куки

Модератор: sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: куки

Мнение от butnik »

СяроBG написа:Нов съм в риболова,но съм останал с добро впечатление за каракуда от куките Kamatsu най-вече №8,10
:D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

10-ти номер е перфектна за сладка царевица.Иначе на последния излет с 2-ри номер кука и косъм с две варени царевици ги разсипах каракудите.Много е важен и водоема. :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

snegk написа:10-ти номер е перфектна за сладка царевица.Иначе на последния излет с 2-ри номер кука и косъм с две варени царевици ги разсипах каракудите.Много е важен и водоема. :lol: :lol:
А за кука номер 2 (дренан) и 2 топчета - 18 ки и каракуда кило...?
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Каракудата е мършояд и "прасе" :!: -прекалено много чест и давате,като обсъждате и за нея конкретни размери,видове и модели куки.Каракуда се лови с всякакви куки от № 6 /мноо големи какакудозаври!/до № 16 /за ептен ситни каракуденки за стръв :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

INCUBUS написа:Каракудата е мършояд и "прасе" :!: -прекалено много чест и давате,като обсъждате и за нея конкретни размери,видове и модели куки.Каракуда се лови с всякакви куки от № 6 /мноо големи какакудозаври!/до № 16 /за ептен ситни каракуденки за стръв :D
Ела се пробвай на Оризари да хванеш мършояд и "прасе" щом размера и всичко останало нямало значение.Не подценявайте рибите ,които ловим.
snegk

Мнение от snegk »

Има моменти, когато рибата не иска малка стръв.Доста често съм попадал на ситуации, когато ловя с фино такъмче и малка кука, до мене ловят едва ли не с шарански такъм.Те хващат а аз не.Сменям куката и стръвта с по-голяма и започвам да хващам.Това съм го забелязал при риболов на шаран, таранка,платика и кефал. :wink:
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

INCUBUS написа:Каракудата е мършояд и "прасе" :!: -прекалено много чест и давате,като обсъждате и за нея конкретни размери,видове и модели куки.Каракуда се лови с всякакви куки от № 6 /мноо големи какакудозаври!/до № 16 /за ептен ситни каракуденки за стръв :D
каракудата е една от най-трудните за ловене.
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

snegk написа:Има моменти, когато рибата не иска малка стръв.Доста често съм попадал на ситуации, когато ловя с фино такъмче и малка кука, до мене ловят едва ли не с шарански такъм.Те хващат а аз не.Сменям куката и стръвта с по-голяма и започвам да хващам.Това съм го забелязал при риболов на шаран, таранка,платика и кефал. :wink:
Бих поспорил малко по тази тема,но отивам да пробвам рибите на един водоем,по-късно може би :wink:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:Има моменти, когато рибата не иска малка стръв.Доста често съм попадал на ситуации, когато ловя с фино такъмче и малка кука, до мене ловят едва ли не с шарански такъм.Те хващат а аз не.Сменям куката и стръвта с по-голяма и започвам да хващам.Това съм го забелязал при риболов на шаран, таранка,платика и кефал. :wink:
Няколко пъти ми се е случвало; конкретно на яз. Пясъчник и конкретно на "Елешница"(при пълен гьол), на тънки линии и малки куки с директен телескоп ми кълвът "цаци"( каракудки "шамарчета" и перки, пак такива); като сложа 0.14 без повод, кука десятка и плувка 2гр- каракуди по 700-800гр и по-големи, а перките по 25-30см :idea: :roll:
Изображение
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1753-удачен избор ли е за риболов на бяла риба или да се насоча към нещо друго?
snegk

Мнение от snegk »

На язовир Цонево, ходех редовно преди години и лових платики до 2кг.Хващах по една бака преди обяд и една бака слд обед.Един ден си ловкам, но полужението зацикли, неще.До мен колегата с пръчка ментак-не отговаря по- никъкъв критерий за риболов на леко.Влакното над 0,25 тежестите бяха наредени така,че нямаха нищо общо с риболова на платика.Кука като за шаран.Какво се получава, той дърпа, аз гледам.Смених си куката и я натоварих със повече стръв, започнах и аз да ловя.Същите примери ги имам и за останалите риби.
п.п.Да не забравяме само, че когато ходим и говорим за риба, ние говорим за хубави риби от даден модел.Естествено, че е простотия да има във водоема каракудки по-десет санта и да сложиш десети номер кука. :lol: :lol: :lol:
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

cecobsl написа:http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1753-удачен избор ли е за риболов на бяла риба или да се насоча към нещо друго?
Става,само избери по голяма кука :wink:
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от babushka »

Голямата кука хваща голяма риба и обратно, малка рибка се хваща на малка кука.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
nikos81
новобранец
новобранец

Мнение от nikos81 »

браво хубави куки :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Бих влезнал в спор за номерата на куката.Само за пример ще дам кои са най-използваните номера куки от спортистите.Да се разберем,говорим за риболов на плувка.За да отсеете дребната от едрата риба се постига с храната.Инертната храна/не прави облак/с по-едра структура ще ви събере по-бавно рибата ,но ще са само качествени,а тя като дойде ще кълве по-непредпазливо на малка кук,на която може да се сложат и две зърна царевица :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”