Mikado Lexus Telematch + D.A.M Quick Original 800 RD

Модератор: sapuna

IvanIvanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Mikado Lexus Telematch + D.A.M Quick Original 800 RD

Мнение от IvanIvanov »

Според Вас добър избор ли са тези два такъма, ако може дайте някакви отзиви, ето ги и тях : http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=751

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6637

Ще ги използвам главно за морски риболов, риболов на каракуда, червеноперка и шаран
Рибата къща няма...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Mikado Lexus Telematch + D.A.M Quick Original 800 RD

Мнение от butnik »

Имам малко наблюдение спрямо въдиците на Микадо,харесват ми,добър строй,качествена изработка.С нея/въдицата/мисля,че ще направиш добър избор,но за макарата или по-точно за марката и ,се въздържам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Акцията на пръта ми се струва малка за морски риболов,и все пак зависи какво имаш в предвид под морски риболов.За сафрид на чипаре не става(освен ако не използваш 20 грамови тежести,с които не можеш да постигаш добра дистанция на замятане),за бомбарда също ми се струва неподходяща,повечето бпмбарди са от 25 гр нагоре,а максимална акция на пръта е 25,за дънен риболов също не става.Поне според мен потърси друг прът,също така потърси нещо двуколенно или триколенно ако искаш да е 4 метра и ако искаш да я ползваш за морски риболов специално телескопичните пръти не ти ги препоръчвам.За макарата не мога да кажа нищо,освен че ми се струва подходяща.
Зарганолог
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

90% от пръчките ползвани на морето са телескопични с акция 30-60 или 40-80, може и 50-100. :D
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

orion30 написа:90% от пръчките ползвани на морето са телескопични с акция 30-60 или 40-80, може и 50-100. :D
И за къде ще я ползваш тази с акция 50-100, освен за много тежки пилкери. А и защо да не използва бомбарди по 15 гр, 20 . Не е казано, че колкото по-тежка е бомбардата, толкова по - на далече ще отиде. :D
IvanIvanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от IvanIvanov »

felippemassa написа:
orion30 написа:90% от пръчките ползвани на морето са телескопични с акция 30-60 или 40-80, може и 50-100. :D
И за къде ще я ползваш тази с акция 50-100, освен за много тежки пилкери. А и защо да не използва бомбарди по 15 гр, 20 . Не е казано, че колкото по-тежка е бомбардата, толкова по - на далече ще отиде. :D
Имам един Мичел с акция 20-80 и знам какво дърво е, търся си по-нежна пръчка, за самото усещане при риболов, не ми трябва някакво дърво-телескоп с водачи с което да си изкарам вечерята :) Такъмите вече са поръчани :)
Рибата къща няма...
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

felippemassa написа:А и защо да не използва бомбарди по 15 гр, 20 . Не е казано, че колкото по-тежка е бомбардата, толкова по - на далече ще отиде. :D
Малък довечера питай Митака-Добрия1 с моя фидер акция максимум 100 къде хвърлям 30 грамовите бомбарди щом не е казано че по тежките бомбарди отиват по-далече.Сега не казано,че 40 грамовата ще отиде по-далече,не ми се обяснява повече в тази тема човека е направил своя избор да са му честити новите такъми и да си прави кефа с тях дълги години.
Зарганолог
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Честито!
И аз работя с фидер, обаче с акция до 90 гр. и откакто съм с бомбарди 15, 20 гр, хвърлям по навътре, но и основното ми е 0.16, сигурно съпротивлението във въздуха е по- малко. Не споря, защото тази година за сефте ловя с бомбарда, но така виждам нещата! :D Но пък и някой, който си има техника на замятане като ми вземе фидера замята 2 пъти повече от мен, така, че и важна част е как се замята.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Някои колеги сигурно ще кажат, че съм предубен като почитател и фен на марката D.A.M, :smt041 но мисля че ORIGINAL са последната серия, която се доближава до хубавите и качествени макари от недалечното минало на фирмата,с които израстнаха цяло едно поколение риболовци. Макарето си е чудно за тези пари, а и не само...качеството и изработката са на ниво,без да претендират за каквото и да е... :smt023 п.п Щом са поръчани вече...само хубави моменти с тях :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”