Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Противоусукваща тръбичка
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Противоусукваща тръбичка
Toзи монтаж съм го виждал по риболовните издания преди много време ,направен от Петкратния-Големия Алън.За това писах,че са много монтажите,то всички са измислени с цел да не се оплита линията.Клупчета,мъниста,пресукване на влакното на линията са за точно това.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....

ей тва пък с тоя вирбел на повода,ще се оплита на всяко замятане.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- CrossFire
- разбира нещата
Точно с този монтаж, но малките клупове стигат до микровирбела! С него ловя в 90% от случаите и досега нямам нито едно оплитане.shekira написа:...с тоя вирбел...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Потвърждавам Crossfire, откакто го открих го ползвам само него. Вече 3 години
Оплитания няма, дори и на река

-
- научил се да хвърля
+1Ivak написа:Потвърждавам Crossfire, откакто го открих го ползвам само него. Вече 3 години![]()
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
+2,доколкото съм запознат от писаниците ти,си привърженик на тръбите,дай ние ловящите с различните монтажи да сме по-наясно кое оплита и кое не.Клупчетата ги правя по 1см с оразмерителя,повода може да се закача посредством миктро вирбел или клуп в клуп.И двата варианта са безопасни към оплитания,повода стърчи настрани повече отколкото с тръба.Само,че аз добавям и една гумена перла пред хранилката.
Eто малко онагледяване от мен на монтаж с подвижна хранилка с клупове:

слагам две гумени перли за буфер или една издължена.
Ето и симетричен монтаж с пресукано влакно към повода

тук съм сложил един продълговат буфер.Сложил съм и вирбел към повода.Може и без.

слагам две гумени перли за буфер или една издължена.
Ето и симетричен монтаж с пресукано влакно към повода

тук съм сложил един продълговат буфер.Сложил съм и вирбел към повода.Може и без.

Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
A нека да се оплете.Тръбички.....да ги използват шаранджиите,те май са и за това,за дъно,ама не с фидер,поне това съм виждал като монтаж.В началото и аз ловях така,но нямаше нет,форуми,кой да покаже-пионерска работа.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз ловя с тръбичките поради няколко причини. Бързо, лесно, удобно. Ползвам ги основно когато ловя на река. Слагам късият край от към куката. Идеята ми е падайки хранилката на дъното, куката да остане в същата траектория. Смятам, че ако е с дълкия ще се измести в страни и няма да е по течение на храненето. Фидера за мен е "дънен риболов в река" . За язовири си има дънни пръчки, стойки, зумери, косми и всекакви други принадлежности.
Не ми харесва с възелите, защото ми е малко неглеже. Тествал съм, не се оплита и така и така, но с тръбичките е значително по-удобно.
Подкрепям колегите с правите тръбички, но не критикувам и тези ползващи закривени.
Не ми харесва с възелите, защото ми е малко неглеже. Тествал съм, не се оплита и така и така, но с тръбичките е значително по-удобно.
Подкрепям колегите с правите тръбички, но не критикувам и тези ползващи закривени.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз досега колкото филма съм изгледал колкото монтажа на известни световни рибари съм разгледал никаде несъм видял да ползват такива тръби или да ги препоръчват целия монтаж се състои от линия, фидер, мънисто и вирбел това е а тия възли не отнемат три дена за направата им. И другото което е представи си, че монтажа ти падне на някой наклон и тая тръба ще стърчи над дъното и никой разум шаран няма да дойде да се храни около него. И трето твърдението ти че, фидера е техника за река е напълно грешно твърдение ако разгледаш секцията с излетите ще разбереш, а тия техники дето си изброил са шанаджйски немога да си представя кака ще ловиш бабушки със зумери и косми.Pin2 написа:Аз ловя с .......
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Подкрепям мнението на колегата Дунавски със две ръце,няма смисъл да добавям каквото и да е било,освен,че тръбичката ама е най-противопоказна за река,някъде бях писъл в една тема следното-питайте г-н 5кила.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...при метод фидер няк`ви стърчащи тръби ???
Грознее ми много монтажа с противоусукващата и изобщо не ми е от любимите,ама като не работаят останалите (на едно много мренско местенце) си го ползвам.
Грознее ми много монтажа с противоусукващата и изобщо не ми е от любимите,ама като не работаят останалите (на едно много мренско местенце) си го ползвам.

- ivelin_1976
- разбира нещата
Колеги, колкото по-прост е един монтаж, толкова по-добре. Определено най-добрият и работещ монтаж е повод с кука, микровирбел, гумена перла /или две/ и кошнича. Простичко, ясно и най важното - ефективно. Защо искате да си кичите монтажите с допърнителни аксесоари??? Това не мога да го разбера
В един филм, поляк експериментира с три различни монтажа, хвана добри платики и на трите, но горепосоченият беше най-резултатен. Но всеки си шета на акъла, опита и т.н. 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

само,че на снимката е с една перла
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Обаче забелязвате ли , че автора на темата нещо не се включва ......... само ни хвърли кокала и сега гледа от страни

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation