Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

AKT за несвалена стара винетка! Бягайте да ги махате!!!
Модератор: dantho.mihov
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: AKT за несвалена стара винетка! Бягайте да ги махате!!!
Тъкмо днес плащах всичко на куп за мойта .
Данък ,застраховка ,преглед,смяна на гуми.
Бая пачка издръсих.
И имам един въпрос относно застраховките.
Нали казаха ,че вече всички ще важат за Европейския съюз.Зелена карта ,ала бала.
Днес не стига че ми вземаха с 30 лв по скъпо от миналата година ,ами и ме предупредиха ,че за чужнина не важи.
Тези с зелената карта били двойно по-скъпи.
Аз за Астричката 1,6 платих годишна 140 лв. към Лев ИНС.
Миналата година ми беше 116 лв.
Данък ,застраховка ,преглед,смяна на гуми.
Бая пачка издръсих.
И имам един въпрос относно застраховките.
Нали казаха ,че вече всички ще важат за Европейския съюз.Зелена карта ,ала бала.
Днес не стига че ми вземаха с 30 лв по скъпо от миналата година ,ами и ме предупредиха ,че за чужнина не важи.
Тези с зелената карта били двойно по-скъпи.
Аз за Астричката 1,6 платих годишна 140 лв. към Лев ИНС.
Миналата година ми беше 116 лв.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
- и господ не е толокова добър
Ами да беше питал преди това.Даже от форума има хора които се занимават с това 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Във Враца шефа на КАТ беше извикал полицаи от съседните градчета и на всяко кръстовище- актове- яко сеч!
Един няма заверена лепенка на пожарогасител(това беше 99% сигурация) за датата(1 година),
останалите-
за преглед на газовата- също за 1 година бележка за преглед...
написаха хората за един ден актове за 100 хил. лева и си отидоха-
и не познават наши и ваши и пишат с дветЕ рЪце- нЕма лабаво!
Един няма заверена лепенка на пожарогасител(това беше 99% сигурация) за датата(1 година),
останалите-

Последно промяна от vyrhara на Пет Апр 17, 2009 8:54 pm, променено общо 1 път.
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Епа аз съм си такова говедо .Решавам и тръгвам и плащам.Мразя да се пазаря и циганя ,колкото ми кажат толкова.snegk написа:Ами да беше питал преди това.Даже от форума има хора които се занимават с това
После като дам парите и всичко свърши почвам да се питам дали не ме прекараха ,ама ме държи най-много един ден.Минало заминало важното е че съм си свършил работата.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Па и за това ли трябва пари да се дават да го ева.vyrhara написа:Във Враца шефа на КАТ беше извикал полицаи от съседните градчета и на всяко кръстовище- актове- яко сеч!
Един няма заверен пожарогасител(това беше 99% сигурация) за датата(1 година), останалите-
Абе те тия отвсякъде се чудят как да ти вземат парите.
Сега и в пожарната трябва да ходя за пожарогасителя.
И там колко трябва да кихам?

Колеги даите и аз да се оплача!Преди месец след щателна проверка на цялата кола, на караулката на Ботевградското шосе ми поискаха разрешително за оръжие!!!При това дежурният милиционер ме помоли да отворя твърдия калъф със мача вътре че да видел пушката кедето носся!

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- Моряка
- кандидат преподавател
То да се чудиш ,да се оплачеш или похвалишtedy написа:Колеги даите и аз да се оплача!Преди месец след щателна проверка на цялата кола, на караулката на Ботевградското шосе ми поискаха разрешително за оръжие!!!При това дежурният милиционер ме помоли да отворя твърдия калъф със мача вътре че да видел пушката кедето носся!![]()
![]()

И иначе колко ли такива закончета има,където "масовия" българин незнае от пресата-мащабната,

А сега де? 

- GODzillata
На аватара ми не се виждат напъпилите ми отзад ангелски крилаМоряка написа: Бе Киро като гледам с това писание и с темата ,колко колко пари спаси и колко пиене имаш да пиеш![]()
![]()
![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Я да попитам тук да не отварям нова тема. Старите винетки важат ли до 31.01.2010 или съм си въобразил нещо.
-
- разбира нещата
Аз не мога да разбера кое ви е толкова трудно да махнете и сложите старите с новите!
То ясно, че са излишни тези измислени стикери които само мамят!
Следователно имаш пари,плащаш,нямаш пари,не ти трябва автомобил!
И на мен ми писна да давам за туй онуй като за щяло и нещяло!
Постоянно се питам защо дават информация дали ще поскъпва или ще се премахва дадено нещо,а не коментират какво са вложили от събраните пари!
Пу да е*а едни някакви си проценти за тоя ми и за оня ми град и да се оправят,а никъде не споменават суми!
Относно винетките за да сме равни всички точно така си е по-правилно....старата в коша, новата на място!Няма съмнителни неща...а всички ние както я караме,че ни е писнало и вече не ни издържа затова не ни пука!Но като ти драсне едно 400 лв. тогава да ви питам куката ли е виновен!Нали затова си е на работа човека, да следи редовните и нередовните МПС!
А виждате кой причинява произшествията - балъците!
То ясно, че са излишни тези измислени стикери които само мамят!
Следователно имаш пари,плащаш,нямаш пари,не ти трябва автомобил!
И на мен ми писна да давам за туй онуй като за щяло и нещяло!
Постоянно се питам защо дават информация дали ще поскъпва или ще се премахва дадено нещо,а не коментират какво са вложили от събраните пари!
Пу да е*а едни някакви си проценти за тоя ми и за оня ми град и да се оправят,а никъде не споменават суми!

Относно винетките за да сме равни всички точно така си е по-правилно....старата в коша, новата на място!Няма съмнителни неща...а всички ние както я караме,че ни е писнало и вече не ни издържа затова не ни пука!Но като ти драсне едно 400 лв. тогава да ви питам куката ли е виновен!Нали затова си е на работа човека, да следи редовните и нередовните МПС!
А виждате кой причинява произшествията - балъците!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- сериозен играч
Могат да ти напишат акт,единствено ако нямаш валидна винетка,а не ако имаш валидна и невалидна,залепена на стъклото.Самия закон е написан така,че малко подвежда.

- GODzillata
НИКИ ДОНЧЕВ написа:Могат да ти напишат акт,единствено ако нямаш валидна винетка,а не ако имаш валидна и невалидна,залепена на стъклото.Самия закон е написан така,че малко подвежда.
Брей!

Я дай твоето тълкуване...

Ето закона:
чл.100, ал.4.(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да
постави валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона
за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно
средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния
стикер след изтичането на неговата валидност.
Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по
републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2
от Закона за пътищата , или управлява пътно превозно средство, на което е поставен
невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както
следва:1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2
(две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по
чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.;
2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с
повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство,
предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по
чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за
което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;
3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото
на водача - 200 лв.;
4. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко
места с мястото на водача - 100 лв.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!