Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спинингова макара Шимано-избор?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Re: Спинингова макара Шимано-избор?
Прегледай и моделчето на SPRO - блу арк и по-скъпичкото - ред арк
Лично аз от последното съм много доволен 

Ред арк-а е Рьоби Заубер и не виждам смисъл да се дават за него двеста левчета при положение, че заубера се харчи по 130-160 лв.magiosnika--- написа:Прегледай и моделчето на SPRO - блу арк и по-скъпичкото - ред аркЛично аз от последното съм много доволен
-
- фен клуб-скобар
Няма ли поне некои да одговори на въпроса на човека?СПИНИНГОВА МАКАРА ШИМАНО-ИЗБОР?
Штом евтиния клас на шимано не става кое шимано да изберем

На този въпрос е отговаряно многократно. Добрите модели на Шимано се казват Биомастер, Техниум, Страдик, Туинпауър, Аспайър, Файърблъд и Стела. Под тези модели всяко Рьоби е по-добро.vizantieco написа:Няма ли поне некои да одговори на въпроса на човека?СПИНИНГОВА МАКАРА ШИМАНО-ИЗБОР?
-
- фен клуб-скобар
Ако все пак колегата реши да е задължително някое от показаните от него Шимана, то аз бих му препоръчал NEXAVE, имал съм и съм доста доволен, а и за тия пари с 2 алуминиеви шпули си е доста добре.
- pi4a94
- ще става разбирач
Няма да е Шимано
Просто мислех друго за ниския клас на Шимано.Избрах Риоби Заубер скоро ще го окомплектовам
Благодаря много за помоща ви!
ПОЗДРАВИ

Благодаря много за помоща ви!
ПОЗДРАВИ
- горан
- ще става разбирач
Незнам колегите защо са толкова "наострени" срещу показаните Шимана. Аз ловя с един Ексейдж /с двойна дръжка/вече цяла година и съм много доволен от него, не съм имал никакви проблеми.Но ти си решаваш
. Каквото и да вземеш важното е да го ползваш редовно 

-
- и господ не е толокова добър
Пък аз го имам с еденична дръжка, 2500fa, с малко по-голяма риба скърца,шуми,не навива хубаво,има луфт.Остана ли нещо хубаво.горан написа:Незнам колегите защо са толкова "наострени" срещу показаните Шимана. Аз ловя с един Ексейдж /с двойна дръжка/вече цяла година и съм много доволен от него, не съм имал никакви проблеми.Но ти си решаваш. Каквото и да вземеш важното е да го ползваш редовно

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- горан
- ще става разбирач
Моя и той е размер 2500 но е модел fb и нямам оплаквания ама никакви.Реди перфектно/според мен/ 3.500 кг. бяла риба си я извади като пирон от кисело мляко, без да чуя ни най малко скърцане или друг някакъв паразитен шум.Аванса отпусна когато се наложи при ваденето на споменатата риба, доста често я ползвам по време на дъжд без да има проблем.Да спра да я хваля че да не я урочасам. Между другото имам и доста по висок клас макара на Шимано, но съм доволен и от Ексейджа.snegk написа:Пък аз го имам с еденична дръжка, 2500fa, с малко по-голяма риба скърца,шуми,не навива хубаво,има луфт.Остана ли нещо хубаво.горан написа:Незнам колегите защо са толкова "наострени" срещу показаните Шимана. Аз ловя с един Ексейдж /с двойна дръжка/вече цяла година и съм много доволен от него, не съм имал никакви проблеми.Но ти си решаваш. Каквото и да вземеш важното е да го ползваш редовно
![]()
моета катана я ползвам от две години и никакъв проблем дали защото си я купих от англия ?? незнам 2500 размер еfishingmania написа:Catana -не ! Купих си на 2-рия риболов я наваля дъжда и какво стана бигела не се затваря до края и влакното го реди по отвратителен начин ! Просто не ти я препоръчвам !
-
- научил се да хвърля
хем искате съвети, хем като някой се изпусне и вземе че го даде, се почва безкрайното ама що сега пък този или онзи нискобюджетен модел, (направен точно с тази цел, да ползваш марката, ама не и качеството, което струва многото пари) го оплювате. Както беше казал някой: Всяка хубава стока струва скъпо, но не всяка скъпа такава е хубава.
И следващият път-няма отговор...
И следващият път-няма отговор...
За този бюджет-си вземи едно качествено Шимано втора употреба...Биомастер,Пауър Аеро,Симетре...120-130лв и забрави за дискусии.Това е мое мнение.

da ti kaja as imam Katana i sam mnogo dovolen a as si xodq na spiningov ribolov 4esto vsqka sedmica
opredelenp nqma da sajalqva6
Прочети правилата на форума! Писането на латиница не е позволено. Втора забележка няма да има.
sestrata

Прочети правилата на форума! Писането на латиница не е позволено. Втора забележка няма да има.
sestrata