Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Сигнализатор
Модератор: sapuna
Сигнализатор
Здравейте, колеги!Честита Коледа на всички!Преди няколко дни гледах по Хоби Тв филм за риболов на шаран на дъно.В него беше показан непознат за мен вид сигнализатор.Голям колкото кибритена кутия с подходяща щипка, която се закача за пръчката и специален канал за жилката (като на обикновените).Някаше никакви обтегачи всякакви други закачки.При удар от риба издава същите звуци както стандартните електронни сигнализатори, които всички знаем.Направи ми впечатление че е малко, компактно и много удобно.Ако някой от вас го е видял, го има или ако се сеща за какво говоря моля да даде мнение по въпроса. 

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Re: Сигнализатор
Продават се отдавна,не ги препоръчвам.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Здравей колега имам въпросния сигнализатор...Дай ми адрес и ти го пускам по Еконт защото на мене не ми е нужен 

Бихте ли се уточнили какво точно не им харесвате.Не съм решил да ги купувам просто събирам инфомация.Ако някой има снимка моля да даде. 

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- и господ не е толокова добър
Като идея за река са много добри, но не съм видял да се внасят качествени.Там проблема е, че трябва да ги изключваш при удар, иначе ще писне околията докато извадиш рибата. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
И аз имам такъв и го ползвах точно един риболов,лошото при него е точно това че вдига страшна аларма и трябва да се откача всеки път и
че ако рибата отпусне кордата няма да разбереш
че ако рибата отпусне кордата няма да разбереш
-
- разбира нещата
Имам 2 такива те се водят сигнализатори за хишна риба обикновено хишниците повличат и сигнализатора отчита , после трябва да откачиш влакното преди да започнеш ваденето.За шаран не са удачни въобще .
-
- вече хвърля и на тежко
Имам два такива и ги ползвам много успешно.С едно движение се изключват за да не опищиш орталъка и ако им сложиш импровизирани обтегачи ще отчитат кълване и на отпускане.