Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Защо и кога не кълве сома
Модератор: sapuna
- man1966
- ще става разбирач
Ей ко прайте бе хора ...
тва цела нощ трескате по клавиатурата.Сън ли не ви фаща ,що ли...Кат нема сомове и полудехте в нета...
Ма сега кат рекох сомове-ше ме прощавате за отклонението,обаче в събота кво животно се показа на Марица ,както си скубех скобарета....Па уж е коледа да му се не види и сомовете .Сигурно е заради топлото време-то и мечките не заспивали щото е топло,та вкараха в разход зоолог. градини...

Ма сега кат рекох сомове-ше ме прощавате за отклонението,обаче в събота кво животно се показа на Марица ,както си скубех скобарета....Па уж е коледа да му се не види и сомовете .Сигурно е заради топлото време-то и мечките не заспивали щото е топло,та вкараха в разход зоолог. градини...

Я елате рибенца при батко...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Добре де Троли-а ти ходиш ли лятото.Малко се изказваш по Шекспир.Лятото кълването е със слаба активност,но с по- големи екземпляри.Есента постепенно става обратното.Не ти правя забележка.Просто не те разбирам.Изказвай се по конкретно.Разкази от Шипковия Храст не са нужни.Общи полужения също.Не се сърди.Можеш да развиеш някаква тема обосновавайки се.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
- man1966
- ще става разбирач
Мите, даже и до по късно си кълве-преди десетина дни на рапалка извадиха сомле тука по Марица-и на мен ми се стори чудно ,но пък сам видях миналата събота едно животинче как погна дребосъка пред мен точно-щех да пусна мача във водата от изненада..HOOLIGAN написа:астрономическото лято е до 22.09 а и сома си продължава да кълве до късна есен......отец Ми Го Нафърфорий написа:до 15 ти даже...умен отговор

Я елате рибенца при батко...
Re: Защо и кога не кълве сома
Колеги темата е много интересна и за начинаещи рибари като мен, има какво да се научи.
Та въпросът ми е следният.В коя част от денонощието наи често кълве сомът и за различните сезони различно ли е.
Та въпросът ми е следният.В коя част от денонощието наи често кълве сомът и за различните сезони различно ли е.
Всичко е добре когато завършва добре.
Re: Защо и кога не кълве сома
По различно време кълве.А и на всеки язовир също е различно.Има значение сезона,времето и ред др. фактори(за това трябва опит и наблюдения и от др.колеги).Но си има часови моменти на хранене.Случвало ми се е да вадя сом и да звъня на Тарзан за да видя как е при него.И той вадеше в това време.Но интересното е,че това беше в 4-ри поредни дни.А двамата се намирахме в двата края на язовира който беше доста голям.Все едно под команда започват да се хранят.После следва затишие.Пръчките стоят,като колци.След около 3-4 часа отново активност.Всичко това се вижда и на сонара.Конкретно мисля,че никой не може да ти отговори,защото на Монтана е едно,а на Искъра е друго.todoplam написа:Колеги темата е много интересна и за начинаещи рибари като мен, има какво да се научи.