Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

помощ ..как се прави ракия...
Модератор: dantho.mihov
- fossa
- научил се да хвърля
Re: помощ ..как се прави ракия...
и още нещо - този сладкодумец - продавача ми продута и некакъв вагленов филтър към дестилатора - да съм прекарвал и дестилата през него ама а много не му вярвам. требва ли да го прекарвам и през този филтър?
Напиши в Гуглето активен+въглен и ще разбереш за какво иде реч.Виждал съм казани с какви ли не приспособления за отделяне на метиловия алкохол и на медта ( Сu ) която се съдържа в съединен вид във препаратите за пръскане на лозя,но точно такова-не.Може да върши някаква ? работа,но активния въглен работи определено време и трябва да го смениш защото се насища и не подлежи на регенерация.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Една рецепта - изпитана,за 80л материал.
7-8кг жито (ечемик,царевица,ориз и др )
4 пакетчета мая,май бяха по 25гр.
40гр лимонтозу
15кг захар.
При варенето сложете половин чаена лъжичка калиев перманганат.
Сварява се само течността,материала се използва 3-4 пъти.
7-8кг жито (ечемик,царевица,ориз и др )
4 пакетчета мая,май бяха по 25гр.
40гр лимонтозу
15кг захар.
При варенето сложете половин чаена лъжичка калиев перманганат.
Сварява се само течността,материала се използва 3-4 пъти.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
да така пише в инструкцията - филтъра които ми продадоха въглена вътре е направен като некава тръба - твърдо и се сменя - естествено ми пробута и един плик с сменяеми въглениfossa написа:но активния въглен работи определено време и трябва да го смениш защото се насища и не подлежи на регенерация.

Колеги имам един приятел ирландец който прави страхотно собствено уиски -истинско. доста по сложно е от ракията,искаt се и други приспособления но ако има некой ентосиаст мога да ми раскрия тайната на правене на истинско уиски, аз както писах са ми омразнали разните бъркочи с лед и ми се пие студена ракийка с салатка
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кажи на бързо, с две изречения, каква е разликата между нашенската дестилация и уискито?xoxo написа:Колеги имам един приятел ирландец който прави страхотно собствено уиски -истинско. доста по сложно е от ракията,искаt се и други приспособления но ако има некой ентосиаст мога да ми раскрия тайната на правене на истинско уиски, аз както писах са ми омразнали разните бъркочи с лед и ми се пие студена ракийка с салатка

И ако не е тайна, в коя държава си?

нямам живарник
аз не съм правил но съм помагал безброи пъти в правенето и наи вече в пиенето. и така - просото,ечемик или царевица се слагат в плитки вани в/у мрежа в вода да покълнат.отделя се покълнатото зурно и се суши в една въртяща се фурна - нещо като малка бетонаобъркачка на 70*. . след това цялото това чудо се прекарва многократно през колони - цилиндар с много скари като одолу се палят дъбови старготини за да се опуши. опушената вода и смляното едро изушено зурно се слагат за ферментациа. следва ферментацията - проверява се захарноста и ферментациата е в плътно затворен съд с воден затвор. дестилациата и дестилаторите са стандарни. следва наи кофтито - дестилата около 50* се налива в дубово буре и се чака поне 3 години. не че не може да се пие прясно - но е много остро и силен аромат и остатачен вкус. след като престои 3 години всичко си идва на място.hristotihov написа:
Кажи на бързо, с две изречения, каква е разликата между нашенската дестилация и уискито?![]()