Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Качествени чепарета

Мнение от gromost »

l14o написа:Мисля че от първите опити излязоха доста нескопосани чепарета , но се надявам да се науча.
Колега,може би ще прозвучи глупаво ,но правенето на чепарета е преди всичко голям кеф.Най-голямата тънкост е във възела на въдицата и перата,плюс ламета и разни гевезелъци.Има назад по страниците едно клипче на Киро,мисля ,че по-добро не ти трябва.Потърси и ще видиш,че ще ти доставя удоволствие,а и финансово не е за пренебрегване,като сложиш и голямото разнообразие от куки,перушини,ламета,синци и т.н.Голям кеф.
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

l14o написа:Здравейте!Може ли някой да ми даде информация къде във Варна се продават октоподчета за чернокоп?
Токущо видях такива на магазина срещу ХЕИ, на пазарчето. Навързани са като чепаре. Къф е тоз такъм :?: :smt017 :smt102 8 лв., баси и такъмчето!
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

runner написа: Къф е тоз такъм :?: :smt017 :smt102 8 лв., баси и такъмчето!
Все пак е с флуорокарбон вързан ;),Рънъре кога ще ходим за заргани с тебе :D
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

такива октоподчета има(ше) сега незнам но си вземах от Наско-ДАМА ако го знаете и при Стефан имаше и ги продаваха по 10бр. в пликче който си е накупил си имаааааааа :wink: :wink: :wink:
но не те са най-добри има и още по добро за зъбатия лакомец който го интересува на Л.С. а който не вярва да пита Д.Димитров :wink: той може да потвърди :D :D :D
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

dobria1 написа:си вземах от Наско-ДАМА ако го знаете и при Стефан имаше
Добрия1,можеш ли да кажеш ,къде се намират Наско и Стефан?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

А кой е пробвал тези октоподчета,и при какви условия ?
Защото и рибешката кожа беше хит ( не съм ползвал такава ),но
на Тошето му се наложи да я изреже,че да си хване малко риба след това.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

gromost написа: Добрия1,можеш ли да кажеш ,къде се намират Наско и Стефан?
ул"Кавала" и аз чух за там.
А сега де? :roll:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Аз съм пробвал октоподите. Тихо до слаб вятър време, от ранен следобед до здрачаване. Не мога да кажа, че чернокопа полудява по тях....Имат ефект малко преди здрачаване за кратко(явно светещия ефект надделява над класическото чепаре в по-тъмната вода). Иначе приятелчето си лови в някакво поморийско чепаре, ивичка ламе и черно перо и прави по-добри резултати от мен(но е и по-опитен). Аз примерно мога да ловя 20-а минути след като при него рибата е изчезнала тотално и толкова....Доколкото е плюс, заради облечената с октопод кука, чернокопа по-бавно ми пасе чепарето....Заключение - интересни са, но не бива да се чакат луди успехи. Класиката си е класика, ламета, перушини в правилна комбинация ще вършат повече работа от всякаки светещи октоподи.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

ще ви покажа за какво става дума но не сега не съм ги качил на майката и не съм ги снимал но има време
Още нещо да споделя,светещите работки,ламета октоподчета боя и разни други подобни действат но за целта е нужна ДЪЛБОЧИНА от поне 15мет.и нагоре :wink: но за САФРИДА не работят
Изображение
Д.Димитров
новобранец
новобранец

Мнение от Д.Димитров »

Добрия ме предизвика да отговоря. Та опита ми е следния: още докато вървеше чернокопа на Болата бях там с един приятел, той имаше две чепарета-едно което си купи от Добрия и едно което беше с октоподчета. За съжаление първото зъбатите много бързо го отнесоха. Аз през цялото време си лових с чепаре мое производство /въпреки че имах и такова с остоподчета/, но уловенит риби от мен и от приятеля бяха в отношение 4 : 1, на всичко отгоре, понеже рибата беше мешана, излизаше и сафрид, приятеля хвана един единствен сафрид а моите бяха около 30, може и повече да са били, не съм ги броил. Та заключението ми е- октоподчетата могат да се използват при два случая- когато рибата не подбира стръв а просто бие на всичко, и второ- когато е много на дълбоко, над 30 метра, защото октоподчетата светят и биха я привлекли. Според мен единственото им предимство е че по трудно ги прегризва зъбаткото / което не е малко /. Не съм правил чепарета с "рибешка кожа", дори не съм виждал какво представлява, може да е ефикасна. Ако ми попадне бих си направил експериментално едно чепаре.
Javor

Мнение от Javor »

Кажете качествени куки за чепарета?

На няколко места се споменават куки на Gamakatsu но за кой модел точно става въпрос? LS 1050 добри ли са?

Mustad 225N добри ли са, не съм любител на тази марка но пък цената им е добра?
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Javor написа:Кажете качествени куки за чепарета?

На няколко места се споменават куки на Gamakatsu но за кой модел точно става въпрос? LS 1050 добри ли са?

Mustad 225N добри ли са, не съм любител на тази марка но пък цената им е добра?
Колега аз използвам Мустад 1799Д,10-ти номер за сафрид,куките са от дуратинова сплав неръждаеми и се продават по 8 лв,за 100 куки.Малко по добър вариант са куките от същата сплав на марката Баракуда имат перфектно остър бод,но са около 10 лв за 100 куки.Предпочитам тези куки защото се огъват лесно и при закачане могат да се изправят без да скъсаш чипарето.
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Аз също връзвам с горе посочения вид Barakuda и също така още един вид куки на Kapitan но е задължително да са дуратинови за да не ръждясват.
Втория вид е значително по евтин а качеството на куката е доста добро но цената за 100бр.е САМО 5лв. :wink:
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Javor написа:Кажете качествени куки за чепарета?
Яворе,по-малкия размер тази година си работеше отлично ( въпреки че са с дълго рамо )
Сафрида ( от граца до най-големия )винаги се ловеше.
Жалко,че късно открих комбинацията,но съм доволен.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 05#p444323
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Javor

Мнение от Javor »

Благодаря за предложенията.
Да питам и още нещо.
Тези мъниста http://219.122.61.165/images/S-140B_1011.jpeg
които се нижат над кукичката какъв матерял е по добре да са: стъклени или пластмасови.
Стъклото би трябвало да блести по добре, но пък е малко по тежко.
Мисля да провам с такива:
http://mart-bg.com/center.php?w=2&w1=1& ... =0&w13=100
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”