Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Mikado Lexus Telematch + D.A.M Quick Original 800 RD
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Mikado Lexus Telematch + D.A.M Quick Original 800 RD
Според Вас добър избор ли са тези два такъма, ако може дайте някакви отзиви, ето ги и тях : http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=751
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6637
Ще ги използвам главно за морски риболов, риболов на каракуда, червеноперка и шаран
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6637
Ще ги използвам главно за морски риболов, риболов на каракуда, червеноперка и шаран
Рибата къща няма...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Mikado Lexus Telematch + D.A.M Quick Original 800 RD
Имам малко наблюдение спрямо въдиците на Микадо,харесват ми,добър строй,качествена изработка.С нея/въдицата/мисля,че ще направиш добър избор,но за макарата или по-точно за марката и ,се въздържам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Акцията на пръта ми се струва малка за морски риболов,и все пак зависи какво имаш в предвид под морски риболов.За сафрид на чипаре не става(освен ако не използваш 20 грамови тежести,с които не можеш да постигаш добра дистанция на замятане),за бомбарда също ми се струва неподходяща,повечето бпмбарди са от 25 гр нагоре,а максимална акция на пръта е 25,за дънен риболов също не става.Поне според мен потърси друг прът,също така потърси нещо двуколенно или триколенно ако искаш да е 4 метра и ако искаш да я ползваш за морски риболов специално телескопичните пръти не ти ги препоръчвам.За макарата не мога да кажа нищо,освен че ми се струва подходяща.
Зарганолог
- orion30
- разбира нещата
90% от пръчките ползвани на морето са телескопични с акция 30-60 или 40-80, може и 50-100. 

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И за къде ще я ползваш тази с акция 50-100, освен за много тежки пилкери. А и защо да не използва бомбарди по 15 гр, 20 . Не е казано, че колкото по-тежка е бомбардата, толкова по - на далече ще отиде.orion30 написа:90% от пръчките ползвани на морето са телескопични с акция 30-60 или 40-80, може и 50-100.

-
- научил се да хвърля
Имам един Мичел с акция 20-80 и знам какво дърво е, търся си по-нежна пръчка, за самото усещане при риболов, не ми трябва някакво дърво-телескоп с водачи с което да си изкарам вечерятаfelippemassa написа:И за къде ще я ползваш тази с акция 50-100, освен за много тежки пилкери. А и защо да не използва бомбарди по 15 гр, 20 . Не е казано, че колкото по-тежка е бомбардата, толкова по - на далече ще отиде.orion30 написа:90% от пръчките ползвани на морето са телескопични с акция 30-60 или 40-80, може и 50-100.

Рибата къща няма...
Малък довечера питай Митака-Добрия1 с моя фидер акция максимум 100 къде хвърлям 30 грамовите бомбарди щом не е казано че по тежките бомбарди отиват по-далече.Сега не казано,че 40 грамовата ще отиде по-далече,не ми се обяснява повече в тази тема човека е направил своя избор да са му честити новите такъми и да си прави кефа с тях дълги години.felippemassa написа:А и защо да не използва бомбарди по 15 гр, 20 . Не е казано, че колкото по-тежка е бомбардата, толкова по - на далече ще отиде.
Зарганолог
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Честито!
И аз работя с фидер, обаче с акция до 90 гр. и откакто съм с бомбарди 15, 20 гр, хвърлям по навътре, но и основното ми е 0.16, сигурно съпротивлението във въздуха е по- малко. Не споря, защото тази година за сефте ловя с бомбарда, но така виждам нещата!
Но пък и някой, който си има техника на замятане като ми вземе фидера замята 2 пъти повече от мен, така, че и важна част е как се замята.
И аз работя с фидер, обаче с акция до 90 гр. и откакто съм с бомбарди 15, 20 гр, хвърлям по навътре, но и основното ми е 0.16, сигурно съпротивлението във въздуха е по- малко. Не споря, защото тази година за сефте ловя с бомбарда, но така виждам нещата!

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някои колеги сигурно ще кажат, че съм предубен като почитател и фен на марката D.A.M,
но мисля че ORIGINAL са последната серия, която се доближава до хубавите и качествени макари от недалечното минало на фирмата,с които израстнаха цяло едно поколение риболовци. Макарето си е чудно за тези пари, а и не само...качеството и изработката са на ниво,без да претендират за каквото и да е...
п.п Щом са поръчани вече...само хубави моменти с тях