Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Когато падне мрак
Модератор: dantho.mihov
Re: Когато падне мрак
Преди години обикалях с един иманяр като зяпах за гъби,отвреме на време хвърлях по някоя жълта стотинка напред.Ако знаете как залягаше да рови...и намираше поредната стотинка,ама се усети и се погонихме из гората.Накрая беше възнаграден с намирането на вибратор-готин излет беше. 

Още една случка по темата.Правя стенопис със сигнални бои и латекс като се осветявам само с ултравиолетови ламби-разбира се вижда се само нарисуваното и четката.Цяла седмица по нощите рисувам и слушам нощния Хоризонт-радиото,докато една вечер някои взе да прибягва тихичко по горното ниво-терасата на заведението.Рекох си туй е доста едър мачарок и не обърнах внимание,докато не усетих че ме наближи на 2 метра,погледнах натам-тъмно,онуй си пое въздух-чух и нададе крясък от които всеки ще се стресне,но не котешки а съвсем човешки.Стиснах една сопа на която се подпирах докато рисувам и палнах фенерчето,само секунда и бях осветил цялата тераса-никойн нямаше там,пък си беше затворено помещение,няма къде да избяга.Не намерих отговор на ситуацията,но повече не се повтори-дискотеката обаче стана убиец. 

-
- разбира нещата
Отидохме на теца и съм в палатката.Абе тъкмо ше задрямам и нещо като човешка сянка обикаля и мълчи
Мълчи ама само стъпки се чуват...Питам кой-е?Никой не отговаря...Излизам навън-кво да видя една луна,всичко свети като ден,ама няма никой...Пак лягам и пак тъпата сянка
Умрях от страх
Вземах ножа и пак ще излизам,ама в момента в който отварям ципа на палатката и чувам неистов звук,при който се събуждам целия потен и чувам сигнализатора-Пиииииииииииип пиппппиииип....
Засичам и рибата вънка
Стига се буначите тука вий жени нямата ли си да си играйте
Айде моляаа
На който му е скучно пред компа да ходи за риба

Стига се буначите тука вий жени нямата ли си да си играйте

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Toва лято, прибирайки се от морето, някъде около 22 часа...
Остават около 7-8 км. до града, карам с около 90.
Жената дреме до мен, децата спят на задната седалка.
Зад мен се лепва кола. Давам газ, оня и той.
Намалявам, намалява и той.
Адреналинът бушува в мен, пулсът се учестява, слепоочието пулсира, дишането се учестява.
Намалявам още, другата кола се изнася и започва да кара успоредно на моята.
Гледам съсредоточено пътя, не мога да погледна наляво.
Намалявам още, другата също.
След малко оня ме изпревари, застана пред мен и започна той да намалява.
Наближаваме очертанията на града, а в началото му обикновено стои патрулка.
Другата кола е на сантиметри пред мен, продължава да намалява.
През главата ми пробягват опции - да се направя на състезател и с мръсна газ да го изпреваря; да спра и да извадя пищова...?
Не става, все пак жената и децата са с мен, не мога да рискувам.
Почти сме стигнали, дели ни само един завой.
Оня увеличва скоростта и изчезва в мрака.
Аз си отдъхвам...
И до ден днешен нямам обяснение на тази случка.
Дали е било опит за обир? Дали някой нещо се е припознал?
Какво щеше да стане, ако бях спрял и заредил пистолета, а оня слезне и той с оръжие?
Най-много ме е яд, че нито запомних каква кола беше, нито видях номера й.
Поздрав за всички, които изпитват Fear Of The Dark...
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/03aCfe6Ui3A&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/03aCfe6Ui3A&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Остават около 7-8 км. до града, карам с около 90.
Жената дреме до мен, децата спят на задната седалка.
Зад мен се лепва кола. Давам газ, оня и той.
Намалявам, намалява и той.
Адреналинът бушува в мен, пулсът се учестява, слепоочието пулсира, дишането се учестява.
Намалявам още, другата кола се изнася и започва да кара успоредно на моята.

Гледам съсредоточено пътя, не мога да погледна наляво.
Намалявам още, другата също.
След малко оня ме изпревари, застана пред мен и започна той да намалява.
Наближаваме очертанията на града, а в началото му обикновено стои патрулка.
Другата кола е на сантиметри пред мен, продължава да намалява.
През главата ми пробягват опции - да се направя на състезател и с мръсна газ да го изпреваря; да спра и да извадя пищова...?

Не става, все пак жената и децата са с мен, не мога да рискувам.
Почти сме стигнали, дели ни само един завой.
Оня увеличва скоростта и изчезва в мрака.
Аз си отдъхвам...
И до ден днешен нямам обяснение на тази случка.
Дали е било опит за обир? Дали някой нещо се е припознал?
Какво щеше да стане, ако бях спрял и заредил пистолета, а оня слезне и той с оръжие?
Най-много ме е яд, че нито запомних каква кола беше, нито видях номера й.

