То си му е и в името. Това е Овчарско куче, пази Овце а не хора, изключително е агресивно към непознати хора и животни, смело е и напада без страх. Много по-агресивно е от всеизвестните бойни породи kучета.
Има достатъчно други породи кучета, които принципно са добри с деца и навдига глас когато наближи непознат двора ти.
Перфектното за децата е Лабрадор Ретривер, но пък не става ама въобще за пазач, натрапника му става след 2 секунди пръв приятел
А почти всички останали породи които не проявяват агресивност към деца лаят при опастност или натрапници.
КОгато има деца трябва да се има вяра 100% на кучето.
Това от мен.
P.S. Доста важно е и да го учиш от малко като замяташ с въдицата да не се мята във водата след плувката или дънния монтаж
Има достатъчно други породи кучета, които принципно са добри с деца и навдига глас когато наближи непознат двора ти.
Перфектното за децата е Лабрадор Ретривер, но пък не става ама въобще за пазач, натрапника му става след 2 секунди пръв приятел

А почти всички останали породи които не проявяват агресивност към деца лаят при опастност или натрапници.
КОгато има деца трябва да се има вяра 100% на кучето.
Това от мен.
P.S. Доста важно е и да го учиш от малко като замяташ с въдицата да не се мята във водата след плувката или дънния монтаж

Последно промяна от VGS на Чет Дек 10, 2009 8:04 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Няма лоши породи кучта има лоши стопани.Имам и доберман на 9г женски исключително добронамерена към малки деца.Един ден я изтървах на улицата тръгна към прохождащо дете и баба му такава игра падна че чак се учудих.Но в същото време е срахотен пазач.А сега си взех и ротваилер които също се опитвам да науча така,а ме е хапало пинчерче по голям звер не съм виждал от този.Колега ако си обичаш овчарката и не ти се разделя с нея ,и ако имаш средства попитай да я дадеш в училище там хората са специалисти и ще те посъветват какво да направиш,нали все пак искаш да имаш и пазач.успех в решаването на проблема
Осветн това Българските овчарки са изкючително прости животни,една команда на която си го учил с месеци не я ли чуе няколко дена я забравя 

За да поискаш, трябва да дадеш
to6eto69 написа:Осветн това Българските овчарки са изкючително прости животни,една команда на която си го учил с месеци не я ли чуе няколко дена я забравя

-
- кандидат преподавател
До преди две години гледах две немски овчарки,майка и син,за мен това е най-интелигентното животно.Перфектен пазач,отличник при обучението,остър ум.Та преди да ги отровят зависниците,нямах никакви грижи .На брат ми малкия беше на две години,ако знаете как го обичаха кучетата,имах им 101%доверие.Сега имам една бангия, и тя не си знае породата,агресивна е към чуждите хора ,но оставя малката да и бърка даже в устата.Има кучета и кучета,както хората добри и умни,и тъпи и непокорни.Породата е важна ,но още по важни са" първите седем години на кучето" възпиташ ли го нямаш грижи.Кучето е вълк и трябва да знае кои е водача на глутницата,не го ли разбере като младо трудно се променя.Щом налита да хапе детето ,няма оправия