Сьвет от майстор отностно паркет

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Сьвет от майстор отностно паркет

Мнение от beis »

здравейте колеги та вьпроса ми е следният направих леко разширение на кухнята избих терасата с коята разполагаше тя сложих и пвц дограма,гипскартон с вата а отдолу си сложих гранитогрес но всичко хубаво свьршва до тук майсторите които ми правиха тези неща не ми казаха че задьлжително трябва да сложа под гранитогреса фибран или някаква друга изолация която да ме предпазва зимата,казаха че няма да имам ядове и така :evil: но за сьжаление не е така получава се конденс на местото кьдето е била терасата,та искам да знам трябва ли да изкьртя всичко и да го направя отново като хората или другият по лесен вариант за мен е ако направя на комшията под мен изолация на неговият таван на терасата и ако и направя дали ще има ефект или пак ще гризна дрьвцето :lol: те и някоя сника да видите за какво става на вьпрос
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последно промяна от beis на Пет Юли 09, 2010 4:45 pm, променено общо 1 път.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Re: трябва ми сьвет от майстор

Мнение от петър власев »

Изолираш терасата отдолу ,също така и челото и няма да имаш ядове.Изолирай с каменна вата :wink:
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

петър власев написа:Изолираш терасата отдолу ,също така и челото и няма да имаш ядове.Изолирай с каменна вата :wink:
Точно!Но моето предложение е с Фибран.Той е специално за изолация на бетон
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Това е най-добрия вариант, но трябва да сложиш фибран и на лицевата част на терасата, иначе от там пак ще влиза студ по-бетона и е възможен конденз в началото. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

На пьрво време ,можеш да намалиш конденза като махнеш саксийте от стаята.
Повярвай ми ще има голям ефект.
Наш клиент имаше подобен проблем (занимавам се с дограми)дори и аз не можах да повярвам ,какьв ефект имаше от махането на 10ина саксий.
Естествено изолацията е задьлжителна,но това е начин за намалянето наконденза.
:drinkers: :drinkers:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Здравей, колега! Предполагам, че се отопляваш, а под теб е студено, в следствие на което се получава конденза. Задължително е, когато имаш еркер (както е в случая при теб) на обиитаемо помещение, да се направи изолация, но винаги е най-добре да се направи от долу. Комшията не е със затвореена тераса предполагам, а и да е, най-вероятно е отделена такава и не се отоплява.Решението ти е или 5 см стиропор (EPS - експандиран пенополистирол) или 4 см фибран. Коефициента на топлопреминаване на двата материала дава възможност за постигане на еднакви и оптимални стойности на топлоизолиране при посочените дебелини. Както ти каза snegk , трябва стената на екрера също да е изолирана и да се застъпват с изолацията на плочата, така няма да се получава термомост и ще решиш проблема с конденз и мухъл.
Поздрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Не се залъгвайте с тия фибрани,каменната вата е най-добрия материал за топло изолация.Същевременно е и добра шумоисолация.Естествен материал напрактика вечен.Конденза не идва от влага а от температурната разлика.
намери и начин да проветряваш въпросната помещение. :wink:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

И аз поддържам колегата !
Изолация отдолу и отпред, но фибрана не може да " диша " така, както стиропора и ватата !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Big^Fish написа:Здравей, колега! Предполагам, че се отопляваш, а под теб е студено, в следствие на което се получава конденза. Задължително е, когато имаш еркер (както е в случая при теб) на обиитаемо помещение, да се направи изолация, но винаги е най-добре да се направи от долу. Комшията не е със затвореена тераса предполагам, а и да е, най-вероятно е отделена такава и не се отоплява.Решението ти е или 5 см стиропор (EPS - експандиран пенополистирол) или 4 см фибран. Коефициента на топлопреминаване на двата материала дава възможност за постигане на еднакви и оптимални стойности на топлоизолиране при посочените дебелини. Както ти каза snegk , трябва стената на екрера също да е изолирана и да се застъпват с изолацията на плочата, така няма да се получава термомост и ще решиш проблема с конденз и мухъл.
Поздрави.
точно така стоят нещата при мен и комшията както си ги описал
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Изображение
Най вероятно много от вас са виждали точно това -колни и плочи покрити с фибран .Не ми се иска да оспамваме темата.Бат Бойко на бетона не му е нужно да диш,за тази цел е измилен фибрана за изолация на бетонни и каменни основи.Не се правя на разбирач,просто точно това уча в момента.
Но както и да е просто изолираш и си решаваш проблема,е верно че беше хубаво да има изолация под гранитогреса ама пак ще стане.
Успех :D
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

за мен най лесният вариант е да направя една хубава изолация на комшията отдолу:wink: и така и ще направя,поне да беше някоя комшийка да не ме е яд :lol: ми той си е ергенче човека и ще го зарадвам като му кажа :lol: само да не ми откаже че ще се чудя кво да правя :lol:
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

lastika написа:Изображение
Най вероятно много от вас са виждали точно това -колни и плочи покрити с фибран .Не ми се иска да оспамваме темата.Бат Бойко на бетона не му е нужно да диш,за тази цел е измилен фибрана за изолация на бетонни и каменни основи.Не се правя на разбирач,просто точно това уча в момента.
Но както и да е просто изолираш и си решаваш проблема,е верно че беше хубаво да има изолация под гранитогреса ама пак ще стане.
Успех :D
Това е така ,но когато е направена система за цирколация на въздука на покрива и цялата къща диша от там.
А за това на какво ви учат в БГ мога само да кажа,че са пълни съчинения.Лично съм присъствал,на замерване с термо камера от белгици на уж най добре изолираната сграда в София.Оказа се ,че точно на покрива ,от където се губи най-чного топлина бяха сложили само 10 см. ваата.А тя трябва да е минимум 60 см. Изолирал съм стотици къщи и апартаменти и до сега никой не се е оплакал от конденз.Всичко е според ситоацията.Много хора се чудят след като направят ремонт защо почва да се появява конденз.Една от причините е грундирането на стената с неподходящ грудн.Сега кой знае кой не, купува грунд и маже преди боядисване.Само дето повечето грендаве са вододесприсионни и направо запечатват целия апартамент като в найлонова палатка.
snegk

Мнение от snegk »

Пеца, много добре знаеш, че облицовката от фибран стига до покрива, от там си диша къщата спокойно.Каменната вата има съвсем други свойства и предназначение. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Наи-добре е фибран за хоризонтална изолация и стериопор за вертикална изолация. Казвам го от позиция на човек работещ и търгуващ с тия материали.Ватата е добра за шумоизолация за термоизолация са експандирания и екструдирания стериопор.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

петър власев написа:Изолираш терасата отдолу ,също така и челото и няма да имаш ядове.Изолирай с каменна вата :wink:
Докато не изолираш отвън(не е задължително с каменна вата),винаги зимата ще имаш проблем от двете температурни разлики отвътре и отвън.Оттам идва конденза вътре.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”