Поздрав за всички, които изпитват Fear Of The Dark...
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/03aCfe6Ui3A&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/03aCfe6Ui3A&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- nordf
- вече хвърля и на тежко
Колега ,умно си постъпил .Случката ти е 1:1 с моята преди 3 год. в безлюден участък през ноща на хърватската магистрала .Постъпих като теб и не им ойдисах на "акъла".В последствие разбрах ,че "мафиотчета" си търсят бройки за родео ,ако се вържеш на "закачката" и после се откажеш ,те избутват от пътя .Изглежда са залагали ...
ПП Колата беше стар и очукан мерцедес ,но изглежда с много як двигател ,защото бързо се отдалечи .
ПП Колата беше стар и очукан мерцедес ,но изглежда с много як двигател ,защото бързо се отдалечи .

-
- ще става разбирач
след толкоз страшни истории ше ода за риба с пушка и ще лова параноя че ако параноята ма хване да моо са гръмна
заимало са е едно немане
-
- научил се да хвърля
Такааа един приятел ми разказа нещо което наистина ме заинтригува. Над Кричим се намира едно малко селце Жребичко на 10 мин. път с кола.Преди години е било изцяло турско селище но след време се разсейва и сега живеят предимно българи останало е само турското гробище. Та въпросния човек има къща около него и му се случват разни нещица.Разказвам му аз какво на мен ми се случи когато бях за риба,а той се подсмихва под мустак и ми вика ,че това е бил ПАДАРЯ НА САЯТА
ха сега де какъв падар каква сая го питам аз ,а той започна да ми разказва. Преди мноооого години ,когато идва зима овчарите от селото събират добитъка и го спускат в близост до язовира (яз Кричим ) там те го пазят от студа и от душманите и когато пукне пролет се качват обратно в селото.На това място му викат сая. Една година обаче със слизането на стадото тръгнали трима падари а се върнали само двама на пролет. Питали ги те в селото къде го момчето Никола а те навяците го взеха с 20 шилета барабар
луда работа си викам аз човек да вярва ли или да
Та от мохабет на мохабет стигнах и до неговата история за МОРАВАТА дух явавал се нощем когато заспиш. Започна да ми разказва как някой го стискал на сън до препадък почти всяка вечер тук вече изтрещях от смях а той ме гледа сериозно и ми каза добре не вярваш остани ми на гости и ще видиш 

няма стари риби има МАЛКИ и ГОЛЕМИ
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
ау значи този който си видял всъщност е призрак .
луда работа е тва щото може да е истина 

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
-
- разбира нещата
Ебаси , незнам човече как ще ходиш за риба на тоя язовир вече. 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нямаш късмет братко, коледа идва, а ти от 20 шилета баш на падаря ще попаднеш......
Ех да имаше едно шиленце да го разпределя за празничите...
Ех да имаше едно шиленце да го разпределя за празничите...

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
Няма страшно,за да те гепи призрака,първо трябва да сте емоционално и психически съвместими с него-при съвременните пичове почти няма такива,освен тук -там по некой педал.Истинският мъжкар /особено риболовеца
/ е твърде материален,за да му скочи некой безплътник-както гастрономическите предпочитания,така и плътското щение към жените отблъсква нематериалнато зло,пък ако има алкохолен дъх, миризма на непрани скоро рибарски одеяния,плюс смрадта на разни захранки и примамки -защитен е колегата от всякакви призрачни попълзновения.И това го рече демонът-предател на демонската общност!

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
INCUBUS написа:И това го рече демонът-предател на демонската общност!

Много се подигравах, ама да си кажа сега и аз

Карам си един път, преди 6-7 години към Лобош. Беше ми трети или четвърти ден почти да не съм спал и все по риби в жегата. Подминавам Перник и си дремя сладко, когато изведнъж виждам в ливадата до пътя да пасе стадо, а едното животно СЛОН. Търкам очите, отварям прозореца и пак СЛОН, ама не един ами цяло стадо и си рупат тревичка на 100-150м от шосето. След секунда завих и животните се изгубиха, но до днес съм 100% сигурен, че бяха слонове. Хоботи, уши, абе като нарисувани ви казвам.
Ако някой друг ги е виждал моля да сподели.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Ай да ви разкажа и аз една историйка,ама истинска!
Баба ми/бог да я прости/почина в Харманли при леля ми,беше там около месец болна и като почина братовчет ми и леля ми я натоварили в колата да я карат на село за погребението но късно вечерта,около два часа през ноща.По пътя към село през това време е безлюдно,даже и през деня,и както си пътувал пратовчет ми гледа на средата на пътя нещо черно и едро
Спрял колата и гледа на сряд пътя лежи едно агне,слезнал огледал се ни стадо наоколо ни никой,агнето си лежи тихо и кротко.Взел го,сложил го в багажника и така си го отгледал докато стане голямо.Незнам това дали е случайност или някаква поличба!
Баба ми/бог да я прости/почина в Харманли при леля ми,беше там около месец болна и като почина братовчет ми и леля ми я натоварили в колата да я карат на село за погребението но късно вечерта,около два часа през ноща.По пътя към село през това време е безлюдно,даже и през деня,и както си пътувал пратовчет ми гледа на средата на пътя нещо черно и едро

Съвсем ще ми развалите съня, аз и без друго имам лош сън- нощем скачам и викам "Ура!" 

