Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

ПРЪЧКАТА
Модератор: sapuna
И понеже много знаеш-сигурно намираш разликите между рибите.Едната скача нагоре ,а другата тегли надолу.Сигурно хората са взели други особености.Ако на един сом му оставиш едно въже дълго 3м. след няколко часа ще е дълго 50см.Това се получава,когато не докосва дъното-върти и усуква само в една посока.Това мерлина прави ли го.Мерлина се лови на доста далечна дистанция.Влакното има по голяма разтегливост.Сома удря и на 4м. под тебе.Другото заради,което се изисква по дебело влакно са множеството дребни зъби,които има.Те придружени с въртеливото движение,което прилага водят до претъркване и късане.И ,когато имаш такива кратки въпроси-не ги задавай към мен.Задай въпросите си към международните асоциации.Аз Мерлин не съм ловил,а ти сом хващал ли си.
- man1966
- ще става разбирач
Начи колега пожелавам ти и марлин да фанеш-от най големите,та да можеш да отговаряш на таквиз предизвикателства,че колегата Аа.. и той с влизането ръгна с рогите напред.Явно е напред с матриала ,ма ше си каже той-има време...Teleto написа:И понеже много знаеш-сигурно намираш разликите между рибите.Едната скача нагоре ,а другата тегли надолу.Сигурно хората са взели други особености.Ако на един сом му оставиш едно въже дълго 3м. след няколко часа ще е дълго 50см.Това се получава,когато не докосва дъното-върти и усуква само в една посока.Това мерлина прави ли го.Мерлина се лови на доста далечна дистанция.Влакното има по голяма разтегливост.Сома удря и на 4м. под тебе.Другото заради,което се изисква по дебело влакно са множеството дребни зъби,които има.Те придружени с въртеливото движение,което прилага водят до претъркване и късане.И ,когато имаш такива кратки въпроси-не ги задавай към мен.Задай въпросите си към международните асоциации.Аз Мерлин не съм ловил,а ти сом хващал ли си.

Я елате рибенца при батко...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Тук нещо не разбрах ...Teleto написа:За да няма повече подобни теми.Отиди и си вземи Ъглистик с макара ПЕН113 и влакно Шимано Тиагра 1мм-примерно.Можеш да вземеш и каквото поискаш.Според мен няма да има голямо значение за теб.
Сори, ма много е информацията и омесена..За да не се отплесвам ще питам само туй Ъглистик с каква акция е ???
Пообърках се, дано не ми е по рождение, ама чета за акции 50 либри за пръчки, 130 либри за влакна , няма ли да хвъчат трески ??
И моля колегите наистина да разделим нещата по теми , щото и сонари и мерлини и...., ще стане каша .
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кога е гладен сома?Винаги!Емил Тапетов,това изпит ли е?20-ти Август до 20-ти Септември,зависи от годината,е пиков момент за сома.Това е ясно,но питам защо не кльонкате юни и юли?Предполагам,че тогава сома засмуква цели пасажи по-дребна риба и едрата стръв не може да е актуална!На 6-0кука,не се слага 10-15см. рибка.Близо ли съм,до истината?

-
- сериозен играч
математикооо...стига си пресмятал...това което го пише по книгите не се ражда по нивитеНиколай Стефанов написа:Тук нещо не разбрах ...
Сори, ма много е информацията и омесена..За да не се отплесвам ще питам само туй Ъглистик с каква акция е ???
Пообърках се, дано не ми е по рождение, ама чета за акции 50 либри за пръчки, 130 либри за влакна , няма ли да хвъчат трески ??
И моля колегите наистина да разделим нещата по теми , щото и сонари и мерлини и...., ще стане каша .

какво е ъглистик ли...питай ме....най добрата пръчка за сом..това е!!!
особено моята и на Никито !!!

знаеш ли колко сме ги тествали за да ти пишем сега...около 10тина години...аз Телето...Никито...а тук надзърта тихо и Тарзан и други...

и не се обърквай....вярно е това което писа Емо...ако искаш го чуй..ако искаш недей....
това че аз споря яко с Емо и Никито това е една друга тема....ма нашето е спор след бая опит...и като се включи някой с недодялан въпрос и верно чешам главата по 20мин...
а ние мое да си се дърляме колко си искаме...ама сме си другарчета да знаеш

е кои ти каза че не кльонкаме а ????????????? я влез в галерия и виж датите от снимките ми...Troli Rapala написа:...питам защо не кльонкате юни и юли?
нещо си в грешка...дава си и то яко....е кога повече..кога по малко...

хахахаххахахахаTroli Rapala написа:...Ти,нямаш фантазия да си измислиш име

Амин бре зевзеци

Господ може всичко чада мой !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Троли Рапала,аз фантазия нямам,а както виждаш сам нов във форума и не съм ориентиран още къде и какво има.Незнам кое да е възпитано,просто исках да знам къде го пише това за да си го преведа,че се сетих за темата долу от един друг форум.
Да питам и Oтеца нещо,ако сметне,че е възпитано моля да ми отговори.Отче марлина и сома били в една категория по влакна,това така ли е за пръчките????

Да питам и Oтеца нещо,ако сметне,че е възпитано моля да ми отговори.Отче марлина и сома били в една категория по влакна,това така ли е за пръчките????

Последно промяна от AAAAAA на Съб Дек 23, 2006 2:34 am, променено общо 1 път.