Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Чувал съм че щука се хваща и на .............
Модератор: sestrata
Чувал съм че щука се хваща и на .............
И като чух че щука се лови и на http://www.elburgonfliessupply.com/pike_flies/ реших да пробвам да си направя
нещо подобно.Та ето какво се получи

И та по този случай искам да ми кажете според вас дали тези примамки са уловисти и според вас дали моята собствено ръчно направена е с подходящи цветове.
Поздрави и наслула.
нещо подобно.Та ето какво се получи
И та по този случай искам да ми кажете според вас дали тези примамки са уловисти и според вас дали моята собствено ръчно направена е с подходящи цветове.
Поздрави и наслула.

-
- ще става разбирач
Re: Чувал съм че щука се хваща и на .............
това е стример, с него се лови с мухарка.води се с придърпвания на шнура.предполагам, че този, който си направил искаш да го мяташ със спининга
много е голям за мухарката, незнам дали ще става със спининга-много е лек.

Яко изглежда но като се топне във водата няма ли да се развали и как ще се метне например на 25 м 

Спининг Клуб " АБИЧИ "
-
- ще става разбирач
Относно замятането ако е с подходящата въдица след като примамката се натопи и приеме вода теглото и ще нарастне и ще може да се замята ,а относно самата примамка не знам с какви размери е и дали няма да бъде прекалено голяма,защото на мен ми изглежда с размерите на голям воден плъх !мастЪра_ написа:това е стример, с него се лови с мухарка.води се с придърпвания на шнура.предполагам, че този, който си направил искаш да го мяташ със спинингамного е голям за мухарката, незнам дали ще става със спининга-много е лек.

Гледам че сте писали за тежеста в основата на самата примамка има около 30-40 гр олово и е тежко бях го
предвидил че само с перушина няма да хвръкне до никаде.Дълга е 20 сантимерта.
предвидил че само с перушина няма да хвръкне до никаде.Дълга е 20 сантимерта.

-
- научил се да хвърля
30-40 грама олово ми се струва много. Като я натопиш още поне 10-15 грама и ти трябва спининг с голяма акция.
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
Моят спининг е с голяма акция.Чери 1 2.70 м акция 20-40 но е доста по-твърда според мен идва някаде към,горна граница 60-70 гр.
може би поне според мен де.
може би поне според мен де.

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А според мен това не трябва да е утежнено изобщо тъй,като всяка примамка цели да наподобява естествения си двойник а точно този тип трябва да наподобява мишка доколкото знам,а тя според мен не плува под вода 

Без риболов няма любов !
-
- ще става разбирач
Пробвай пък ще видим
Щуката е лакома, яде всичко, което се движи, щом и на фотоапарат кълве
...

Щуката е лакома, яде всичко, което се движи, щом и на фотоапарат кълве

Прав си ако има много риба и на фото апарат кълве пък бях гледал един клип и на морков кълвемастЪра_ написа:Пробвай пък ще видим![]()
Щуката е лакома, яде всичко, което се движи, щом и на фотоапарат кълве...
абе той да има много щука пък ще и измислим на какво да я хващаме

-
- фен клуб-скобар
И аз мисля, че трябва да се влачи по повърхността. По принцип е за мухарка, но ако искаш да се мята със спининг се сещам само да направиш така, че да е с неутрална плаваемост- по-малко олово(30-40 гр. са множко) и да сложиш нещо плаващо като дунапрен ли нещо подобо.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Слагаш под това шареното една коркова тапа, която си пробил предварително и си напъхал в отвора малко олово (Но не да потъва) и що годе си готов.
Но остава въпроса с материала от който си го измайсторил. Така като ги гледам тея перушини на изкуствени ми мязат и като се напоят ще се слепнат и смачкат, ще станат като миша опашка.
Примамка от този тип трябва да е рошава, доколкото може. Води се по повърхността , или малко под нея с придръпвания при които перушините се свиват и разрошват .
Имам некоя и друга щука на подобни играчки така че смело. Предложи й я както трябва и ще го вземе
Но остава въпроса с материала от който си го измайсторил. Така като ги гледам тея перушини на изкуствени ми мязат и като се напоят ще се слепнат и смачкат, ще станат като миша опашка.
Примамка от този тип трябва да е рошава, доколкото може. Води се по повърхността , или малко под нея с придръпвания при които перушините се свиват и разрошват .
Имам некоя и друга щука на подобни играчки така че смело. Предложи й я както трябва и ще го вземе
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Материала е тези най-късите пера на пилетата дето са като пух такъв е материала.

-
- ще става разбирач
Браво,малкия!
Дерзай!