Противоусукваща тръбичка

Модератор: sapuna

Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Противоусукваща тръбичка

Мнение от dunavski »

Обаче забелязвате ли , че автора на темата нещо не се включва ......... само ни хвърли кокала и сега гледа от страни :lol: :lol:
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Добър вечер и от мен .... по повод последния пост на колегата dunavski
Темата която пуснах бе със точно конкретезиран въпрос и той мисля, че много добре се разбира ... С изклчение на двама, трима души никой не ми даде отговор на въпроса ... която не е какви видове монтажи съществуват или какви свои обичате да правите. Затова и не се включвам ..... За разлика от доста хора тук които претендират че знаят повече от тези които ползват тръбички, като мен ... аз с тръбичките имам страхотен успех ... и никой не може да ме убеди в това че монтажите с тръбички са по ложи от всички останали възлови, мънистови и прочие монтажи .... Излетите ми са предимно по реки на риболов съм имал случаи да късам по десетина повода в зависимост от реката и дъното и т.н. .... и в този ред на мисли не съм оставил нито една кошница по дъното на който и да е водоем и която и да е река ... което при останлите монтажи столкова много клубове и възли и мъниста .... е по вероятно Както и това че повторното ми връзване на повод след късане е много по елементарно от тези със усукванията и всички останли монтажи които видях да пишете..... Но пак повтарям .... темата не е за това кой как монтира линията си а коя от горепоказаните възможности ви се струва по достоверна до истината ... и евентуално защо :)
Поздравчета на всички.
Изображение
fugata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fugata »

Батка..стига с тея тръбички :? Използвай опростените монтажи :D Ще имаш успех,повярвай ми :smt023
Ще оплиташ...до време!После,като свикнеш..Фидер риболова ще бъде удоволствие за теб :D А всеки е губил кошнички..така че това е в реда на нещата!Ползвай монтажа на Бутник и ще стигнеш до истината :smt023
Поздрави,чакаме тема в Моя риболовен излет със снимки :drinkers:
Изображение
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

fugata написа:Батка..стига с тея тръбички :? Използвай опростените монтажи :D Ще имаш успех,повярвай ми :smt023
Ще оплиташ...до време!После,като свикнеш..Фидер риболова ще бъде удоволствие за теб :D А всеки е губил кошнички..така че това е в реда на нещата!Ползвай монтажа на Бутник и ще стигнеш до истината :smt023
Поздрави,чакаме тема в Моя риболовен излет със снимки :drinkers:

1)Колега какво лошо има в тръбичките?
2)Кой е варианта който е по прост от този със тръбичка?
3)Защо мислиш, че към момента нямам успехи?
Изображение
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

Както казах по горе с късата към куката,а повода се прави според дължината на дългта част,та да неможе повода да достига основното влакно,и да се оплете там,заради това и са доста по размери,,дължина'' има и такива по 30см :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Juniar,fontanero,разби ме, ей.Вече се замислям дали да не се откажа от фидера,че то вие сте си направо гениални бе.Пич-смешен си.Ако не го стопляш не мога да ти помогна :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Juniur86 написа: ... С изклчение на двама, трима души никой не ми даде отговор на въпроса ... която не е какви видове монтажи съществуват или какви свои обичате да правите...
fugata написа:Батка..стига с тея тръбички :? Използвай опростените монтажи...
:lol: Като ми пееш Пенке ле,кой ли ми те слуша!
Колега,с дългата към повода,но и обратното съм гледал един чех как къртеше платики дваш по-големи от задника на Дженифър Лопес.И за кой ли път вече-колегата snegk го е казал толкова точно и ясно ... :smt006
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

вирбел на повода
четете по добре какво съм писал.а пък винаги можете да ме обедите в противното.цяла зима съм на линия, във всеки един ден от седмицата. :mrgreen:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
fugata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fugata »

1)Колега какво лошо има в тръбичките?
2)Кой е варианта който е по прост от този със тръбичка?
3)Защо мислиш, че към момента нямам успехи?[/quote]
Здравей колега!
1.Няма лошо..по-добре е без тях :smt023
2.Варианта е без тръбичка..елементарно щом няма тръбичка е по-прост :D
3.Нищо не мисля...просто не съм ти видял успехите...даи снимки :D
Поздрави нищо лично :drinkers:
Изображение
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

3.Нищо не мисля...просто не съм ти видял успехите...даи снимки :D

В профила има две снимчици може да ги разгледаш ... Другите са прекалено големи и не могат да се хванат в обектива на фотото хахаххахах.... Това в кръга на майтапа разбира се ... Аз за сега осавам на варианта с тръбите всичко на всичко правя 1 единствен възел на поводите които съм си навързал през свободното време което имам през седмицата и .... ми се вижда най просто да пъхна влакното във тръбата да вържа един единствен възел .... свързващ влакното и повода и да заметна ..... по просто от това няма на къде :)
Изображение
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

butnik написа:Изображение
Ицо ти е показал най простото,нанизваш кошничката и едно мънисто,и пак имаш един възел :D
Изображение
fugata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fugata »

Juniur86 написа:3.Нищо не мисля...просто не съм ти видял успехите...даи снимки :D

В профила има две снимчици може да ги разгледаш ... Другите са прекалено големи и не могат да се хванат в обектива на фотото хахаххахах.... Това в кръга на майтапа разбира се ... Аз за сега осавам на варианта с тръбите всичко на всичко правя 1 единствен възел на поводите които съм си навързал през свободното време което имам през седмицата и .... ми се вижда най просто да пъхна влакното във тръбата да вържа един единствен възел .... свързващ влакното и повода и да заметна ..... по просто от това няма на къде :)
Баце...незнам от къде си?Гледам хванал си една риба...това добре :D влакното може да пъхнеш и без тръба :smt023
Аз ти говоря за монтажи на хора..който са хванали много..ама много повече риби от теб..хора който постоянно са по водоемите,имам честа да познавам някой от тях...хора печелили състезания..мислиш ли,че те са заложили на грешния монтаж?И с тръбичка ще изкараш риба...това е е ясно..ама говорим за правилния монтаж на фидер нали?
Важно е,че си почнал риболова с Фидер :smt023 Рано или късно ще откриеш вярната тактика :smt023
Изображение
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

обикновено най-простото решение е най-правилното
та и аз се обявявам недвусмислено, категорично, безвъзвратно смело но и отговорно против винкелите, тръбичките и секви там профили UVПТО и тн
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Juniur86 написа:3.Нищо не мисля...просто не съм ти видял успехите...даи снимки :D

Има, но ти неможеш да го осъзнаеш. Предимствата на монтажа без тъбичка са много повече от монтажа с такъв.
1. Колкото по-сложен/с повече аксесоари ти е монтажа толкова по-голям е риска от оплитания.
2. Тръбичките понижават чувствителноста на монтажа, особенно ако са от кривите, и не лягат хубаво върху дъното.
3. Възлите не отслабват влакното, все пак става двойно.
4. Принципа на монтажа с възлите и монтажа с тръбичките е същия, но монтажа без тръбичката е много по-чувствителен.
Да изброявам ли още.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

....и ако не е скъсена щръква от останалия въздух в нея.А на река това спомага за едно прекатване на линията и абе....лови си с тръбите и си трай.Никой не ти налага,ти пита нещо и ти се обясни защо и как и....пр.А риба ще хващаш и с нея,като държиш на някаква такава измишльотина по добре слагай от шаранджийкия шлаух.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”