Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: Качествени чепарета
Колега,може би ще прозвучи глупаво ,но правенето на чепарета е преди всичко голям кеф.Най-голямата тънкост е във възела на въдицата и перата,плюс ламета и разни гевезелъци.Има назад по страниците едно клипче на Киро,мисля ,че по-добро не ти трябва.Потърси и ще видиш,че ще ти доставя удоволствие,а и финансово не е за пренебрегване,като сложиш и голямото разнообразие от куки,перушини,ламета,синци и т.н.Голям кеф.l14o написа:Мисля че от първите опити излязоха доста нескопосани чепарета , но се надявам да се науча.
Токущо видях такива на магазина срещу ХЕИ, на пазарчето. Навързани са като чепаре. Къф е тоз такъмl14o написа:Здравейте!Може ли някой да ми даде информация къде във Варна се продават октоподчета за чернокоп?

Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Все пак е с флуорокарбон вързанrunner написа: Къф е тоз такъм![]()
![]()
8 лв., баси и такъмчето!

Зарганолог
такива октоподчета има(ше) сега незнам но си вземах от Наско-ДАМА ако го знаете и при Стефан имаше и ги продаваха по 10бр. в пликче който си е накупил си имаааааааа
но не те са най-добри има и още по добро за зъбатия лакомец който го интересува на Л.С. а който не вярва да пита Д.Димитров
той може да потвърди

но не те са най-добри има и още по добро за зъбатия лакомец който го интересува на Л.С. а който не вярва да пита Д.Димитров

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- научил се да хвърля
Добрия1,можеш ли да кажеш ,къде се намират Наско и Стефан?dobria1 написа:си вземах от Наско-ДАМА ако го знаете и при Стефан имаше
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
А кой е пробвал тези октоподчета,и при какви условия ?
Защото и рибешката кожа беше хит ( не съм ползвал такава ),но
на Тошето му се наложи да я изреже,че да си хване малко риба след това.
Защото и рибешката кожа беше хит ( не съм ползвал такава ),но
на Тошето му се наложи да я изреже,че да си хване малко риба след това.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Моряка
- кандидат преподавател
ул"Кавала" и аз чух за там.gromost написа: Добрия1,можеш ли да кажеш ,къде се намират Наско и Стефан?
А сега де? 

Аз съм пробвал октоподите. Тихо до слаб вятър време, от ранен следобед до здрачаване. Не мога да кажа, че чернокопа полудява по тях....Имат ефект малко преди здрачаване за кратко(явно светещия ефект надделява над класическото чепаре в по-тъмната вода). Иначе приятелчето си лови в някакво поморийско чепаре, ивичка ламе и черно перо и прави по-добри резултати от мен(но е и по-опитен). Аз примерно мога да ловя 20-а минути след като при него рибата е изчезнала тотално и толкова....Доколкото е плюс, заради облечената с октопод кука, чернокопа по-бавно ми пасе чепарето....Заключение - интересни са, но не бива да се чакат луди успехи. Класиката си е класика, ламета, перушини в правилна комбинация ще вършат повече работа от всякаки светещи октоподи.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
ще ви покажа за какво става дума но не сега не съм ги качил на майката и не съм ги снимал но има време
Още нещо да споделя,светещите работки,ламета октоподчета боя и разни други подобни действат но за целта е нужна ДЪЛБОЧИНА от поне 15мет.и нагоре
но за САФРИДА не работят
Още нещо да споделя,светещите работки,ламета октоподчета боя и разни други подобни действат но за целта е нужна ДЪЛБОЧИНА от поне 15мет.и нагоре

-
- новобранец
Добрия ме предизвика да отговоря. Та опита ми е следния: още докато вървеше чернокопа на Болата бях там с един приятел, той имаше две чепарета-едно което си купи от Добрия и едно което беше с октоподчета. За съжаление първото зъбатите много бързо го отнесоха. Аз през цялото време си лових с чепаре мое производство /въпреки че имах и такова с остоподчета/, но уловенит риби от мен и от приятеля бяха в отношение 4 : 1, на всичко отгоре, понеже рибата беше мешана, излизаше и сафрид, приятеля хвана един единствен сафрид а моите бяха около 30, може и повече да са били, не съм ги броил. Та заключението ми е- октоподчетата могат да се използват при два случая- когато рибата не подбира стръв а просто бие на всичко, и второ- когато е много на дълбоко, над 30 метра, защото октоподчетата светят и биха я привлекли. Според мен единственото им предимство е че по трудно ги прегризва зъбаткото / което не е малко /. Не съм правил чепарета с "рибешка кожа", дори не съм виждал какво представлява, може да е ефикасна. Ако ми попадне бих си направил експериментално едно чепаре.
Кажете качествени куки за чепарета?
На няколко места се споменават куки на Gamakatsu но за кой модел точно става въпрос? LS 1050 добри ли са?
Mustad 225N добри ли са, не съм любител на тази марка но пък цената им е добра?
На няколко места се споменават куки на Gamakatsu но за кой модел точно става въпрос? LS 1050 добри ли са?
Колега аз използвам Мустад 1799Д,10-ти номер за сафрид,куките са от дуратинова сплав неръждаеми и се продават по 8 лв,за 100 куки.Малко по добър вариант са куките от същата сплав на марката Баракуда имат перфектно остър бод,но са около 10 лв за 100 куки.Предпочитам тези куки защото се огъват лесно и при закачане могат да се изправят без да скъсаш чипарето.Javor написа:Кажете качествени куки за чепарета?
Зарганолог
Аз също връзвам с горе посочения вид Barakuda и също така още един вид куки на Kapitan но е задължително да са дуратинови за да не ръждясват.
Втория вид е значително по евтин а качеството на куката е доста добро но цената за 100бр.е САМО 5лв.
Втория вид е значително по евтин а качеството на куката е доста добро но цената за 100бр.е САМО 5лв.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Яворе,по-малкия размер тази година си работеше отлично ( въпреки че са с дълго рамо )Javor написа:Кажете качествени куки за чепарета?
Сафрида ( от граца до най-големия )винаги се ловеше.
Жалко,че късно открих комбинацията,но съм доволен.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 05#p444323
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Благодаря за предложенията.
Да питам и още нещо.
Тези мъниста http://219.122.61.165/images/S-140B_1011.jpeg
които се нижат над кукичката какъв матерял е по добре да са: стъклени или пластмасови.
Стъклото би трябвало да блести по добре, но пък е малко по тежко.
Мисля да провам с такива:
http://mart-bg.com/center.php?w=2&w1=1& ... =0&w13=100
Да питам и още нещо.
Тези мъниста http://219.122.61.165/images/S-140B_1011.jpeg
които се нижат над кукичката какъв матерял е по добре да са: стъклени или пластмасови.
Стъклото би трябвало да блести по добре, но пък е малко по тежко.
Мисля да провам с такива:
http://mart-bg.com/center.php?w=2&w1=1& ... =0&w13=100