- nordf
- вече хвърля и на тежко
Добреее.
Искам и аз да споделя една случка ,която много ме озадачи.
Бях на 7 години и изкарвах лятната ваканция на село .Една вечер дядо ми ,лека му пръс ,ме попита ще искам ли да отида с него на другия ден да му помогна малко на кърската работа ,не че щеше да има голяма файда ,но изглежда искаше да има компания .Съгласих се ,а по-късно съжалявах след като разбрах ,че ще се наложи да стоим целия ден ...
Дойде време да си тръгваме ,но докато стареца се суетеше покрай каруцата ,впрягане на магарето и т.н. ,слънцето вече преваляше на залез ,а аз нямах сили да се държа на краката си ,а на всичко отгоре се спряхме при пъдаря на бостана /това ни беше последната спирка ,след двете лозя и водната градина/ да си побъбрят ,тъй като били съученици на времето .Та от приказка на приказка и ракийка след ракийка между тях двамата се мръкна и ние си тръгнахме .За по пряко и по-бързо ,стареца каза че ще минем покрай гробищата ,изтръпнах беше ме много страх тогава от такива места и то през ноща ...
Нближаваме гробищата .По едно време на съвсем равен и хоризонтален път магарето започна с усилие да тегли каруцата ,като че ли беше пълна с камъни ,а в нея имаше само малко прясно окосена зелена трева .Дядо ми започна да се оглежда да не би някое от колелетата да е блокирало и тогава ... го видя .Видях го и аз ,едно малко черно куче ,порода миндил ,вървеше след каруцата .Почудих се откъде се взе в тази пустош с равно поле и тук там някой глогов храст а и наблизо нямаше къщи ,нито пък хора закъсняли като нас .След като ме погледна ,стареца ми направи знак да мълча ,в този момент усетих ,как кожата ми настръхна не само космите...След като подминахме гробищата и магарето както се беше напънало да тегли ,сякаш някой ни бутна отзад и животното пое в тръс ,обърнах се ,кучето го нямаше ...Стареца чак сега проговори и само каза ,"плътеник" ,до вкъщи не проговорих ,беше ме страх .
След около месец ,магарето започна да пишка кръв и въпреки усилията на ветеринаря да го спаси ,животното си отиде .
---------------
Малко дълго излезе ,но предполагам ,ви е харесало .
Искам и аз да споделя една случка ,която много ме озадачи.
Бях на 7 години и изкарвах лятната ваканция на село .Една вечер дядо ми ,лека му пръс ,ме попита ще искам ли да отида с него на другия ден да му помогна малко на кърската работа ,не че щеше да има голяма файда ,но изглежда искаше да има компания .Съгласих се ,а по-късно съжалявах след като разбрах ,че ще се наложи да стоим целия ден ...
Дойде време да си тръгваме ,но докато стареца се суетеше покрай каруцата ,впрягане на магарето и т.н. ,слънцето вече преваляше на залез ,а аз нямах сили да се държа на краката си ,а на всичко отгоре се спряхме при пъдаря на бостана /това ни беше последната спирка ,след двете лозя и водната градина/ да си побъбрят ,тъй като били съученици на времето .Та от приказка на приказка и ракийка след ракийка между тях двамата се мръкна и ние си тръгнахме .За по пряко и по-бързо ,стареца каза че ще минем покрай гробищата ,изтръпнах беше ме много страх тогава от такива места и то през ноща ...
Нближаваме гробищата .По едно време на съвсем равен и хоризонтален път магарето започна с усилие да тегли каруцата ,като че ли беше пълна с камъни ,а в нея имаше само малко прясно окосена зелена трева .Дядо ми започна да се оглежда да не би някое от колелетата да е блокирало и тогава ... го видя .Видях го и аз ,едно малко черно куче ,порода миндил ,вървеше след каруцата .Почудих се откъде се взе в тази пустош с равно поле и тук там някой глогов храст а и наблизо нямаше къщи ,нито пък хора закъсняли като нас .След като ме погледна ,стареца ми направи знак да мълча ,в този момент усетих ,как кожата ми настръхна не само космите...След като подминахме гробищата и магарето както се беше напънало да тегли ,сякаш някой ни бутна отзад и животното пое в тръс ,обърнах се ,кучето го нямаше ...Стареца чак сега проговори и само каза ,"плътеник" ,до вкъщи не проговорих ,беше ме страх .
След около месец ,магарето започна да пишка кръв и въпреки усилията на ветеринаря да го спаси ,животното си отиде .
---------------
Малко дълго излезе ,но предполагам ,ви е харесало .