Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Формулата на Милко или защо някои сомове все са по-големи?
Модератор: sapuna
Формулата на Милко или защо някои сомове все са по-големи?
Отварям темата , защото много време вече се говори за сомове , такъми и какво ли не , а на мен винаги ми е било интересно нещо друго : Защо формулата на Милко / бог да го прости / е вярна само в определени случаи и само при определени колеги , а при други не работи и сомовете им все са по-големи и неестествено дебели.
Милко даваше отклонение до 10-тина % , а нещо последните години все се вадят некви супер къси и супер дебели сомове.Възможно ли е това?[/b]
Милко даваше отклонение до 10-тина % , а нещо последните години все се вадят некви супер къси и супер дебели сомове.Възможно ли е това?[/b]
За зло куче - зъл прът!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Няма обективна причина според мен. Еволюцията е бавен процес свързан с промяна на условията на живот. Скъсяване и надебеляване при хищника би трябвало според мен да се тълкува като увеличение на храната му от една страна или като намаляване на потребността му от такава от друга. Като елиминирам изключенията
обективно това според мен е невъзможно.
обективно това според мен е невъзможно.
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
-
- сериозен играч
хахахахха.....ами късна есен е...а Милко правеше изследвания само до края на август....тогава са се припичали на слънце чадо и са мързелували...а в късна есен са поогладнели и затва са дебели....тия къси сомове....или мерката им не е верна или кантара е куц...или свидетеля е корумпиран...
Амин...формулата си бе верна цели 10 години...как па сега се изчекна ???

Амин...формулата си бе верна цели 10 години...как па сега се изчекна ???
Господ може всичко чада мой !
-
- вече хвърля и на тежко
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Формулата на Милко или защо някои сомове все са по-голем
Ами много е просто.Милко беше човек реалист и болезнено педантичен към килограмите и метрите нна хванатата риба.Дори ни караше ако имаме възможност да ги теглиме с два различни кантара за да видиме дали има голямо отклонение на тежеста.Всички риби с видимо тегло над 20 килограма се мереха и теглиха как си трябва, и нито една не надхвърли килограмите спрямо формулата.Никито написа:Отварям темата , защото много време вече се говори за сомове , такъми и какво ли не , а на мен винаги ми е било интересно нещо друго : Защо формулата на Милко / бог да го прости / е вярна само в определени случаи и само при определени колеги , а при други не работи и сомовете им все са по-големи и неестествено дебели.
А другите дето ги хващат все къси и дебели ще им кажа само едно ---Лъжете само и единствено себе си и от части децата.
Някой хора развиват смешни теории как при хората имало дебели и слаби.Хората нямат нищо общо с дивата природа ,където затлъстяването води до слаба подвижност а от там и до по трудно набавяне на храна

-
- сериозен играч
Re: Формулата на Милко или защо някои сомове все са по-голем
хахахах....е краино време бе човек баш от нашата бригада да го каже....barutchiata написа:---Лъжете само и единствено себе си и от части децата.

Евала Косьо...ако аз се бях изказал пак щеше да има 3 тона лайна отгоре в защита на късо-дебелите сомове

радвам се че живна малко и ти...с мнение...

и не само ни караше с два кантара да мерим а искаше и кантара да е хубав...чак на Иван се бе равикал за един кантар...

е затва купих и оня еднаквия с на Монката...сега грешка нема...

кажете ми...как 10 години формулата бачкаше ама от точно по точно...макс допустима грешка имаше - 12%
а сега питайте и левака...когато хвана неговия сом на Жребеца по телефона ми звънна в миг от лодката..само как ми каза дължината...му казах килограмите...той мислеше че е над 20 но уви...не бе...оказах се прав с точност 500гр.
абе...еййй....кви дебели сомове имало бре...чак зех да се чудим...познавам ли тая риба или не ?????????
Господ може всичко чада мой !
Абсолютно съм съгласен - има обаче нещо друго , тия с все по-големите сомове като си легнат вечер и останат сами със себе си знаят много добре , че са излъгали , но себе си не можеш излъга никога
А и истината рано или късно излиза наяве , просто трябва да имаш търпение да я изчакаш, милата
С Милко / светла му памет / сме си говорили за формулата и за на- чина по , който я е извел /след измерване на над 200 сома / , чувал дори изказвания , че била валидна само за Ивайловград , защото той предимно там си ходил, ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
Всички сомове ,от който и да е язовир да сме измерили на тегло и дължина все отговарят на Формулата.

А и истината рано или късно излиза наяве , просто трябва да имаш търпение да я изчакаш, милата

С Милко / светла му памет / сме си говорили за формулата и за на- чина по , който я е извел /след измерване на над 200 сома / , чувал дори изказвания , че била валидна само за Ивайловград , защото той предимно там си ходил, ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

За зло куче - зъл прът!
-
- сериозен играч
- barutchiata ©
- Администратор
-
- учете се от него
- Обратна връзка: