помощ ..как се прави ракия...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: помощ ..как се прави ракия...

Мнение от fossa »

и още нещо - този сладкодумец - продавача ми продута и некакъв вагленов филтър към дестилатора - да съм прекарвал и дестилата през него ама а много не му вярвам. требва ли да го прекарвам и през този филтър?

Напиши в Гуглето активен+въглен и ще разбереш за какво иде реч.Виждал съм казани с какви ли не приспособления за отделяне на метиловия алкохол и на медта ( Сu ) която се съдържа в съединен вид във препаратите за пръскане на лозя,но точно такова-не.Може да върши някаква ? работа,но активния въглен работи определено време и трябва да го смениш защото се насища и не подлежи на регенерация. :smt030
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Една рецепта - изпитана,за 80л материал.
7-8кг жито (ечемик,царевица,ориз и др )
4 пакетчета мая,май бяха по 25гр.
40гр лимонтозу
15кг захар.
При варенето сложете половин чаена лъжичка калиев перманганат.
Сварява се само течността,материала се използва 3-4 пъти.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

fossa написа:
но активния въглен работи определено време и трябва да го смениш защото се насища и не подлежи на регенерация. :smt030
да така пише в инструкцията - филтъра които ми продадоха въглена вътре е направен като некава тръба - твърдо и се сменя - естествено ми пробута и един плик с сменяеми въглени
:D
Колеги имам един приятел ирландец който прави страхотно собствено уиски -истинско. доста по сложно е от ракията,искаt се и други приспособления но ако има некой ентосиаст мога да ми раскрия тайната на правене на истинско уиски, аз както писах са ми омразнали разните бъркочи с лед и ми се пие студена ракийка с салатка
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

xoxo написа:Колеги имам един приятел ирландец който прави страхотно собствено уиски -истинско. доста по сложно е от ракията,искаt се и други приспособления но ако има некой ентосиаст мога да ми раскрия тайната на правене на истинско уиски, аз както писах са ми омразнали разните бъркочи с лед и ми се пие студена ракийка с салатка
Кажи на бързо, с две изречения, каква е разликата между нашенската дестилация и уискито? :roll:
И ако не е тайна, в коя държава си? :roll:
нямам живарник
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

hristotihov написа:
Кажи на бързо, с две изречения, каква е разликата между нашенската дестилация и уискито? :roll:
аз не съм правил но съм помагал безброи пъти в правенето и наи вече в пиенето. и така - просото,ечемик или царевица се слагат в плитки вани в/у мрежа в вода да покълнат.отделя се покълнатото зурно и се суши в една въртяща се фурна - нещо като малка бетонаобъркачка на 70*. . след това цялото това чудо се прекарва многократно през колони - цилиндар с много скари като одолу се палят дъбови старготини за да се опуши. опушената вода и смляното едро изушено зурно се слагат за ферментациа. следва ферментацията - проверява се захарноста и ферментациата е в плътно затворен съд с воден затвор. дестилациата и дестилаторите са стандарни. следва наи кофтито - дестилата около 50* се налива в дубово буре и се чака поне 3 години. не че не може да се пие прясно - но е много остро и силен аромат и остатачен вкус. след като престои 3 години всичко си идва на място.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”