как да озаптим бракониерите

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
калоян митев
новобранец
новобранец

как да озаптим бракониерите

Мнение от калоян митев »

ако Ви се яде риба не купувайте речна,язовирна риба от магазини и уж рибари(бракониери)които обикалят по улиците и домовете,яжте морска риба,като няма къде да си пласират стоката няма да ходят за риба с мрежи и ток в индустриални количества-това е първата стъпка да не им даваме повод да печелят пари.Съобщете за такава търговия където трябва (особенно ако не ви дадат касова бележка).Ако пък много Ви се яде язовирска риба то направете така ,че сам да си я уловите в количество с което ще се наедете без излишно количество.Мислете и за децата и за внуците си когато Ви кажат дядо или татко искам да ловя риба на язовира-Вие какво предпочитате да му кажете внуче те рибата я изтрепаха с ток и мрежи и не кълве и я няма вече намери си друго занимание или ще си го хванете за ръчичка и ще му доставите неземната радост да бъде с дядо си на близката река или язовир който гъмжи от риба и ще испитате много приятни чувства заедно ,които ще се запечатат в детското съзнание.Защото Вие знаете как се лови риба с въдица,как се прави монтажа и как да я надхитрите.Знанията , опита и тръпката трябва на някой да се предаде нали, защо това да не са децата ни,които ще пазят нашите реки и язовири от бракониери ,които вярвам, че с наша помощ ще стават все по малко ,понеже ще има все повече хора които ще имат съзнание в главите си.Които ще обичат децата и внуците си и ще живеят достойно за бъдещето им.
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: как да озаптим бракониерите

Мнение от ribar77 »

Само държавата може да ги спре. Всичко останало е в сферата на мечтите.
Любишь медок – люби и холодок.
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Хубави писания колега , но от бракониерите отърване няма, те просто са навсякъде, с малки изклучения.
Повече неподкупни ИАРАджии може би е единственото решение!
и много бой + високи глоби...
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kabaero »

От къде да се учат новите риболовни от новите ли :D
gerdemon
новобранец
новобранец

Мнение от gerdemon »

предлагам да напишем писмо до ИАРА и до министъра,
за малко по засилен контрол и охрана :,- поне на по-големите язовири

незнам до кога може да продължава тази немърливост от страна на контролиращите органи
и тази ненаситност от страна на бракониерите
ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ! - СИ ИМА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ :)
MALIBU
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MALIBU »

аз сам се зарекал ако видя такива за в бъдеще да взимам мерки на място.бутам колата вгъола с джипа дори и да има някои в нея
после ще ги исчакам и другите с лодката да излязат и тогава ще стане както трябва.И ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ В ТОЗИ ФОРУМ ЗАЩО ИМ ПОЗВОЛЯВАТЕ ТОВА СВОЕВОЛИЕ.ДЪРЖАВА НЯМА ЗАКОНИ СЪШТО ВСЕ ПАК ОТ НАРОДА ЗАВИСИ.АКО ВИДИТЕ ТАКИВА И ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ.ТОВА ОТ МЕН И ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ И НАСЛЛУКА ПРЕЗ 2010г.
Всичко за вашето SUBARU може да намерите при мен.
ivanvivanov
новобранец
новобранец

Мнение от ivanvivanov »

за жалост няма оправия с тизи "хора".това е напаст божия.каквото и да им сториш пак ще е малко,щом държавата не се справя с тях не смятам да падам до тяхното ниво със саморазправа
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Решение има на българина колкото по дълбоко му бъркаш в джоба толкова става по дисциплиниран
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Rachkov
новобранец
новобранец

Мнение от Rachkov »

Нека и аз като човек който обича природата да кажа следното :)
Ако в тая държава (бушменска) има закон който позволява изземане на бракониерските такъми + глоба за бракониерство+ заплащане на мъртвия материал (риба или горски дивеч) + предупреждение за затвор при следващо провинение и закрила на проверяващите служби при евентуално нападение от непослушни касапи
и тези пари да се търсят до последно от нарушителите ( с лихви) и да отиват за зарибяване,хранене ......... и т.н

бушменстаката ни държава ще е по-добре откъм количество риба и дивеч

може да ви прозвучи прекалено строго ,но според мен трябва да има страх у хората - иначе няма да стане

П.С От ловнорибарско дружество Айтос знаят кой мята мрежи на парка и седят като да не казвам какво ( свидетел съм на разговор от растояние между риболовци и член на дружеството)
хората на няколко курса си ходиха до къщи и се връщаха да вадят толстолоп кой с билет кой без -правеше се по 1 проверка на ден и после анархия на язовира - сега тая риба почти я няма в язовира

П.С-то май не е за тука ама се разпалих и така ако се наложи трийте или местете :)
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Всички сме били свидетели на бракониерства. Колко от нас позвъняха ??? Ето така поне знаем, че сме направили нещо 112 е номера.
Последно промяна от nasco2 на Сря Яну 27, 2010 5:32 pm, променено общо 1 път.
Rachkov
новобранец
новобранец

Мнение от Rachkov »

nasco2 написа:Всички сме били свидетели на бракониерста. Колко от нас позвъняха ??? Ето така поне знаем, че сме направили нещо 112 е номера.
колко наказани има и колко случки от сорта " А ,ти ли си е ?:) Айде бягай и да не съм те видял повече тука )
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
fish_executioner
новобранец
новобранец

Мнение от fish_executioner »

nasco2 написа:Всички сме били свидетели на бракониерства. Колко от нас позвъняха ??? Ето така поне знаем, че сме направили нещо 112 е номера.
Те тия глупаци на 112 нищо не направиха като им звънях за произществия в София (2-3 пъти съм звънял), та какво ще направят при язовира или реката. Полицейска кола не съм видял, след обаждане на 112.
:butthead: е това за 112!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Аз пък съм звънял и действа. Пък вие се крийте зад никовете, трайте си и пишете тук. Да с писане ще оправим работата. :axe: :smt064
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”