Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Когато падне мрак
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Когато падне мрак
Това вече си е истински КОШМАР!Diman написа:Съвсем ще ми развалите съня, аз и без друго имам лош сън- нощем скачам и викам "Ура!"

И аз съм го минал!

-
- и господ не е толокова добър
Понеже много легенди има за Дяволския мост и тази година го посетих.Даже и останах да спа там, за да видя дявола.Видях на дявола малките
Пълни глупости, чувал се звука на дявола, аз чух звука на водата минаваща през разни процепи на скалите.Дявола така и не ми дойде на гости, колкото и да обикалях по тъмно около моста 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Мда ,това наистина е кошмар .Колега трябва да отидеш да ти леят куршумsapuna написа:Това вече си е истински КОШМАР!Diman написа:Съвсем ще ми развалите съня, аз и без друго имам лош сън- нощем скачам и викам "Ура!"![]()
И аз съм го минал!

-
- разбира нещата
Бе нещо не разбрах, кво е това плътеник, кучето ли е виновно за тва магарето така да тегли каруцата , кучето некъв умрел ли е или духnordf написа:Добреее.
Искам и аз да споделя една случка ,която много ме озадачи.
Бях на 7 години и изкарвах лятната ваканция на село .Една вечер дядо ми ,лека му пръс ,ме попита ще искам ли да отида с него на другия ден да му помогна малко на кърската работа ,не че щеше да има голяма файда ,но изглежда искаше да има компания .Съгласих се ,а по-късно съжалявах след като разбрах ,че ще се наложи да стоим целия ден ...
Дойде време да си тръгваме ,но докато стареца се суетеше покрай каруцата ,впрягане на магарето и т.н. ,слънцето вече преваляше на залез ,а аз нямах сили да се държа на краката си ,а на всичко отгоре се спряхме при пъдаря на бостана /това ни беше последната спирка ,след двете лозя и водната градина/ да си побъбрят ,тъй като били съученици на времето .Та от приказка на приказка и ракийка след ракийка между тях двамата се мръкна и ние си тръгнахме .За по пряко и по-бързо ,стареца каза че ще минем покрай гробищата ,изтръпнах беше ме много страх тогава от такива места и то през ноща ...
Нближаваме гробищата .По едно време на съвсем равен и хоризонтален път магарето започна с усилие да тегли каруцата ,като че ли беше пълна с камъни ,а в нея имаше само малко прясно окосена зелена трева .Дядо ми започна да се оглежда да не би някое от колелетата да е блокирало и тогава ... го видя .Видях го и аз ,едно малко черно куче ,порода миндил ,вървеше след каруцата .Почудих се откъде се взе в тази пустош с равно поле и тук там някой глогов храст а и наблизо нямаше къщи ,нито пък хора закъсняли като нас .След като ме погледна ,стареца ми направи знак да мълча ,в този момент усетих ,как кожата ми настръхна не само космите...След като подминахме гробищата и магарето както се беше напънало да тегли ,сякаш някой ни бутна отзад и животното пое в тръс ,обърнах се ,кучето го нямаше ...Стареца чак сега проговори и само каза ,"плътеник" ,до вкъщи не проговорих ,беше ме страх .
След около месец ,магарето започна да пишка кръв и въпреки усилията на ветеринаря да го спаси ,животното си отиде .
---------------
Малко дълго излезе ,но предполагам ,ви е харесало .

- nordf
- вече хвърля и на тежко
По думите на дядо ми ,да .
Еми как да ти го обясня .Плътеник е душата на умрял човек ,който приживе не е бил добър ,затова след като почине ,душата му не намира покой и продължава да върши злодеяния ,като се явява в различни форми .Няой път и го невиждаш а само усеащаш "товар" върху себе си ,дали спиш или ходиш ,все едно .Затова ако попаднеш в такава ситуация взимаш една игла и на кръст бодеш около себе си ,ако го уцелиш ще видиш едно малко парченце ,като пихтия ,което след кратко време изчезва .И най важното не трябва и думичка да казваш ,защо ,незнам .
A ,още нещо "плътеник" е нещо като "вампир" от друго поколение
,който за да съществува се храни не с кръв както е известно ,а с душата на живите
ПП Това съм го чул от Баба ми ,по техните ,навремето ,суеверия .
Еми как да ти го обясня .Плътеник е душата на умрял човек ,който приживе не е бил добър ,затова след като почине ,душата му не намира покой и продължава да върши злодеяния ,като се явява в различни форми .Няой път и го невиждаш а само усеащаш "товар" върху себе си ,дали спиш или ходиш ,все едно .Затова ако попаднеш в такава ситуация взимаш една игла и на кръст бодеш около себе си ,ако го уцелиш ще видиш едно малко парченце ,като пихтия ,което след кратко време изчезва .И най важното не трябва и думичка да казваш ,защо ,незнам .
A ,още нещо "плътеник" е нещо като "вампир" от друго поколение

-
- разбира нещата
В такъв случай да разбирам ,че когато се разболееш или ти е нещо неразположено може и да е платеник

-
- и господ не е толокова добър
Пък аз си мислих, че лошите хора ги взимат в ада, а те са се разкарвали в България.Затуй сме на това дережеnordf написа:По думите на дядо ми ,да .
A ,още нещо "плътеник" е нещо като "вампир" от друго поколение,който за да съществува се храни не с кръв както е известно ,а с душата на живите
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Ха !!! Видяхте ли къде е бил ключа от палатката
Ама те ,напоследък ,много се навъдиха , следователно са вредители и трябва да се униощжават ,та да си оправим държавицата

Ама те ,напоследък ,много се навъдиха , следователно са вредители и трябва да се униощжават ,та да си оправим държавицата

Абе откога ми се върти в главата да поканим ловци на духове и да поочистят,но първом да започнат от парламата наречена парламент.