Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

куки
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: куки
СяроBG написа:Нов съм в риболова,но съм останал с добро впечатление за каракуда от куките Kamatsu най-вече №8,10

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- и господ не е толокова добър
10-ти номер е перфектна за сладка царевица.Иначе на последния излет с 2-ри номер кука и косъм с две варени царевици ги разсипах каракудите.Много е важен и водоема.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nikikati
- ще става разбирач
А за кука номер 2 (дренан) и 2 топчета - 18 ки и каракуда кило...?snegk написа:10-ти номер е перфектна за сладка царевица.Иначе на последния излет с 2-ри номер кука и косъм с две варени царевици ги разсипах каракудите.Много е важен и водоема.![]()
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- кандидат преподавател
Каракудата е мършояд и "прасе"
-прекалено много чест и давате,като обсъждате и за нея конкретни размери,видове и модели куки.Каракуда се лови с всякакви куки от № 6 /мноо големи какакудозаври!/до № 16 /за ептен ситни каракуденки за стръв 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ела се пробвай на Оризари да хванеш мършояд и "прасе" щом размера и всичко останало нямало значение.Не подценявайте рибите ,които ловим.INCUBUS написа:Каракудата е мършояд и "прасе"-прекалено много чест и давате,като обсъждате и за нея конкретни размери,видове и модели куки.Каракуда се лови с всякакви куки от № 6 /мноо големи какакудозаври!/до № 16 /за ептен ситни каракуденки за стръв
-
Има моменти, когато рибата не иска малка стръв.Доста често съм попадал на ситуации, когато ловя с фино такъмче и малка кука, до мене ловят едва ли не с шарански такъм.Те хващат а аз не.Сменям куката и стръвта с по-голяма и започвам да хващам.Това съм го забелязал при риболов на шаран, таранка,платика и кефал. 

каракудата е една от най-трудните за ловене.INCUBUS написа:Каракудата е мършояд и "прасе"-прекалено много чест и давате,като обсъждате и за нея конкретни размери,видове и модели куки.Каракуда се лови с всякакви куки от № 6 /мноо големи какакудозаври!/до № 16 /за ептен ситни каракуденки за стръв
Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Бих поспорил малко по тази тема,но отивам да пробвам рибите на един водоем,по-късно може биsnegk написа:Има моменти, когато рибата не иска малка стръв.Доста често съм попадал на ситуации, когато ловя с фино такъмче и малка кука, до мене ловят едва ли не с шарански такъм.Те хващат а аз не.Сменям куката и стръвта с по-голяма и започвам да хващам.Това съм го забелязал при риболов на шаран, таранка,платика и кефал.

-
- учете се от него
Няколко пъти ми се е случвало; конкретно на яз. Пясъчник и конкретно на "Елешница"(при пълен гьол), на тънки линии и малки куки с директен телескоп ми кълвът "цаци"( каракудки "шамарчета" и перки, пак такива); като сложа 0.14 без повод, кука десятка и плувка 2гр- каракуди по 700-800гр и по-големи, а перките по 25-30смsnegk написа:Има моменти, когато рибата не иска малка стръв.Доста често съм попадал на ситуации, когато ловя с фино такъмче и малка кука, до мене ловят едва ли не с шарански такъм.Те хващат а аз не.Сменям куката и стръвта с по-голяма и започвам да хващам.Това съм го забелязал при риболов на шаран, таранка,платика и кефал.

-
- вече хвърля и на тежко
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1753-удачен избор ли е за риболов на бяла риба или да се насоча към нещо друго?
-
На язовир Цонево, ходех редовно преди години и лових платики до 2кг.Хващах по една бака преди обяд и една бака слд обед.Един ден си ловкам, но полужението зацикли, неще.До мен колегата с пръчка ментак-не отговаря по- никъкъв критерий за риболов на леко.Влакното над 0,25 тежестите бяха наредени така,че нямаха нищо общо с риболова на платика.Кука като за шаран.Какво се получава, той дърпа, аз гледам.Смених си куката и я натоварих със повече стръв, започнах и аз да ловя.Същите примери ги имам и за останалите риби.
п.п.Да не забравяме само, че когато ходим и говорим за риба, ние говорим за хубави риби от даден модел.Естествено, че е простотия да има във водоема каракудки по-десет санта и да сложиш десети номер кука.

п.п.Да не забравяме само, че когато ходим и говорим за риба, ние говорим за хубави риби от даден модел.Естествено, че е простотия да има във водоема каракудки по-десет санта и да сложиш десети номер кука.

Става,само избери по голяма кукаcecobsl написа:http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1753-удачен избор ли е за риболов на бяла риба или да се насоча към нещо друго?

браво хубави куки 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Бих влезнал в спор за номерата на куката.Само за пример ще дам кои са най-използваните номера куки от спортистите.Да се разберем,говорим за риболов на плувка.За да отсеете дребната от едрата риба се постига с храната.Инертната храна/не прави облак/с по-едра структура ще ви събере по-бавно рибата ,но ще са само качествени,а тя като дойде ще кълве по-непредпазливо на малка кук,на която може да се сложат и две зърна царевица