ПРЪЧКАТА

Модератор: sapuna

m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

ПРЪЧКАТА

Мнение от m_nanchev »

На дълго и широко разнищихме въпроса с макарата но не така според мен седи въпроса с пръчката.По дълга ,по къса,по твърда ...............абе с две думе да уточним коя точно е пръчката коя марка и кои модел.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За да няма повече подобни теми.Отиди и си вземи Ъглистик с макара ПЕН113 и влакно Шимано Тиагра 1мм-примерно.Можеш да вземеш и каквото поискаш.Според мен няма да има голямо значение за теб.
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

SHIMANO-beastmaster stand up 50lb, GARBOLINO-50lb за пръчки
Мултипликатор PENN, ABU,MITCHEL,DAIWA,TICA - ако ти трябва може да ми звъннеш имам един за продаване!
Влакна много и най-различни, аз предпочитам монофил 0.90 - 1.00 но да не е много мек.
Изображение
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

"Елит боот" от Никито ако е..благосклонен....а защо ли ???? Ако я няма..."Сапфир боот"...ако и нея я няма....лошо...новите не ме кефят толко...по добре 50лб плътно виброво на ъглистик

ще им направя една демонстрация на живо на някой....с други пръчки и ще видиш как се троши връх ! някой мераклий вече си го трошиха за да проверят правилно ли дудням !!!

а на Емо Криспин цялата на трески... :lol: :lol: :lol: а завалия толко и се радваше....

същия ден му пожелах да хване 100 килограмов....

и го хвана с пръчка на трески.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

за макара...знаеш...и я чакаш... :lol: :lol: :lol: знаеш ли що някои плюят макарата ми..ще ти кажа...ако имаха шанса да работят с нея щяха да я познават...но не са го имали...нямаше от къде да я вземат...затова и не я познават....това е основната причина....а и не бяха и чували за нея...когато аз работех и искаха да я видят я гледаха като шедьовърче....няма втора с фул контрол..просто да се пукнат ама няма!

а и сега е същото...и с новата е проблем доставката...ти си в списъка над 130 тия записан за нея

па те нека си говорят кво си искат...на воля!
Господ може всичко чада мой !
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

дай някои линк да прочетем и разгледаме
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

50лбр.не е ли прекалено твърда пръчка?Все пак,сома не е марлин да скача на 5м.над водата.Сома се върти като змия и удря с опашката по линията.Една по-мека,огъваща се пръчка би поела напъна по-сигурно. :?: Къде е тръпката да извлачиш сома за 10-20минути до лодката?
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

пич не си в час....не давай съвети...това е по специална риба...седи кротко....аз съм видял над 5 счупени пръчки от сом...а ти ??? затова съвети но не за сом моля те...най учтиво !

за да казвам...знам какво говоря....а ти слушай и се учи...а не спори :idea:
Господ може всичко чада мой !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Не давам съвети,а гледам по европейските клипове за риболов на сом!Виждам,че ползват различни пръчки от вашите-50лбр.Пробвал ли си по-еластични пръчки за улов на сом?
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Чета внимателно и попивам знанията ви,за това питам! :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli.Обикновенно пръчките за кльонк са дълги до 2.4м освен ако не се лови на буй или плувка.Поради по голямата отдалеченост на плувката е нужно и по голямо рамо за засичане.Това е причината за използването на по-дълги пръчки.Ако пръчката е по мека от това,което казваш няма да можеш да достигнеш сома нито да го повдигнеш-особенно ако си сам.Изморен той провисва и няма стигане-особенно във вятър.Сома може да не е Мерлин ,но е всъщия клас риби.Справка критериите за поставяне на рекорд са влакната и за двете риби-еднакви.Ако зная,че ще ловя само сомове до 30кг. Аз също ще използвам по-меки въдици.За да разбереш какво е чувството от улавянето на голям сом отиди на Кр.Село.Там минава един транвай номер 5.Вземи едно въже и се вържи отзад.Когато трамвая тръгне ще разбереш,защо използваме по-твърди пръчки.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Teleto написа:.Там минава един транвай номер 5.Вземи едно въже и се вържи отзад.Когато трамвая тръгне ще разбереш,защо използваме по-твърди пръчки.
:lol: Eй страшно ми хареса туй сравнение... :lol:
Дано сички да изпитат трамвайни тръпки догодина... 8)
Я елате рибенца при батко...
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Teleto написа:.За да разбереш какво е чувството от улавянето на голям сом отиди на Кр.Село.Там минава един транвай номер 5.Вземи едно въже и се вържи отзад.Когато трамвая тръгне ще разбереш,защо използваме по-твърди пръчки.
Е не, тука умрех от смех :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Troli Rapala не се обиждай,просто слушай тези хора ако искаш да научиш нещо за тоя риболов. :idea: :idea: :idea:
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

колебая се между
Изображение
Shakespeare-uglystik stand up stik
Последно промяна от m_nanchev на Пон Дек 18, 2006 7:04 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

Къде ги видя тия пръчки и има ли ги налични , аз съм виждал на живо моделите

http://www.grauvell.com/eng/catalogo-pr ... as&ID=1174

http://www.grauvell.com/eng/catalogo-pr ... as&ID=1172

Madagascar i Java

изглеждат доста солидно -има ги в наличност на 50 либри
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Има магазин на един Варненец-хубав е,но не бих взел други без да са проверени.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”